Läs det senaste om resor, språk och kultur från EF Education First
Menu

10 anledningar att älska London

10 anledningar att älska London

Det finns miljoner anledningar att älska London, och det kan vara svårt att veta vad du ska göra först. Här har jag sammanställt en lista på 10 anledningar till varför jag älskar London, och varför du borde hoppa på nästa flyg till den här häftiga huvudstaden. Vad väntar du på?!

1. Staden är enorm

Du kan spendera en livstid med att utforska staden och du kommer aldrig att sluta förvånas över den. Från Camden till Kensington och allting där emellan, alla områden i London har sin egen speciella charm. Gemensamt är att alla har Londons energisk och speciella känsla.

2. Världen står och väntar på dig

London är lika mycket mångfald som det är brittiskt med människor från hela världen. Mixen har gjort att London har blivit en plats med oändliga möjligheter. Vill du se en film på en fransk biograf? Inga problem! Äta brunch på ett svenskt café eller middag på en genuin mongolisk restaurang? Det är bara att välja! Stadens mix av kulturer stannar inte vid mat. Under åren har mångfalden skapat en kreativ atmosfär som gjort London till världsledande inom många olika fält.

3. Här kan din kreativitet flöda

London har varit en magnet för kreativa personer i århundraden. Alla från William Shakespeare till Jimi Hendrix och J.K. Rowling har inspirerats av London. Staden är fortfarande populär bland de bästa musikaliska, artistiska och skådespelande talangerna. Det finns oändligt med litteratur som är skriven om, och utspelar sig i London. Alla från Sherlock Holmes, Harry Potter och Mary Poppins kommer härifrån.

4. Det finns musik överallt

London har sin egen rytm. Ed Sheeran, Adele, Beatles och Rolling Stones är några av de artister som har varit med och format den internationella musikscenen. Här kan du gå på en ny spelning varje kväll. Välj mellan världsstjärnor som spelar på 02 Arena, indierockare på det historiska Brixton Academy och nya band som spelar på barer i Camden Town. Staden erbjuder flera sommarfestivaler. The British Summer Time festival i Hyde Park och Wireless i Finsbury Park är två utav de största.

5. Shoppingen är fantastisk

Från den turisttäta gatan Oxford Street till de mysiga vintage butikerna i utkanterna av London. Letar du efter märkeskläder på Chanel eller billig shopping på Primark här hittar du allt du kan tänka dig. Här är det svårt att hålla i plånboken och inte shoppa för mycket.

6. Maten kommer att överraska dig

Du har kanske inte hört så många positiva saker om det brittiska köket, men du kommer bli glatt överraskad över utbudet i London. Glamorösa restauranger, fantastisk gatumat och experimentella maträtter i spännande miljöer. Den globala maten i London utvecklas och förändras ständigt. Du kan självklart fortfarande hitta en traditionell engelsk frukost eller en söndagsstek, det är bara att gå till ett traditionellt café eller pub för att testa äkta brittiska mat.

7. Du kommer att bli sportgalen

Fotboll är inte den enda sporten London är bra på, även om staden är hem till några av världens bästa fotbollsklubbar. På Wembley Stadium kan du både se fotbollsmatcher och NFL matcher som säljer ut stadion och dess 90 000 sittplatser. Under 2015 kommer ropen från Twickenham bli högre än någonsin när de, Wembley och Olympic Stadium är värdar för världscupen i rugby. OS i London 2012 har lämnat ett bestående avtryck på staden. Du kan ta med dig en handduk till Stratford och ta ett dopp i samma pool som Michael Phelps. Om du känner dig riktigt modig kan du dyka från samma trampolin som Tom Daley. Britterna är galna i sport och det blir inte mer engelskt än att spendera en dag med att titta på tennis på Wimbledon eller försöka förstå reglerna i cricket på Lord’s.

8. Kungligheterna bor här

Du kanske har hört talas om de brittiska kungligheterna, de är ganska kända i Storbritannien, särskilt i London. Här är kungligheterna aldrig är långt bort. Ta en promenad längs the Mall, den berömda allén som leder till Buckingham Palace. Här kan du ta del av all pompa och ståt som sker vid slottet under det traditionella vaktbytet. Från Buckingham Palace kan du ta en promenad genom Hyde Park till Kensington Palace där du kanske kan få en glimt av hertigen och hertiginnan av Cambridge och deras barn.

9. Det är billigare än du tror

London behöver inte ruinera dig, du behöver bara veta var du ska leta. En bra plats att börja på är de olika museum som finns i staden. De flesta har gratis inträde och är perfekta att gömma dig undan regnet. The National Portrait Gallery och Tate Britain är hem till känd klassisk konst medan Tate Modern är världsledande inom modern konst. Ta ett kliv tillbaka i tiden på British Museum och National History Museum utan att spendera en penny.

Passa på att ta en promenad när solen skiner och se sevärdheter och marknader i staden. På kvällen kan du välja mellan flera olika gratis spelningar och stand-up shower.

10. Parkerna är väldigt lugna

London går alltid på högvarv men det är lätt att ta ett steg tillbaka och ta en paus från allt det hektiska. Stadens parker är, precis som staden, full av överraskningar. Här hittar du zoon, utomhusteatrar och pooler. Ha en picknick i en av de åtta kungliga parkerna, cykla genom Holland Park, slappa i Kyoto Gardens och se utsikten från Greenwich Park eller Primrose Hill. Det här är den lugnare sidan av London. En sida som inte är mindre spännande eller speciell, särskilt under sommarmånaderna.

Upptäck alla Londons sevärdheter med EF.Läs mer

Dela denna artikel

Senaste artiklar av Resor