GO Blog | EF Blog Sverige
Läs det senaste om resor, språk och kultur från EF Education First
MenuGratis broschyr

10 anledningar att älska San Diego

10 anledningar att älska San Diego

San Diego måste ligga på din bucketlist. Det härliga vädret, utomhuskulturen, fantastisk shopping och mat som är så vacker att du kommer spendera lika mycket tid med att instagramma den som att äta den har San Diego riktiga Cali vibes. Här är mina 10 bästa anledningar att älska San Diego, och varför du måste flytta hit (i minst) en månad eller två.

Vädret får 10/10

När du packar till San Diego kan du lämna alla dina varma vinterkläder hemma. Med låg luftfuktighet på sommaren, solsken hela vintern och ett av de jämnaste klimaten i USA – tack vare kusten som gör att temperaturen håller sig på en lagom nivå är San Diego-borna utomhus så mycket som de bara kan.

Strandkultur i överflöd

Tack vara det nyss nämnda fantastiska vädret är stranden den perfekta platsen att vara på när du är i San Diego. Och staden vet om det: med en 115 km kuststräcka hittar du perfekta platser för roliga strandaktiviteter, med allt från surfing till stand-up paddleboarding och vindsurfing, överallt.

Gudomligt god mat

Mexiko ligger endast 25 km från San Diego och det märks på den mexikanska viben i staden (tänk fisktacos, carne asada, mole, menudo och oräkneliga margaritas). Är du inte så mycket för la comida Mexicana? Då finns det andra kulturer som har satt sin prägel på maten. I San Diego hittar du utsökta asiatiska-, mellanöstern- och italienska restauranger som kommer fresta dina smaklökar.

Craft beer med en vacker utsikt

Efter all den där maten hade det väl varit trevligt med en kväll på stan? När du är i San Diego kommer du märka hur stort det är med craft beer, och med fler än 85 hantverksbryggerier hittar du en stor del av USA:s bryggerier här. Men oavsett vad du beställer, kommer utsikten vara grädden på moset. Så, sitt ner och slappna av på ena av stadens många (många) takterrasser.

Ett perfekt stopp på vägen

Har du tänkt åka någon annanstans efter San Diego? Då har du tur: det är en hektisk stad med stora kryssningsfartyg som åker till både Hawaii och Stillahavsöarna. Det är också nära (alltså för att vara ett land som är så stort som USA) till Las Vegas, San Francisco och LA. Om du vill åka iväg på en weekend måste du besöka vingårdarna i San Diego County Wine Region, och i the San Pasqual and Ramona Valleys.

The Birch Aquarium

På The Birch Aquarium på the Scripps Institution of Oceanography Spirande kommer marinbiologer och havsälskare hitta något för dem. Det här är ett mindre akvarium än de enorma Sea World (som ger djurälskare mardrömmar). Åk hit för att se hajar, sjöhästar, tångskogar och forskare som utför marinvetenskap på riktigt när de studerar hur vårt marina ekosystem reagerar på klimatförändringar.

Extremt instagramvänliga solnedgångar

WOW! Stadens lila, blåa, rosa och orangea solnedgång är värd varje sekund. Packa en mysig picknick och gå till en av San Diegos bästa utsiktsplatser. Mina tips är: Ocean Pier, Crystal Pier och Coronado Beach.

Kajak- och snorkelhimmel

Älskar du att paddla kajak? Eller tror du att du skulle det? Med så mycket kustlinje har San Diego självklart många bra platser att åka till. Jag älskar La Jolla Shores – där du kan paddla kajak genom havsgrottor och snorkla i det härliga vattnet.

Kreativ urban planering

San Diego har hittat ett sätt att göra om gamla tomma tomter till attraktiva urbana destinationer. Gå till SMARTS Farm och titta på alla färskvaror, blommor och få tips om urban trädgårdsskötsel. Ta med dig en hund och lek på Quartyard eller en svalka dig i the Waterfront Park.

Balboa Park

Med mer än 485 hektar grönyta, fler än 15 museum och kulturella institutioner – inklusive San Diego Zoo, trädgårdar och en golfpark – affärer och en kopia av the Globe Theatre (ja, den där Shakespeare höll till) behöver du tid för att verkligen hinna utforska Balboa Park. Den är trots allt större än Central Park (340 hektar) i New York. Det bästa sättet att lära känna San Diegos mest kända park? Under eftermiddagen när du strosar med en kaffemugg i handen.

Vill du också uppleva San Diego?Beställ ett prisförslag idag!
Bli uppdaterad inom resor, språk och kultur i GOs nyhetsbrevRegistrera dig