GO Blog | EF Blog Sverige
Läs det senaste om resor, språk och kultur från EF Education First
MenuGratis broschyr

BLI SELFIE-EXPERT: HUR DU TAR EN PERFEKT SELFIE PÅ RESAN

BLI SELFIE-EXPERT: HUR DU TAR EN PERFEKT SELFIE PÅ RESAN

Oxfords ordbok definierar en selfie på engelska som “a photograph that one has taken of oneself, typically one taken with a smartphone or webcam and shared via social media” (ett fotografi som är taget av personen själv, oftast taget med en smartphone eller webbkamera och delat på sociala medier). De selfies som är tagna lite då och då är okej, men att posta en ny bild på dig själv varje dag är inte nödvändigt.

Låt oss vara ärliga, få saker är faktiskt livsnödvändiga och vi tror att vi är undantaget till varje regel – fantastisk hårdag, ögonbryn som är perfekta eller en sådan dag när allting går enligt planerna. Dessa är perfekta tillfällen till att ta en selfie (eller tre). (Brunch är också ett sådant tillfälle, speciellt när det är avokado involverat.) Men hur som helst så får vi inte glömma våran absoluta bästa tidpunkt för att ta selfiespelet till nästa nivå; när du reser! Det är ju nutidens version av att skicka vykort till vänner och vem gillar inte att få vykort? Jo det är sant, alla gör ju det. Så innan du fyller hela ditt minne på mobilen med bilder på ditt ansikte, ta en titt på våra tips på hur du förbättrar dina selfiekunskaper med din selfie-smartphone.

  1. ARMARNA

Regel nummer ett: Försök att inte få med dina armar mitt i bilden, även om det innebär att de kommer vara placerade på ett lite konstigt ställe under tiden fotot tas. Du får arbeta med vinklar eller använda de verktyg där man kan beskära.

  1. ANSIKTET

Nästa sak att tänka på: ansiktet. Även om solglasögon är väldigt coola så se till att inte ta varje selfie med dem på. Jag är säker på att du har fina ögonen, så stå för dem. Precis så som den före detta modellen Tyra Banks lärde oss, att du måste lära dig att ”smize” – le med dina ögon. Det är också viktigt att vara naturlig. Glöm plutet med munnen, duckface – le bara mot kameran som att ingen ser! Människor ser generellt bättre ut när de ler och om du är ute och reser då finns det ju massor att le åt!

  1. BAKGRUNDEN

Även om du har hittat den perfekta belysningen från en närliggande gatlampa så innebär inte det att det är snyggt att ha en soptunna precis bakom dig. Visa istället den vackra solnedgången i Kalifornien eller de fantastiska stränderna i Sydafrika. När du väljer den rätta bakgrunden är det också nyckeln till att få mer likes. (Och låt oss vara helt ärliga, när du postar en bild handlar ju allt om hur mycket likes du får oavsett hur mycket du försöker att ta avstånd från det.) Andra personer kanske blir trötta på att se ditt ansikte men om du lägger till en känguru eller Operahuset i Sydney så kommer alla gilla det och ge dig tummen upp.

  1. FOTA FÖRST, REDIGERA SENARE

Det är fåtalet som kommer erkänna det, men innan varje bra selfie finns flertalet dåliga bilder som inte nådde ända fram till de sociala medierna. Även om du är en erfaren selfie-fotograf så kommer du också ibland ha stängda ögon eller en soptunna synlig i bakgrunden. Därför ska du testa olika vinklar och ta foton som att det är ditt dagliga leverne – sedan kan du redigera, lägga på filter och skriva in din perfekta hashtag. Visa inte din kamerarulle till någon bara, för så länge ingen vet hemligheten så är allt lugnt.

  1. UTRUSTNINGEN

Personligen är jag en sådan person som endast arbetar med smartphones, men teknikprylar så som GoPro med ett fisheye-objektiv ger en mer panoramisk upplevelse. Eller så finns det accessoarer som kan hjälpa till att göra dina bilder ljusare som kan vara hjälpsamma eller bara en extra rolig grej. En DSLR kamera ger god kvalitet och gör att det ser ut som du vet vad du gör, men linsen på denna kamera kan göra att du missar den fantastiska bakgrunden eller kanske till och med ditt ansikte. Dessutom är de svårare att resa med.

Jag vet att det känns som att jag har glömt selfiesticken. De kan vara väldigt bekväma men om inte du eller dina vänner har väldigt korta armar (ungefär som T-rex), så använd dem inte. Selfiesticks är faktiskt förbjudna på flertalet platser och de ser bara jättekonstiga ut.

  1. GRUPPSELFIE

Om du inte reser ensam så rekommenderar jag dig att ta gruppselfies, detta på grund av flertalet anledningar: A) Det är trevligt att visa vem du reser med. B) Det bevisar för de andra att du inte skäms över deras existens. C) Du kan alltid använda hashtaggen #squadgoals medans du undrar varför ingen har kommit på ett coolare namn än gruppselfie. Om du ska ta ett foto med en grupp, se då till att det är den som är mest erfaren selfie-fotograf som tar fotot med sin selfie-smartphone och förhoppningsvis är det även personen med längst armar. (Rent praktiskt behöver vi alla en person som kan agera ens personliga selfiestick.)

TA EN SELFIE MED DIN SMARTPHONE PÅ RESAN MED EF! #EFMOMENTLäs mer
Bli uppdaterad inom resor, språk och kultur i GOs nyhetsbrevRegistrera dig