GO Blog | EF Blog Sverige
Läs det senaste om resor, språk och kultur från EF Education First
MenuGratis broschyr

Pose, snap, dela: En Instagramguide till #NEWYORK

Pose, snap, dela: En Instagramguide till #NEWYORK

Att filma och dela minnen är nästan lika viktigt som att göra dem dessa dagar. Instagram är den perfekta plattformen för dokumentering av dina äventyr för att sedan visa dem för världen. För att hjälpa dig göra det bästa av dina resor offline och online har vi skapat en serie av instagramguider till några av våra favorit – och instagrampopulära – destinationer. Först upp: det fantastiskt fotogeniska New York Cty.

Det är lätt att se varför New York är den mest instagrammade staden i världen. Med en helt otrolig skyline, mängder av ikoniska landmärken, fotogeniska gatuskyltar, häpnandsväckande och helt förbluffande skyskrapor (låt oss inte glömma de slående gula taxibilarna!), praktiskt taget varenda millimeter av staden ber om att bli fångar och filtrerat till perfektion.

De bästa foto-ops i New York

#CentralPark (6,3 miljoner instagramfoton och stigande) – Fantastiskt för action-foton av dina nyköpta Nike springskor, selfies med allt för vänliga park-ekorrar och obekväma förlovningsfoton.

#TimesSquare (1,5 miljoner instafoton och stigande) – Denna lilla ficka av New York är diskuterbart det mest spännande och pulserande torg i världen. Starkt lysande reklamskyltar, hektiska övergångsställen, taxibilar i överflöd och det ascoola MOM’s World museum kommer försäkra att ingen instagramfeed går hungrig.

#EmpireStateBuilding (2,4 miljoner instafoton och stigande) – Att fånga enbart en bild på denna vackra ikon av New Yorks skyline vore en synd. Traditionen av att ändra färg på ljusen för att känna igen olika högtider försäkrar att inga bilder av Empire State Building kommer vara desamma. Ditt filter att-gå-till för att få färgerna att sticka ut? X-Pro II.

Och glöm inte #GrandCentral eller #BrooklynBridge.

Dina topp #hashtags i The Big Apple

Tagga alltid dina Big Apple bilder med #nyc, #newyork, #ny eller #manhattan + din plats om du är vid ett landmärke som ”StatueofLiberty, #TopoftheRock eller #TimesSquare

Instagramkonton fyllda med New York godingar

@HumansofNY, @cxcart och @newyorkcity är alla fyllda med fabulösa sevärdheter, historier och människor som gör denna stad så speciell.

Och självklart, de åh-så-viktiga wifi platserna

Med över 200 Starbuckskaféer på enbart Manhattan kommer du aldrig gå utan wi-fi. Nu för tiden behöver du inte ens gå in i en butik för att kunna koppla upp dig. Det räcker med att du står utanför medan du lägger upp dina bästa bilder. Spendera sedan dina kaffe pengar på olika gatustånd. Kaffet är mycket bättre och kommer inte bränna hål i din plånbok.

Kom ihåg… ”Om det inte är på Instagram, har det aldrig hänt!”

Bilder av: Topp: @gauthierverbugge och från vänster toppen till nedre högern: Phil Hawksworth, Flickr / Creative Commons, Kaisa Schreck Danielsson.

Studera med oss i New YorkLäs mer
Bli uppdaterad inom resor, språk och kultur i GOs nyhetsbrevRegistrera dig