GO Blog | EF Blog Sverige
Läs det senaste om resor, språk och kultur från EF Education First
MenuGratis broschyr

10 anledningar som talar för en sommar i Brighton

10 anledningar som talar för en sommar i Brighton

Brighton är en färgstark och livlig stad. Trots att staden är mindre än sin metropoliska kusin, kallas den för ”London vid havet”. Brighton har allt som London erbjuder men i en mysigare miljö – vid havet. Det gör staden till en perfekt sommardestination – en skön och avslappnad plats där det är lätt att spendera ett par veckor.

Här är mina tio främsta anledningar till att du ska spendera sommaren i Brighton!

1. Obegränsat med caféer

Det finns knappt något som är lika svalkande som en islatte när det blir varmt ute (och ja, det händer faktiskt – även i det oftast regniga Storbritannien) och Brighton är fullt av coola, trendiga caféer. Jag älskar faktiskt caféer så mycket att jag startade ”Café Utmaningen” med en kompis, där vi testade ett nytt café varje vecka.

2. Pålitlig lokaltrafik (och nära till natur)

Det kan vara svårt att parkera i Brighton – speciellt under sommarmånaderna – så se till att använda den fantastiska lokaltrafiken när du utforskar staden. Du kan till och med använda den för att åka utanför staden – som till Devil’s Dyke i South Downs. Dalgången erbjuder en häpnadsväckande utsikt och är en perfekt plats för en promenad eller en picknick.

3. Mångfald

Det jag gillar mest med Brighton är att staden har så många olika sidor. För att shoppa skulle jag rekommendera butikerna på Churchill Square. För konst och trendiga caféer ska du gå till North och South Lanes. För restauranger, caféer och alternativa butiker – styr mot Kemptown.

4. En unik musikscen

Om du, som jag, är en musikälskare är Brighton något för dig. Staden har ett grymt utbud av livemusik med ungefär 500 lokala band som uppträder över hela staden mer eller mindre varje kväll. Allt från mindre gig på lokala pubar till stora konserter i Brighton Dome eller The Brighton Centre, det finns musik för alla smaker. Ett tips är att kolla in musikdelen i XYZ Magazine för att få reda på vad som händer varje kväll.

5. Festivaler

En av stadens största festivaler är The Great Escape som går av stapeln i mitten på maj. På festivalen uppträder flera nya artister från hela världen. Brighton Fringe är en av de bästa och populäraste konstfestivalerna i Storbritannien. Du kan besöka den från början av maj till början av juni och den erbjuder något för alla. Se allt från dramatiska pjäser till högljudda band. Festivalen är utspridd över hela staden och många aktiviteter är gratis.

6. Mer mångfald

Innan jag flyttade till Brighton hade jag hört mycket om Pride Festivalen, men det var först förra året som jag faktiskt fick chansen att delta i den. Jag kan meddela att jag aldrig tidigare har sett staden så livlig. Under tre dagar i augusti fylls staden med gatufester och livemusik.

7. Avslappnad miljö

Staden är extremt vänlig och tillåtande. Det måste vara en av de mest öppna städerna i Storbritannien. Det är väldigt avslappnat här, speciellt under sommaren när alla är ute och hittar på saker (och är på stränderna) hela dagen lång.

8. Närheten till havet

En av fördelarna med att bo i Brighton är att staden ligger vid havet. Det är underbart att ta lunchen till stranden eller gå längs den vackra kusten efter en lång dag. Till och med de som bor här har en tendens att glömma bort vilken lyx det faktiskt är.

9. Fantastiskt nattliv

Brighton har allt, oavsett om du är sugen på att ta en drink på puben eller dansa natten lång, det är dessutom gångavstånd till nästan allt. Twisted Lemon and Komedia är ett bra ställe att börja kvällen på.

10. Nära till storstaden

Om Brighton börjar kännas för litet (du har kanske redan hunnit se alla 500 band) hoppa på ett tåg till London. Det tar en timme på ett vanligt tåg men bara 40 minuter med ett expresståg. Om du stannar i Brighton under en längre tid får du inte glömma bort att besöka huvudstaden. I London rekommenderar jag att du vandra igenom stadens charmiga East End (börja med Brick Lane eller Shoreditch) och har en picknick i charmiga Holland Park.

Upptäck Brighton!Läs mer
Bli uppdaterad inom resor, språk och kultur i GOs nyhetsbrevRegistrera dig