GO Blog | EF Blog Sverige
Läs det senaste om resor, språk och kultur från EF Education First
MenuGratis broschyr

Pernilla i Seoul

Pernilla i Seoul

Hej!

Mitt namn är Pernilla och jag kommer från norra Sverige. Första gången jag hörde talas om EF var genom en kollegas kompis som åkt iväg till Seoul på studieresa.

Jag blev nyfiken eftersom jag inte haft en tanke på att någon så gammal som jag (51 år) skulle kunna åka. Men skickade en förfrågan till EF. Ganska omgående ringde en supergullig handläggare och vi pratade alternativ. Helt plötsligt var resan bokad!

Eftersom jag hade en hel del jag behövde fixa så ville jag vänta några månader med att åka. Men nu är jag här! Valde Seoul och en termin. Vilket jag är så glad för nu. Dels för att det finns en oändlig massa att uppleva, samt att jag ville hinna uppleva och lära mig så mycket som möjligt. Jag valde att bo i värdfamilj eftersom jag verkligen ville lära mig att prata språket. Jag bor hos en supermysig Omma tillsammans med 2 andra studenter. Vi är alla 3 helt olika personligheter men alla visar respekt och hjälper varandra

Efter välkomstmöte och en del tester så blev vi placerade i klasser. EF ordnar massor med aktiviteter så det finns en hel del möjligheter att lära känna andra studenter. Vilket känns bra eftersom allt är så nytt. Jag blev också positivt överrasskad över spridningen av åldersgrupper. Jag var inte äldst som jag trott. Jag träffade flera studenter från alla olika åldrar och nationaliteter. Så intressant att höra om allas olika berättelser om deras hemland.

Seoul är stort, så vart man än ska så tar det lite tid att ta sig, men det är också det bästa med Seoul. Man kan ta sig överallt! Det finns tunnelbana, bussar osv. Det är en sån otrolig bra ordning, även om det är rusning och fullt på perrongen så går allt fort, enkelt och man känner sig helt säker.



Det är absolut inga problem om man vill uppleva saker på egen hand, man är så trygg vart man än åker. Gå runt ensam på stan sent på kvällen är inga problem. Jag brukar ta en löprunda på kvällen efter Han, floden som rinner rakt genom Seoul.

Det finns en hel del turistmål att utforska i Seoul. Vi tillbringade en dag runt Gyeongbukgong palace och Bukchon Hanok Village. Ett autentiskt område med gamla hus. Det finns butiker där man kan hyra traditionella kläder Hanbok. Sen kan man besöka Palatset och vandra omkring i byn. Många Kdraman är inspelade där. Vi valde att inte hyra Hanbok denna gången men vi kommer definitivt att göra det framöver.

Just nu är det en stor ljusfestival, Seoul Lantern Festival, som man kan uppleva i centrala Seoul. Massor med upplysta figurer och ljusspel, fantastiskt vackert. Bara ett stenkast från Palatset. Det finns en marknad samt om man fortsätter lite så kan man vandra längst en liten bäck med upplysta figurer och lanternor.

Vill man uppleva nattliv och shopping så är Hongdae stället att åka till. Massor med butiker som har öppet ända till midnatt, restauranger, kareokerum (Noraebang) och nattklubbar. Jag har varit till Hongdae både dagtid och kvällstid och det är två helt olika upplevelser. Första gången dagtid när vi skulle kolla in lite shopping, andra gången en kväll när vi tillsammans testade Chimaek (friterad kyckling och öl) samt Noraebang.

Kom till Seoul! Jag lovar en fantastisk upplevelse!


Bli uppdaterad inom resor, språk och kultur i GOs nyhetsbrevRegistrera dig