GO Blog | EF Blog Sverige
Läs det senaste om resor, språk och kultur från EF Education First
MenuGratis broschyr

”Samla på dig minnen, inte prylar” – En intervju med Christine Wedberg (AlienChris)

”Samla på dig minnen, inte prylar” – En intervju med Christine Wedberg (AlienChris)

Att kunna resa på heltid är en dröm för många. Men var börjar man? Hur lyckas man finansiera sin resa om man alltid är på resande fot? Vågar man lämna allt man har bakom sig? Ja, tankarna och frågorna omkring ämnet är nog många och vi ska försöka besvara de så gott som det går!

En person som har uppfyllt denna drömmen är Christine Wedberg som är 23 år gammal och uppvuxen i Stockholm. Hon har en reseblogg vid namn AlienChris där man får följa hennes vardag som består av resor, äventyr, upptäckter, fina omgivningar och god mat. Christine har rest tillsammans med sin pojkvän på heltid sedan två år tillbaka.

”Det var min pojkvän Alex som kom med idén att vi skulle starta en hemsida om resor för cirka 4 år sedan, då resa var något som vi både var passionerade över. När vi skrev mycket om olika platser och våra resor så fick vi lite noja över livet vi levde hemma i Sverige och bestämde oss för att dra iväg till Asien i 6 månader.

Under den resan så startade vi våra Instagramkonton och även resebloggar AlienChris.com och SwedishNomad.com. I och med att vi fick fler och fler följare, och att vi visste att vi inte var ensamna om att leva på sina resebloggar, så bestämde vi oss för att kämpa på och jobba för att nå våra drömmar om att kunna resa på heltid. ”

Christine berättar att en av top-destinationerna är Japan och japanskan är något de tänkt att bättra på lite innan deras nästa resa till Japan i höst.

”Watashi Wa Nihon ga suki desu!” (Jag älskar Japan)

”Sen försöker jag alltid lära mig lite basics av de språk som de talar i landet jag ska besöka. Jag tycker man får ett helt annat bemötande av lokalbefolkningen, och det brukar vara väldigt uppskattat.”

Har ni något specifikt mål med ert resande?

”Både Alex och jag har ett enormt sug efter att se världen. Vi älskar att möta nya kulturer, se vilda djur, och gå på nya äventyr. Vi har ett mål att visa världen att det inte behöver kosta en förmögenhet att resa, att vi människor inte är så olika från varandra, sprida information om ansvarsfullt resande och såklart att få se mer av världen. Vi har mycket mer gemensamt med varandra än många tror. Självklart finns det kulturella skillnader och språket skiljer sig också, men vi är alla människor som delar på vår jord. ”

Hur länge stannar ni i snitt på varje destination?

”Det beror på. Vi reser ofta runt ett tag och stannar några dagar på varje ställe, men emellanåt så hyr vi en lägenhet någonstans i en månad för att jobba lite extra och ta en paus från all den tid vi spenderar på flygplatser, haha.”

Vad tycker du är det bästa med den vardagen du lever?

Att man får se och uppleva så otroligt mycket och att man träffar andra människor som känner exakt likadant som en själv och strävar mot samma mål.

Vad fyller ni dagarna med? Jobbar ni någonting samtidigt?

Man kan i stort sett säga att vi jobbar hela tiden, vår Instagram och vår reseblogg har blivit vårt jobb. Antingen så är vi ute på sightseeing och skapar content eller så sitter vi framför våra datorer och jobbar. Många tror att vi är ute och semestrar hela tiden, men så är inte fallet. Vi jobbar väldigt mycket, och det gör vi självmant och med glädje för att det är något som vi verkligen brinner för!

Avslutningsvis, vad är ditt bästa tips för någon som också är sugen på ett längre reseäventyr men inte vet var den ska börja?

”Fråga dig själv varför du vill resa. Det är otroligt individuellt och kan ändras under eller innan resan. Men om du vet varför du vill resa så har du något att utgå ifrån och då blir det enklare att välja ställe.

Vill man uppleva vacker natur och vilda djur är exempelvis en storstad ingen bra idé. Men vill man ha häftiga rooftopbarer och shopping så är ju en storstad bra. Eller om man vill ha sol och bad blandat med kultur så är exempelvis Sydoastasien ett bra resmål.”

”Samla på dig minnen, inte prylar!” är ett av Christines motton hon lever efter.

Upptäck världen med EF!Läs mer om våra destinationer
Bli uppdaterad inom resor, språk och kultur i GOs nyhetsbrevRegistrera dig