GO Blog | EF Blog Sverige
Läs det senaste om resor, språk och kultur från EF Education First
MenuGratis broschyr

10 romantiska platser i London

10 romantiska platser i London

London kan absolut tävla emot Paris om titeln som Kärlekens stad. För att vi ska bevisa detta har vi här valt ut de 10 mest romantiska platserna i London som kommer hjälpa dig att vinna någons hjärta och dessutom ge dig massor bonus poäng när det gäller romantiken. Romantik i London är levande!

1. Bästa biodejten

Bio är den klassiska dejting platsen så varför inte uppgradera denna med en tvåsitssoffa och filtar på Aubin Cinema? Genom att köpa snacks i baren kan du enkelt kombinera de fyra ingredienserna för en romantisk kväll: en film, picknick och en soffa med filt.

2. En dejt på museet

Att hålla handen eller få en kyss är självklart extra kul när du är omringad utav konst och historia. Flertalet museum i London är inte bara gratis utan de har också öppet sent och är den perfekta platsen under en regnig dag.

3. Till evigheten och vidare

När det kommer till kärlek så finns det inga begränsningar för hur högt den kan nå: Ta kärleken med dig till Planetarium på the Royal Observatory och va med på en utav resorna upp i natthimmeln och vidare. Att titta på stjärnorna och resa genom hela universum tillsammans – vi säger bara; ja tack!

4. Kärlek på 135 meters höjd

Om du vill göra en stor gest för din dejt men inte har mycket tid, boka då en Cupid’s Capsule – din egen London Eye kapsel tillsammans med champagne och tryfflar. Rotationen som sker under 30 minuter är inte billig, men vem kan egentligen sätta en prislapp på romantik (bokstavligt talat).

5. Viktorianska dinosaurier

Om du inte har råd med diamanter, kör istället på kristaller och ett palats: Crystal Palace Park är en riktig viktoriansk plats – en typisk engelsk trädgård med alla vackra buskar och formationer – om inte det osar romantik vet jag inte vad som gör det. Parken har också en labyrint, sjöar och dinosaurier i verkliga storlekar – vad mer kan du begära utav en dejt?

6. Hör kärleken

Skippa smsandet och viska istället gulliga saker i varandras öron – samtidigt som du står 30 meter ifrån varandra. St Paul’s Cathedral’s viskningsgalleri ger en riktigt unik akustisk upplevelse: Galleriet ligger under en kupol och ljudet färdas längs de ovala väggarna. Så länge du viskar och lyssnar längs väggarna så har du möjlighet att höra varandra oavsett var i rummet du befinner dig. Var bara försiktig när det gäller tjuvlyssnare.

7. Vilken utsikt!

Primrose Hill park är gratis och har en fantastisk utsikt över London. Detta gör platsen populär bland turister och kan innebära att det är lite svårt att hitta egentid på denna plats. Du kan göra ett gott intryck på din dejt genom picknick i solnedgången eller frukost i soluppgången. På en filt såklart!

8. Där själva platsen gör jobbet

Hampstead Heath är en vacker park med ängar, leder och dammar. Men om du verkligen vill göra ett gott intryck så ta din dejt till Hill Garden och vandra igenom Hampstead Pergola vilket är en förhöjd, överväxt väg i mitten utav en vacker trädgård. Glöm dikter och rosblad – själva platsen och scenerna kommer få din dejt på fall.

9. Första stegen på South Bank

South Bank är en perfekt plats för en första dejt, det erbjuder lite utav varje bland annat; vackra platser, restauranger, bokförsäljning och museum. Du kan vara utomhus, inomhus och ni kan gå massor, vilket ibland kan hjälpa på dejter.

10. Gasen i botten

Hyde Park är en utav de största parkerna i London och massor utav människor ror deras väg in till någons hjärta på Seprentine Boating Lake. Men vad sägs som att pröva något annorlunda genom att dela på arbetsbördan och hyra en trampbåt? Trots allt så vet ju alla att talesättet lyder: Ett par som har kämpat ihop, stannar ihop.

UPPLEV ROMANTIK I LONDON DU OCKSÅ!

Åk och upptäck romantik i London med EF!Läs mer
Bli uppdaterad inom resor, språk och kultur i GOs nyhetsbrevRegistrera dig