Läs det senaste om resor, språk och kultur från EF Education First
Menu

“Sydney är en stad som har allt” – Amanda, Sydney

“Sydney är en stad som har allt” – Amanda, Sydney

EF Sydney

Jag valde att åka till Sydney eftersom jag ville utveckla min engelska och samtidigt upptäcka något nytt! Sydney är en stad som har allt. Det finns stränder, hav, höga byggnader, naturområden, bra shopping, restauranger, nattliv, kollektivtrafik, sevärdigheter och verkligen alltid något att göra. Jag blev fort förälskad i staden. Jag som älskar naturen uppskattar verkligen att den är så nära staden, men att det samtidigt finns en storstadskänsla. Jag kontaktade EF och fick bra hjälp och rådgivning. Till en början visste jag inte alls var jag ville åka, men tillsammans med min studievägledare på EF kom vi fram till att det var Sydney som skulle passa mig. Att resa till Sydney med EF är definitivt det bästa jag någonsin gjort! Invånarna i Sydney är överlag otroligt vänliga och samarbetsvilliga, det är folk som alltid ler och hälsar vilket jag uppskattar. Jag trivdes verkligen bra där och för mig känns Sydney som något jag kallar “home”.

Skolan ligger mitt i city

Skolan ligger centralt och nära centralstationen i fräscha och nya lokaler med närhet till grönområden och restauranger. Det är glasväggar i klassrummen vilket ger ett ljust och luftigt intryck. På tredje våningen finns det förrutom lektionssalar även ett allmänt kök och aktivitetsområde. Där kan man spela pingis, biljard, lyssna på musik, plugga, hänga med andra studenter. Allas favoritvåning helt klart! Jag trivdes jättebra i skolan och alla lärarna stöttade och ställde upp om man behövde hjälp.

Mycket tid att upptäcka staden

Något av det bästa med EF Sydney är att det dagligen finns massvis med aktiviteter. Det var ett perfekt sätt att upptäcka staden med andra studenter och även lära känna nya människor. Allt från vandringar i närområdet till besök på museum, fester, turneringar och fallskärmshoppning Har du funderat på att åka iväg på en språkkurs så kan jag bara säga: KÖR! Det kommer vara det bästa du gör och allt du lär dig om dig själv, dina medmänniskor, andra kulturer och språket är sådant du kommer bära med dig hela livet. Det är fantastiskt vad mycket man kan lära om sig själv genom att åka iväg själv, men det har varit skönt att ha en organisation i ryggen som alltid kunnat svara på frågor.

Kolla in Amandas blogg och läs mer om hennes liv i Australien!

Plugga engelska i Australien med EF!Beställ en gratis broschyr här!

Dela denna artikel

Senaste artiklar av Studentberättelser

“Aloha Honolulu!”
Elise top 5 tips i Brighton!