GO Blog | EF Blog Sverige
Läs det senaste om resor, språk och kultur från EF Education First
MenuGratis broschyr

DE 10 BÄSTA SOMMARSTÄDERNA I VÄRLDEN

DE 10 BÄSTA SOMMARSTÄDERNA I VÄRLDEN

Livet är absolut bättre när solen skiner. För att göra dig redo för ännu en legendarisk sommar så har vi här listat sommarstäder där det är bäst att spendera dessa sommarmånaderna i. Allt från chica stranddestinationer till livfulla kustbelagda städer, vi har alla de bästa platserna för att du ska kunna njuta utav solen samtidigt som du har kul i en ny stad.

1. MIAMI, USA

Vem har inte drömt om att chilla på Miami Beach? Det är få städer i världen som kan tävla med Miami och då framförallt om att vara bland de bästa sommarstäderna. Detta framförallt när nätterna blir längre och festerna vildare. Staden har både en fantastisk strand och ett världsberömt nattliv – Miami är verkligen en stad utöver det vanliga. Det är lika glamoröst som det framställs på tv och lika mångfaldigt som vilken stad i världen. Du kan undvika stadens trånga gator genom att ta dig till den tysta och vita stranden i Virgina Key eller att uppleva vad som gör Miami till ”Magic City” på South Beach: Åk längs Miami Beach Bowardwalk till Ocean Drive’s Art Deco District där Latin Amerika möter USA.

2. BARCELONA, SPANIEN

Barcelona är en av världens främsta stranddestinationer men tro inte att denna stad endast är bra till följd av sina sandstränder. Gå genom stadens soldränkta Medelhavsgator och se till att ge dig ut på ett kulinarisk äventyr genom att besök minst en utav tapas barerna i det historiska Ciutat Vella distriktet. Efter att ha njutit utav solnedgången från Park Guell eller Mt Tibidabo bege dig till Passeig del Born eller Placa de Sol för deras populära rutor nära till barer och klubbar. Självklart finns här den perfekta stranden för ett morgondopp efter att ha spenderat en natt ute på staden.

3. NICE, FRANKRIKE

Barcelona är inte den enda vackra staden med en strand i Europa. Nice, som är lokaliserat på den Franska Rivieran i södra Frankrike, har vackra stränder och eleganta palmträds beklädda alléer där du kan njuta i solskenet i en av världens bästa sommarstäder. Då Cannes och Monaco är mer glamorösa så har Nice en mer avslappnad och autentisk känsla som mixar Rivierans glamour med det traditionella köket och strandlivet. Promenade des Anglais är hjärtat utav staden där det svämmar över av människor som promenerar, joggar eller helt enkelt bara slappnar av på en av de mest berömda boardwalksen.

4. KAPSTADEN, SYDAFRIKA

Kapstaden är en stad där naturlig skönhet möter det moderna storstadslandskapet. Nå toppen utav Table Mountain på en klar sommar dag för att uppleva det fantastiska perspektivet av denna stad som ligger vid havet. Från Table Mountain kan du se Kapstadens häftiga kustlinje och den aktiva staden där bytesmän tävlar om att få bästa priset så som St George’s Mall och Greenmarket Square. De vita stränderna vid Camps Bay är den perfekt stärkande platsen för att utforska denna energifyllda stad. Se till att testa de surf and turf rätterna som serveras på restauranger vid hamnen.

5. SAN DIEGO, USA

San Diego är välsignat med en uppsjö av stränder i världsklass och härligt väder nästan hela året runt. Efter att du har chillat på den ikoniska stranden Mission Beach och blivit en riktig amerikan genom att åka rullskridskor längs boardwalken, kan du dyka bland de många skepp som dränkts medvetet i San Diego’s Wreck Alley, rida på vågorna vid Pacific Beach eller snorkla längs kusten La Jolla Shores. För att få lite extra energi, njut av San Diegos legendariska gatumat: Med allt från klassiska amerikanska hot dogs till burgare och fisktacos – kommer dessa små härliga rätter att hålla dig igång långt in på natten. Vårat tips: Bege dig ut till Gaslamp Quarter för en fantastisk kväll!

6. TAMARINDO, COSTA RICA

Det finns en anledning till varför många har Costa Rica på sin lista över saker de vill göra innan de dör – det är fantastiskt vackert. Beläget på landets Stilla Havs kust, Tamarindo har den bästa surfningen, vackra stränder och ett roligt uteliv. Lägg till nationalparkerna till listan som finns i närheten – dessa är fulla utav djurliv – så har du en vinnande kombination. Parque Nacional Marino Las Baulas gränsar till Tamarindo och är den perfekta platsen att ta det lugnt på stranden, dyka och hjälpa till med sköldpaddorna på konservatoriet för lädersköldpaddor. Costa Rica är också en äventyrlig hotspot: Välj mellan vilda forsar, adrenalinpumpande zip-lines eller bungyjump.

7. HONOLULU, USA

Hawaii har en utav världens mest inspirerande landskap och Honolulu är den perfekta basen för att upptäcka denna pärla i Stilla Havet. Hawaii’s huvudstad är hem till en väldigt avslappnad strandkultur – människor här anser faktiskt att surfa över lunchen är normalt och flip flops är accepterade inom kontorsmiljö. Den kända Waikiki stranden är bara en kort distans från den livfulla Kalakaua Avenue som är Honolulus huvudgata. Se till att du tar dig tid till att upptäcka Diamond Head, vilket är en vulkan som befinner sig över staden, och vandra genom den fantastiska djungeln till Manoa Falls. Avskilda grottor och stränder är också vanlig förekommande här – Hanauma Bay är ett sådan exempel, det är ett måste att se.

8. ROM, ITALIEN

Du behöver inte en strand för att njuta utav sommaren. Det är få saker i livet som är bättre än att upptäcka den magi som Italiens huvudstad besitter. Gelato i handen medans solen skiner, Rom kommer med vissa garantier. Du kommer njuta av fint väder, maten kommer vara helt otroligt god och stadens ikoniska landsmärken är kända världen över och kommer att göra att du tappar andan. Det finns en bit historia runt varje gathörn – från Colosseum till Spanska trappan och the Pantheon. Gatorna i Rom är ett vandrande museum som ses bäst på en härlig solig sommardag.

9. BRIGHTON, ENGLAND

Brighton är Englands huvudstad av coolhet – till och med när kvicksilvret stiger. Ja, England njuter faktiskt utav några härliga veckor utav vackert väder. Brighton är känt för sin alternativa livsstil komplett med massor av trendiga butiker, chica barer och indiekaféer. Stadens 8 km strand, speciellt vid piren, är full av barer, klubbar och restauranger som är perfekt för alla olika upptåg på sommaren. Det bästa är, staden ligger bara en timme från London så efter att ha spenderat en hektisk dag i the Big Smoke så är Brightons avslappnade stil välkomnande som omväxling.

10. BOURNEMOUTH, ENGLAND

Bournemouth är en väldigt idyllisk sommardestination i England. I staden handlar allt om stranden och turligt nog är det en av de platser i England som får mest sol, så de flesta dagar kommer att vara stranddagar. Stranden sträcker sig i flera km och är den perfekta platsen för att försöka få tag i lite fish & chips och lokal glass (staden är känd för denna). Staden är även hem till härlig live musik och med sin stora student befolkning har Bournemouth blivit en av UK’s livligaste nattlivs-destinationer.

SOMMARSTÄDER UTOMLANDS MED EF!Läs mer
Bli uppdaterad inom resor, språk och kultur i GOs nyhetsbrevRegistrera dig