GO Blog | EF Blog Sverige
Läs det senaste om resor, språk och kultur från EF Education First
MenuGratis broschyr

St. Patrick’s day världen över

St. Patrick’s day världen över

Dublin, Irland

Hemmaplan för St. Patrick’s day och där firandet såklart är som störst. Här målar sig alla i grönt och festar loss ordentligt. Enligt traditionen får man, om man ser någon som inte har på sig varken kläder eller accessoarer i grönt, nypa dem. Dagen är inte bara tillägnad landets skyddshelgon – St. Patrick – utan också deras nationaldag, och bästa anledning till att få dricka Guinness. Har man chansen bör man besöka Irland just denna dag, det är en riktigt häftig upplevelse!

Auckland, Nya Zealand

Aukland är de första i världen att fira St. Patrick’s day eftersom dagen når dem först på grund av tidszonerna. Det är också firandet av dagen som hålls längst bort från Irland, nästan exakt på andra sidan jorden. Men inte stoppar det dem från att fira denna festliga dag, grönklädda till Irlands ära.

Montserrat, Karibien

Denna lilla vulkanö i Karibien är det enda stället i världen – utom Irland – som räknar St. Patrick’s day som en helgdag, kanske inte av samma anledning dock. De firar sin självständinghet från de vitas kolonier, där ironiskt nog de flesta var Irländare, med en veckas festival där de klär sig i grönt och dansar lustigt som sina föredetta härskare.

Tokyo, Japan

År 1992 hölls för första gången flera parader runt om i Japan för att introducera Irland till det japanska folket. Detta har utvecklats till en tradition med en härlig blandning av typiska irländska kostymer fast med en japansk traditionell touch.

Singapore

Singapore håller i den största St. Patrick’s day-paraden i Sydostasien där folk klär ut sig, dansar och dricker öl. Tilloch med Singaporefloden färgas grön och klöverväxter pryder staden.

Australien

Med mer än 80.000 människor som dyker upp för att fira, är St Patrick’s Day Parade i Australien det största firandet av dagen på södra halvklotet och det enda i världen (utanför Irland) som organiseras och finansieras med stöd från den irländska regeringen. Som resten av världen klär man sig i grönt och dansar runt på gatorna. Störst är det i Sydney och Perth.

Buenos Aires, Argentina

Trots att det ofta kallas “Sydamerikas Paris” liknar staden mer Dublin den 17 mars varje år. Festivalen är det största St. Patrick’s day-firandet i hela Sydamerika, med en fantastisk gatufest och parad.

Cabo Roig, Spanien

I denna stad i östra Spanien hålls den största paraden i landet (Madrid kommer strax efter). En populär destination för irländska turister som fortfarande vill fira dagen, men på en vit strand med en parad och en riktig fiesta natten lång.

Besök St. Patrick's hemstad med oss!Läs mer
Bli uppdaterad inom resor, språk och kultur i GOs nyhetsbrevRegistrera dig