GO Blog | EF Blog Sverige
Läs det senaste om resor, språk och kultur från EF Education First
MenuGratis broschyr

10 bästa anledningarna att älska Manchester

10 bästa anledningarna att älska Manchester

Varning: att fortsätta läsa kan skapa starka känslor för Manchester.

1. Musikscenen i Manchester

Manchesters musikscen är känd runt om i världen. Besök platsen för Hacienda, tidigare Storbritanniens mest kända musikplats, och promenera över till Albert Hall eller Deaf Institute för en kväll med indierock. För mer akustisk eufori, besök Band on the Wall eller Gorilla.

2. Hjärtat av brittisk sport

Om du inte har hört talas om Manchester United är det dags att du börjar komma ut mer. Fotbollsklubben spelar på Old Trafford, annars kallad Theatre of Dreams. Några gator bort, matchdag för rivalen, blir Manchester City blir alltid ett högljutt möte. Och det är inte bara fotboll som Manchester är känt för – Sale Rugby och Lancashire County Cricket Club ligger också i närheten.

3. Akademiska institutioner

University of Manchester är en av Storbritanniens mest uppskattade institutioner. Det är hemmet till den första moderna datorn (sök upp Alan Turing) och har hittills skapat 25 nobelpristagare. Runt kvarteret hittar du även det ansedda Manchester School of Architecture, den ikoniska Royal Exchange Theatre och Manchester Art Gallery.

4. Människorna är vänliga!

Glöm Winterfell och White walkers. Människor från norr är faktiskt vänliga. Manchester är ett perfekt exempel på det; folk pratar faktiskt med varandra på gatan! Dela med dig av skämt med vänner och lokalbefolkningen över en “kopp” i det närliggande caféet och du kommer inse att det är här du hör hemma.

5. Manchester älskar studenter

Studentlivet i Storbritanniens tredje största stad är blomstrande. Fallowfield är epicentret för detta, bara en bussresa från hjärtat av staden rakt nerför den berömda Oxford Road. Där hittar du studenter på varje hörn, som främst studerar på kaféer eller tittar på sport på puben. (Missa inte EF Manchester Campus, som ligger mitt i det här livliga samhället.)

6. Foodie heaven

Gillar du mat? Då ska du komma hit. Northern Quarter är en bikupa av alternativa, coola ställen att äta på – från Yard & Coop till Luck Lust Liquor och Burn. För finmiddag, kolla in Australasias underjordiska glaskammare. För en trevlig kopp te och den bästa utsikten i stan, dra upp en stol på terrassen på Manchester House.

7. Omgiven av naturen

Det fantastiska med Manchester är att om du behöver ta en paus från det pulserande stadslivet är hjärtat av den engelska landsbygden bara en kort tåg eller bilresa från staden. Anländ till Peak District på 20 minuter och låt utsikten över svepande kullar och steniga hedar möta dig. Det världsberömda sjödistriktet, lite längre bort, är ett paradis för vilda djur som består av skimrande sjöar och fridfulla byar.

8. Förundras över arkitekturen

Storbritannien är full av vacker arkitektur och mycket av det kan du se i Manchester. En gång ett kraftverk för textilproduktion under den industriella revolutionen, har Manchesters gamla rödstenfabriker och viktorianska lagerlokaler moderniserats med glasatrium och fasader. Bra exempel på denna fusion mellan gammalt och nytt kan hittas i Deansgate-arches, Printworks, Victoria-tågstationen eller på Central Library.

9. Dags för shopping!

Shoppa tills du inte orkar mer. Tillbringa en hel dag på Trafford Center, där du hittar nästan alla modemärken du kan tänka dig. Letar du efter indybutiker? Kolla in Arndale eller Affleck’s Palace i stadens centrum

10 Prata engelska i nordlig stil

Manchesterbo har sin egen version av det engelska språket och är fullt av slangtermer som exempelvis “our kid” (vilket betyder bror). Besök Manchester och du kommer börja prata i ljuva norra toner. Utan tvekan kommer dina vänner att bli mycket imponerade!

Funderar du på att studera i Manchester?Läs mer här
Bli uppdaterad inom resor, språk och kultur i GOs nyhetsbrevRegistrera dig