Läs det senaste om resor, språk och kultur från EF Education First
Menu

Theas språkresa i Uppsala sommaren 2020

Theas

Elvaåriga Thea från Hudiksvall var på språkresa i Uppsala med EF sommaren 2020. Thea valde att skriva en reseberättelse om sin upplevelse med EF:

Hej,

Jag heter Thea och åkte till Uppsala på en språkresa för att lära mig mer engelska. När jag kom till språklägret vid Wiks Slott välkomnades jag av trevlig personal och ledare som var jättesnälla och hjälpte till. Jag lärde känna alla andra elever ganska snabbt och det var kul att bo hemifrån med en rumskompis.

En vanlig dag började med frukost vid 08:00. Därefter började engelsklektionerna vid 09:00 och pågick fram till 12:00. Därefter var det lunch och sedan dags för aktiviteter, följt av middag och sedan återigen aktiviteter. Då flera av lärarna var från andra länder genomfördes alla lektioner och aktiviteter på engelska. I början var det lite svårt, men jag vande mig ganska snabbt.

Det var några regler som vi var tvungna att följa – exempelvis att man inte fick vara dum mot någon annan samt att man skulle följa tider. Ledarna var jättesnälla och hjälpte alla att ha så roligt och bra som möjligt. Ingen behövde någonsin vara ensam.

Språkresa i Uppsala

Jag skulle rekomendera andra att åka på en språkresa för att man gör så mycket roligt. Det var mycket mycket roligare än jag hade förväntat mig. Jag har redan planer på att åka på en ny språkresa redan nästa år.

Det bästa med resan var att jag träffade många nya kompisar, alla roliga aktiviteter samt att jag blivit mycket bättre på engelska.

// Thea Edefors

Åk på språkresa med EFMer information

Vill du lära dig ett språk utomlands? Beställ en gratis broschyr

Learn more