GO Blog | EF Blog Sverige
Läs det senaste om resor, språk och kultur från EF Education First
MenuGratis broschyr

Sofias språkkurs i Perth: staden som har allt

Sofia var i Perth i två månader under början av 2018.
Sofias språkkurs i Perth: staden som har allt

Jag heter Sofia. För ungefär ett halvår sedan studerade jag med EF i Perth i två månader. Det här var den andra gången jag var i staden och jag älskar den!

Jag och en tjej från Schweiz, Sina, var de två första som var på plats på skolan i Perth. Vi var, tillsammans med åtta andra elever, den första klassen på Campus Perth. När skolan sedan drog igång var allt väldigt nytt och jag välkomnades med öppna armar av ett jättehärligt gäng från EF.

Jag och Sina delade ett rum under våra två månader. Vi är bra vänner än idag och planerar att ses till sommaren! Vi bodde på ett hostel ca 15 minuters promenad till skolan, men jag vet att det nya Campus boendet har öppnat och det ser jättefint ut! Jag valde att bo på hostel framför att bo i värdfamilj eftersom jag ville känna mig lite mer självständig och oberoende.

När jag bestämde mig för att resa stod jag och valde mellan två destinationer, Miami och Perth. En av mina bästa vänner bodde vid tillfället i Perth sedan ett och ett halvt år. Det var henne jag hälsade på förut och under den resan kände jag inte att jag var klar med Perth. Jag ville se mer, träffa mer folk och upptäcka mer av västkusten. Det finns allt där! Sol och bad, shopping och storstad, nattliv och uteliv, natur och äventyr.

Folk har frågat mig vad var det bästa med EF Perth var. Det bästa var helt klart alla nya relationer man skapade. Klyschigt men sant! Jag tycker det är så otroligt spännande att träffa nya människor. Ingen känner någon annan, alla har öppna armar, är nyfikna, har energi och vill hitta på och uppleva nya saker.

Något jag saknar med Perth är naturen och utelivet. Det var också det jag tyckte var de största kontrasterna med Sverige. Naturen i Australien är inte lik någonting i Sverige. Ta The Pink Lake som exempel. Var i Sverige finns det en naturligt rosa sjö? Vilda kängurus? En öken där man kan surfa i sanden?

Jag rekommendera dig som älskar sol och vill ha en härlig kombination av storstad och natur att åka till Perth med EF. Nu när jag sitter och skriver det här vill jag inget annat än att åka tillbaka!

Hoppas du har fått en uppfattning om hur jag upplevde Perth!

Kramar Sofia

Gör som Sofia och åk till Perth med EFLäs mer
Bli uppdaterad inom resor, språk och kultur i GOs nyhetsbrevRegistrera dig