GO Blog | EF Blog Sverige
Läs det senaste om resor, språk och kultur från EF Education First
MenuGratis broschyr

Ät dig genom staden: 5 tips på restauranger i Santa Barbara

Ät dig genom staden: 5 tips på restauranger i Santa Barbara

Santa Barbara är en pittoresk liten kuststad som ligger i södra Kalifornien. Många förknippar Santa Barbara med vita byggnader i spansk koloniansk stil och den avslappnade men samtidigt lyxiga atmosfären. Staden kallas ofta för ”Amerikas Riviera”. Något som jag verkligen älskar med Santa Barbara (en av hundra anledningar) är att det finns en hel del riktigt bra restauranger och hak som är värda ett besök. Under min tid som student hann jag äta mig genom staden och här har jag samlat några tips på restauranger i Santa Barbara som alla foodies där ute helt enkelt inte får missa!

Zaytoon- 209 E Canon Perdido Street

Jag längtar ofta tillbaka till Zaytoon och blir en smula nedstämd när jag tänker på att kvällarna på den grönklädda uteserveringen med en egen stjänhimmel inte längre är inom räckhåll. Zaytoon är en libanesisk restaurang som ligger nära huvudgatan State Street och mysfaktorn här är extremt hög. Det känns lite som att äta middag i en djungel och eldarna i mitten på varje bord gör middagsupplevelsen till något alldeles extra. Maten är också himmelskt god, men även om den inte vore det skulle stämningen helt klart väga upp. Perfekt för en romantisk dejt eller en middag med vänner!

Boat House at Hendry’s Beach- 2981 Cliff Drive

Precis intill Hendry’s Beach, en kort bilresa från stadskärnan ligger Boat House. Denna restaurang är mycket populär bland lokalbefolkningen framförallt på helgerna. På menyn finns fräscha sallader, fiskrätter och till frukost är pannkakorna min favorit. En solig dag kan det vara lite väntetid för att få ett bord på uteserveringen, men under tiden du väntar kan du gå en promenad på stranden och klappa alla gulliga hundar. Hendry’s Beach är nämligen en av de stränder i Santa Barbara där hundar är välkomna och på helgerna är det rena paradiset för dig som älskar hundar lika mycket som jag.

Lucky’s Steakhouse- 1279 Coast Village Road

Ska du fira något speciellt och letar efter en restaurang som är lite extra elegant ska du boka bord på Lucky’s. Restaurangen ligger uppe i Montecito, en mysig förort strax utanför Santa Barbara. Som du säkert redan listat ur är de riktigt duktiga på kött och priserna är rätt höga men maten är helt klart värd pengarna när du vill unna dig en pangmiddag i en trevlig miljö.

Backyard Bowls- La Cumbre Plaza 3849 State Street

Detta kanske inte räknas som en restaurang utan är mer ett lunchhak. Men Backyard Bowls förtjänar att nämnas tack vare sina supergoda acaibowls och smoothies. Det lila superbäret som tog hälsovärlden med storm forsätter att vara en succé och acaibowls passar perfekt som en lättare lunch eller mellanmål. Min favorit är den som toppas med bär, granola och jordnötssmör. Mums!

Cold Spring Tavern- 5995 Stagecoach Road

Du kommer inte direkt råka köra förbi denna pärla till restaurang. Så från och med nu vet du att den existerar och att ett besök Cold Spring Tavern är ett måste! En bit upp i bergen gömmer sig denna underbara restaurang från 1886, där du kastas rakt in i vilda western. Vill du vara med om en unik upplevelse och äta på en annourlunda restaurang kan jag starkt rekommendera detta ställe. Pricka in ett besök när det bjuds på livemusik under eftermiddagen och ät sedan middag inne i den mysiga lilla restaurangen som slungar dig 130 år tillbaka i tiden. De serverar både frukost, lunch och middag och utanför grillas det ofta olika läckerheter.

Smaklig måltid!

Läs vår intervju med Odd som berättar om sitt studieår i Santa Barbara!

Plugga engelska i Santa Barbara med EF!Läs mer
Bli uppdaterad inom resor, språk och kultur i GOs nyhetsbrevRegistrera dig

Utforska världen på en språkresa med EF

Läs mer