Språkresor till Portugal

Språkresor till Portugal

Upptäck Portugal under en språkresa och lär känna det mysiga landet med pittoreska kullerstensgator och färgglada hus. Njut av ett varmt medelhavssklimat samtidigt som du lär dig ett vackert språk och lär känna människor från världens alla hörn. Portugal har allt som gör en språkresa till en fantastisk upplevelse: vackra sandstränder, många sevärdheter och spännande historia. 

Välj åldersgrupp

EF Språk Utomlands

16 - 25 år
2-24 veckor

Lär dig ett språk på kort tid vid en CSN-godkänd EF-skola. Välj mellan 12 språk och 52 destinationer. Kursstart varje måndag.

Land: Portugal
Stad: Lissabon

EF Språk Utomlands

25 + år
1-52 veckor
Vuxna och yrkesverksamma

Ge din globala karriär en skjuts med skräddarsydda språkkurser i någon av världens främsta städer. Utformad för vuxna och yrkesverksamma.

Land: Portugal
Stad: Lissabon

EF Studieår Utomlands

16 - 25 år
6, 9 eller 11 månader

Kombinera språkkurser och tillvalsämnen vid en CSN-godkänd EF-skola. Studera upp till tre språk och bli en flerspråkig global medborgare.

Land: Portugal
Stad: Lissabon

Upptäck Portugal under en språkresa

Upptäck Portugal under en språkresa med EF och upplev en historisk och idylliskt land samtidigt som du lär dig portugisiska. Portugal har ett milt medelhavsklimat som gör det till ett idealiskt resmål året runt och landet har fantastiska förbindelser som gör det lätttillgängligt att upptäcka städer och sevärdheter. EF:s språkresor i Portugal sker i Lissabon och ger studenterna en riktig inblick till den portugisiska kulturen samtidigt som du lär dig språket och lär känna en ny och spännande stad. Under en språkresa kommer du inte bara lära dig ett nytt språk du kommer även upptäcka en ny kultur och träffa vänner från världens alla hörn.

Vår språkskola i Lissabon  

Vår moderna skola är utrustad med den senaste språkinlärningstekniken och ligger precis i hjärtat av Lissabon, mer exakt i det trendiga området Principe Real. På grund av sitt centrala läge har du nära till många sevärdheter som den botaniska trädgården, men också många museer, butiker, restauranger och kaféer ligger bara en kort promenad bort. Vår centrala skola har även bra förbindelser vilket gör det enkelt för våra studenter att ta sig till närmaste strand i staden, njut av häng på stranden efter lektionstid med dina nyfunna vänner. Med den senaste språkteknologin, certifierade lärare och att du befinner dig i Portugal, där invånarna talar portugisiska, kan vi garantera att du som läser en språkkurs i Portugal kommer lära dig otroligt mycket!  

Språkkurser i Portugal för alla åldrar

Vår skola i Lissabon erbjuder språkresor i Portugal för barn, ungdomar och vuxna. Oavsett ålder, får du utrymme och lär dig språket i ett innovativt klassrum utefter dina ändamål och tidigare språkkunskaper. Vi erbjuder exklusiva portugisiska lektioner för vuxna där du kommer att kunna förbättra din portugisiska och skapa ett internationellt kontaktnät. Vi har även språkresor som är utformade för ungdomar som vill uppleva ett äventyr utomlands eller som har specifika studiemål som att erhålla portugisiska språkcertifikat eller lektioner för att förbereda dig för att läsa på ett portuigiskt universitet. Det finns något för alla oavsett tidigare erfarehet, åk till Portugal och upptäck landet på djupet.

Hur är språkkurserna i Portugal?

På vår språkkurs i Portugal ingår våra språklektioner, boende hos en värdfamilj och måltider (halvpension). Antalet språklektioner under vår språkkurs i Portugal beror på vilka personliga ändamål du har med kursen. Du behöver ingen förkunskap när du ska läsa portugisiska på vår språkkurs i Portugal, vi har kurser för nybörjare och även kurser för mer avancerad nivå. Våra språkkurser har en flexibel längd mellan 2 till 52 veckor och vi erbjuder olika intensitet: intensivkurs, allmänkurs och baskurs. Alla våra kurser är designade för dig och dina mål med språkkursen, oavsett om du vill få baskunskaper i portugisiska eller lära dig språket effektivt för professionella ändamål. På våra språkkurser utomlands är du omgiven av språket du lär dig vilket ger dig chansen att använda dina språkkunskaper i vardagliga situationer, allt från att beställa en kaffe på väg till skolan till att fråga efter vägen till närmsta restaurang.

Hur intensiva är språkkurserna i Portugal?

