GO Blog | EF Blog Sverige
Läs det senaste om resor, språk och kultur från EF Education First
MenuGratis broschyr

Oktoberfest: 6 bästa platserna att fira på!

Oktoberfest: 6 bästa platserna att fira på!

Oktoberfest är en folkfest som firas runt om i hela världen. Det är inte bara människorna i München som firar Oktoberfest, utan detta kan du också göra, oavsett vart i världen du befinner dig! Från London till Los Angeles finns det barer med inspiration hämtat från Bayern (delstaten i Tyskland där München är huvudstad). I år startade den officiella Oktoberfesten 17:e september och det är den 183:e Oktoberfesten i historien. Här nedan har vi listat olika barer runt om i världen där du och dina vänner kan fira Oktoberfest!

1. London – Herman ze German

I hjärtat av London hittar du den perfekta Tyska korvrestaurangen Här kan du äta traditionella tyska korvar med god stark currysås och för att njuta lite extra kan du beställa pommes till.

2. New York – Heidelberg

På Manhattans mest exklusiva och förmögna stadsdel Upper East Side hittar du området Yorkville där denna mysiga Familjeägda resturang finns placerad.  Med över 100 år av erfarenhet serverar dem tysk mat till New Nork-borna, med stor skicklighet. Detta är en resturang där du sitter ner, så förvänta dig en sofistikerad kväll med en prislapp där efter.

3. Sydney – Bavarian Bier Cafe

Var inte rädd att missa Oktoberfest om du är i Australien. Mitt i finanskvarteren i centrala Sydney hittar du restaurangen Bavarian Bier Cafe, som enligt mig serverar mat som ser ut att vara hämtad direkt från ett bord på Oktoberfest, i München. Här hittar ni även (för dig som är över 18) ett välsorterat ölsortiment, som ger dig en riktig Oktoberfest upplevelse.

4. Los Angeles – Wirsthaus

Vad är detta? En traditionell tysk bar mitt i centrala Los Angeles? Men tro på mig! Här serveras det hälsosam europeisk mat, från varma sommardagar till mysiga kyliga kvällar – men eftersom vi befinner oss i södra Kalifornien kanske det är en tysk öl gästerna helst är ute efter. Som i resten av USA gäller såklart 21års gräns!

5. Cape Town – Raith Gourmet

Det stämmer – här i Sydafrika älskar dem Tysk mat! Bege dig till Mill Street i Gardens district så kommer du hitta denna eleganta restaurang som serverar klassiks tysk mat perfekt för den första dejten!

6. Tokyo – Bernd’s bar

Japanera älskar den tyska kulturen. Gå förbi Bernd’s bar och prova deras delikata korvar med en tysk-touch. Här är allt i från bilderna på väggarna till musiken som spelas inspirerad av den tyska kulturen.

Det spelar alltså ingen roll var i världen du befinner dig om du vill fira Oktoberfest! Du hittar alltid ett ställe att gå till om du vill vara en del av denna enorma folkfest!

Upplev Oktoberfest (och mycket mer) i München!Läs mer
Bli uppdaterad inom resor, språk och kultur i GOs nyhetsbrevRegistrera dig