GO Blog | EF Blog Sverige
Läs det senaste om resor, språk och kultur från EF Education First
MenuGratis broschyr

10 varma destinationer att resa till i vinter

10 varma destinationer att resa till i vinter

Är du redan trött på vinterkylan och drömmer om vykortsvackra sandstränder och behagliga temperaturer? Leta fram solkrämen, samla dina bästa reskompisar och planera ert livs äventyr till någon av dessa 10 varma destinationer att resa till i vinter.

1. Miami – Florida, USA

Vintrarna i Florida är bland de varmaste i hela USA. Miami är en populär kustmetropol med en pulserande konstscen, roligt nattliv och en magisk strand. Här kan du utforska Everglades, spela beachvolleyboll med dina vänner eller gå på en av de många konst- och musikfestivalerna i staden.

2. Kapstaden – Sydafrika

Sydafrikas ikoniska kuststad njuter av ett behagligt klimat 12 månader om året. Det är således en ultimat destination för alla säsonger! Klättra upp för Taffelberget (eller ta linbanan upp till toppen) för att beskåda den magnifika utsikten över Kapstaden och havet, innan du beger dig till en av alla stränder. Ett tips är att besöka Boulder’s Beach för att se afrikanska pingviner!

3. St Julian’s – Malta

Medelhavsön Malta, strax söder om Italien, är ett utmärkt alternativ för en kortare semester när du reser från Europa. Det kanske inte är supervarmt under vintertid, men det är tillräckligt varmt för att utforska den avslappnade kuststaden St Julian's. Här hittar du vacker arkitektur, historiska landmärken och massor av lokala restauranger, caféer och barer. Malta är dessutom en av de bästa platserna i Europa för dykning.

4. Playa Tamarindo – Costa Rica

Vill du ha en mix av äventyr och avkoppling? Costa rica är känt för sin ”Pura Vida”-livsstil – vilket innebär att man njuter till fullo, även av de små tingen. Playa Tamarindo är beläget i ett surfparadis, med närhet till djungler och vattenfall. Mellan oktober och maj kommer havssköldpaddor i land för att lägga ägg på stränderna, och du kan givetvis beskåda detta naturskådespel (på ett säkert avstånd, förstås!).

5. Singapore

Livliga Singapore är ett måste om du ska till Sydostasien – i synnerhet om du älskar mat (här kan du välja och vraka mellan Michelinrestauranger, såväl som gatukök i världsklass!). Om du önskar en klassisk Singapore-upplevelse, bör du besöka det imponerande ”Gardens by the Bay” under dagen och avsluta kvällen med en drink på Marina Bay Sands som är beläget 200 meter ovanför staden.

6. Honolulu – Hawaii, USA

Vill du byta ut den gråa vintern mot en tropisk paradisö? Ja, tack! Hawaii stoltserar med ett varmt klimat – även de ”kallaste” månaderna är varma och soliga. I huvudstaden Honolulu kan du utforska en fantastisk mat- och konstscen, såväl som magnifika sandstränder. Du som vill vara aktiv under din resa bör definitivt vandra längs öns otroliga vulkanstigar.

7. Bali – Indonesien

Indonesien består av 17 508 öar och är beläget mellan Stilla havet och Indiska oceanen – och Bali är ett av de mest populära resmålen. Här kan du njuta av dykning i världsklass, bra surfing och mycket prisvärd mat och logi. Du har även möjlighet att prova på yoga, lära dig mer om meditation och utforska den traditionella, balinesiska kulturen.

8. San Diego – Kalifornien, USA

San Diego är en av de bästa platserna i världen att beskåda gråvalar när de matar och uppfostrar sina bebisar under vintertid. Res hit för att tillbringa dina dagar på stranden – eller kanske på en surfbräda eller paddleboard? Om du föredrar livet på land rekommenderas verkligen en roadtrip längs den slående kustvägen.

9. Brisbane – Australien

När vi i Europa upplever våra kallaste månader, välkomnar Australien sommaren! I Brisbane finns allt du behöver för en varm semester – exempelvis ett brett utbud av vykortsvackra stränder och häftiga vandringar genom nationalparker med vattenfall.

10. Rio de Janeiro – Brasilien

Brasiliens kusthuvudstad stoltserar med vackra berg och världsberömda stränder. Tillbringa förmiddagen på Copacabanas gyllene sandstrand, följt av en härlig eftermiddagspromenad längs Ipanema-stranden. Om du vill uppleva Brasiliens ikoniska partyscen bör du boka en resa hit i februari – då sker nämligen den världskända Karnevalen!

Skippa en kylig vinter Utforska
Bli uppdaterad inom resor, språk och kultur i GOs nyhetsbrevRegistrera dig