Beroende på hur intensivt du vill studera portugisiska kan du välja mellan 32 (intensivkurs), 26 (allmän kurs) eller 20 (baskurs) lektioner per vecka. Det populäraste alternativet är våra intensivkurser där under vecka 32 lektioner á 40 minuter uppdelade i allmäna språklektioner, projektlektioner, tillvalslektioner och föreläsningar. Dessutom anordna skolan aktiviteter utanför klassrumet, där du kan lära dig ännu mer om kulturen och sätta din portugisiska på prov.

Vad är boendealternativen under en språkresa till Portugal?

Värdfamilj: Om du vill lära dig portugisiska snabbt och bli en del av kulturen kan du välja att bo med en värdfamilj. Här är du omgiven av språket även efter lektionstid och kan testa dina nya kunskaper i portugisiska med din värdfamilj. Upptäck hur ditt uttal och ordförråd förbättras när du för konversationer med din värdfamilj. Njut av frukost och middag hos din värdfamilj samt alla måltider under helgen.

Studenthem: Bo tillsammans med dina internationella vänner från hela världen mitt i hjärtat av staden, och dessutom nära vår skola på vår språkkurs i Portugal. När du bor centralt på vårt studenthem bor du nära Lissabons sevärdheter och får uppleva huvudstadens storstadspuls. Våra studenthem erbjuder även Wi-Fi, måltider och mycket mer. Om du väljer att åka på en språkkurs med en kompis kan ni även bo tillsammans på vårt studenthem. 

Vad kostar en språkresa till Portugal?

Du kan finansiera din språkkurs i Portugal med CSN. Från och med året du fyller 20 år kan du ansöka om studiemedel hos CSN, som kan finansiera delar av din språkkurs i Portugal. Våra studievägledare hjälper dig att fylla i din ansökan om studiemedel. På EF garanterar vi den bästa kvaliteten när du ska läsa en språkkurs, både på och utanför skolan. Priserna för att läsa en språkkurs avgörs av flera faktorer som längden på språkkursen och kurstypen men också den valda destinationen. 

  • Längden på din språkkurs 
  • Typ av språkkurs 
  • Typ av boende
  • Kostnader för fritidsaktiviteter och utflykter  
  • Språkkursens destination 

För att få veta mer eller om du vill ha ett personligt prisförslag för din språkkurs kan du kontakta våra studievägledare på 08-587 930 00 . Du kan också beställa en broschyr full av användbar information en språkkurs i Portugal.

Vilka är mina klasskamrater på EF:s språkskola i Lissabon?

Våra studenter kommer från alla världen hörn. Vissa vill lära sig portugisiska för skolan eller av arbetsskäl, andra vill bara lära sig språket för skojs skull och njuta av solen, staden, kulturen och maten, vilket är något som alla elever kommer att göra när de kommer att studera med oss.En del av studenterna är nybörjare medan andra kanske redan har lärt sig lite portugisiska. Du blir placerad så att dina klasskamrater har samma språknivå som du. På så sätt kan alla börja och avsluta sina studier i samma takt.

Hur är de portugisiska lärarna?

Alla våra lärare har portugisiska som modersmål och kommer från Portugal och Brasilien. De har alla universitetsutbildning för att lära ut portugisiska har mycket erfarenhet när det gäller att undervisa studenter från hela världen.

Hur skulle en typisk dag på min språkresa till Lissabon se ut?

Du vaknar hemma hos din värdfamilj eller i en av våra studentbostäder och äter frukost. Sedan tar du dig till skolan och deltar aktivt i våra interaktiva och engagerande lektioner hela morgonen.Efter det blir du överraskad av en utsökt grillfest på skolterrassen och på eftermiddagen deltar hela klassen och skolans aktivitetsansvarig i en spännande surflektion.Därefter beger du dig till stadens centrum och möter upp med dina nya EF-vänner för middag. Tillsammans njuter ni av kvällen i världens bästa stad.När du kommer du tillbaka hem i slutet av är det med en känsla att dina portugisiska kommunikationsförmågor verkligen utvecklas.Slutligen somnar du och drömmer om vad morgondagen kommer bjuda på (naturligtvis på portugisiska).

Får jag ett certifikat när jag är klar med min språkkurs i Portugal?

Alla studenter som har minst 80% närvaro tilldelas ett språkcertifikat. Om din kurs är under 4 veckor får du ett närvarointyg. Om du stannar hos oss i fyra eller flera veckor får du ett certificat, en kursrapport som beskriver alla lektioner du deltog, andel närvaro och betyg och ett  språkbedömningsbevis som beskriver vad du kan göra med språknivån du har uppnått.