Läs det senaste om resor, språk och kultur från EF Education First
Menu

Rickard berättar om sina studier San Francisco

Rickard berättar om sina studier San Francisco

“Förälska dig i EF”

När du går igenom dörren är det detta budskap du möts av. ” Förälska dig….”, ja det är precis vad du kommer att göra. Du kommer att förälska dig i som allt EF San Francisco innebär. Staden, skolan, personalen och framförallt i de personer som har kommit dit av samma anledning som du. Dina klasskamraster som också kommer att bli dina vänner. San Francisco är en unik stad som alltid lockat mig, den liknar ingenting annat. Det är även en av få städer i USA där man kan träna på sin businessengelska.

Skolan

Själva skolan är väldigt modern och belägen på Hyde Street, precis vid mysiga Fisherman’s Wharf. Inne i den tre våningar höga byggnaden är det en blandning av studenter som valt att gå kortare kuser och de som valt att stanna upp till ett år, eller kanske mer. Det är din resa, din personliga utveckling, på dina villkor. Det vi alla har gemensamt är dock att vi alla behandlar varandra med stor repekt.

Redan från första dagen kommer du känna av den öppna kulturen på skolan. Den vänlighet och empati som genomsyrar EF låter alla vara precis som den man är. Alla är en del av en stor familj, vilket gör att man inte bara är en vanlig student på en språkskola utan en del av någonting större där alla verkligen genuint bryr sig om varandra.

Att ta vara på tiden

Livet utanför skolan blir vad du gör det till. Personligen har jag haft svårt att ens få tid till att sova då jag alltid prioriterar att ta vara på den tid jag har här, andra väljer att sova bort halva dagarna. Det är du själv som skapar de minnen du vill ha med dig hem när du är klar. Mitt motto med den här resan är att leva fullt ut varje dag. ”Morgondagen är bara en illusion” brukar jag tänka. Kort sagt handlar det om att ta vara på varje timme du har och se till att den bidrar till något du kan minnas med glädje.

Tack alla som verkligen ansträngt sig för att jag ska känna mig som hemma. En del av mig kommer alltid att vara kvar i San Francisco.

Av: Rickard Reinli, EF- student i San Francisco, USA

Följ Rickards äventyr i USA på hans blogg!

 

Har du funderat på att plugga utomlands?Läs mer

Dela denna artikel

Senaste artiklar av Studentberättelser

“Aloha Honolulu!”
Elise top 5 tips i Brighton!