GO Blog | EF Blog Sverige
Läs det senaste om resor, språk och kultur från EF Education First
MenuGratis broschyr

Magiska Malta: 5 måsten att besöka

Magiska Malta: 5 måsten att besöka

På Malta handlar allt om sol, sand, härliga restauranger och nämnde vi sol? På sommaren kan det bli lite turistigt dock så du kan behöva några insider tips för att göra din kortare eller längre vistelse värd att minnas (och SJÄLVKLART dela på Instagram!). Här är vår lista till dig som är turist på Malta.

1. Te i ett palats

Det finns inte mycket som är härligare än lite afternoon tea med dina vänner. Speciellt en solig söndag. Vi stannade till utanför by kyrkan i Naxxar (en by i Maltas center) och gick igenom de stora majestätiska viktorianska dörrarna Palazzo Parisio. Vackra bougainville träd som rasslar i brisen (det här är i november bör påpekas!), vi drack lite jasminte och åt lite mackor tillsammans med en huvudrätt. Fyra timmar och en massa koppar utav te senare var vi redo att njuta utav en promenad i den vackra trädgården tillhörande palatset.

2. Mdina promenad

Mdina var den första huvudstaden i Malta och övergiven en stund efter att huvudstaden flyttats till Valletta. Staden kallas tystnad till följd av dess historia, men även att det är ett faktum att besökare av denna plats blir tysta när de går runt på gatorna eftersom de är så små och smala. Men det finns ingen anledning att fortsätta vara tyst medans du besöker Mdina. De goda kakorna som som serveras runt om i gamla stan kommer att hålla din mun upptagen med allt annat förutom för att prata!

3. Segla längs ön

Malta har 300 soldagar per år och alla dessa är perfekta dagar för att njuta utav ön från en yacht. Hyr den med en massa vänner och segla över till Munxar Bay med kristallklart vatten och kalkstens klippor. Du kanske till och med ser en delfin på vägen, vilken dag det vore att vara turist på Malta!

4. Tico tico bar i Valetta

Strait Street i Valletta är hem till en utav favorit barerna, Tico-Tico med en härlig atmosfär, fantastiska snacks och en riktigt skön stämning. Det har också behållit en härlig gammal flirt med den romantiska eran när seglaren mötte tjejen på baren när de låg i land.

5. Ramla Bay

Ramla Bay ligger i Gozo och är en riktig favorit, med vackra stränder med röd sand, naturliga dyningar, massor utav småsten och en charmerande staty av heliga Maria i mitten! Det extremt vackra turkosa vattnet skadar inte heller. Kul fakta: småstenarna är faktiskt inte äkta utan är delar utav den gamla väggen som skyddade staden från pirater som försökte ankra där.

Så där har du, de 5 MÅSTENA att se på denna vackra ö. Passa på och njut av att vara turist på Malta (magiska Malta) !

Bild från: Berit Watkin
Åk till Malta med EF!Läs mer
Bli uppdaterad inom resor, språk och kultur i GOs nyhetsbrevRegistrera dig