Läs det senaste om resor, språk och kultur från EF Education First
Menu

Min fantastiska språkkurs till Toronto med EF

Min fantastiska språkkurs till Toronto med EF

Jag var på en språkkurs till Toronto i 3 veckor! Min bästa kompis bor där och jag har därför besökt staden flera gånger tidigare – och älskar den! Folk är trevliga som amerikaner men smarta som svenskar, musikscenen är kanon, det finns massa bra restauranger och shopping och själva ”auran” i staden tilltalar mig verkligen.

Reste du ensam eller med en kompis?

Åkte med en kompis! Det var jättemysigt och verkligen ett sätt att komma varandra närmare genom att uppleva det här äventyret tillsammans!

Hur var din upplevelse av att plugga utomlands? Finns det några skillnader mot Sverige?

Förutom att du var tvungen att prata engelska (som jag pluggade) hela tiden så är det väldigt många olika typer av människor som går på skolan, men alla har någon slags gemensam nämnare för alla är ”öppna” mot varandra och vill lära sig.

Gick tillsammans med andra som är 25 plus, vilket var skönt. Upplevde klassen som väldigt mogen och inlyssnande. Man fick tid på sig när man ville förklara något och vi hjälpte varandra med vissa ord etc. Lärarna var också väldigt engagerade och mer personliga jämfört med vad jag är van vid.

Vad gjorde du på fritiden?

Upptäckte staden! Fanns nya områden att undersöka varje dag, jag satt på caféer och pluggade och insöp den kanadensiska kulturen. Skolan ordnade också en massa aktiviteter bl.a. vinbingo för oss 25+ som jag gick på – vilket var mycket roligt!

Hur var det att resa med EF?

Kanon! Tydligt uppstyrt och med bra info hela vägen. Var aldrig något problem att få svar om jag undrade över något.

Vad var det bästa med EF och Toronto?

Det bästa var att jag blev så himla mycket tryggare i min engelska! Visst kunde jag behärska språket innan men efter kursen så känner jag mig mycket säkrare och mindre blyg när jag pratar. Många av ämnena vi hade på lektionerna var väldigt engagerande vilket gjorde att jag inte kunde vara tyst utan var TVUNGEN att prata för jag tyckte så mycket! Till exempel pluggade jag något som hette ”meaningful discussions” där läraren var grym på att få oss engagerade i varandras livshistorier. Väldigt fint och som en slags gruppterapi light (om man gillar sånt).

Jag kommer verkligen sakna staden och att ständigt möta nya människor från alla delar av världen och att tvinga mitt sinne att vara mer öppet.

Vem rekommenderar du att åka på en språkkurs till Toronto?

Alla! Men kanske framförallt du som känner att du ”kört fast” i ditt liv, jobb eller vad det kan vara och bara vill eller behöver testa något annat ett tag. Så var det för mig, jag vill göra något helt annat och tyckte verkligen att det gav mig en massa nya insikter och tankar.

Vill du läsa mer om min språkkurs till Toronto? Kom förbi bloggen!

Gör som Hanna och åk på en språkkurs till Toronto!Beställ ett prisförslag idag!

Dela denna artikel

Senaste artiklar av Studentberättelser

“Aloha Honolulu!”
Elise top 5 tips i Brighton!