GO Blog | EF Blog Sverige
Läs det senaste om resor, språk och kultur från EF Education First
MenuGratis broschyr

De 10 bästa vinterdestinationerna

De 10 bästa vinterdestinationerna

Sommaren må vara fantastisk med sina varma och soliga dagar. Även om vinterhalvåret präglas av kortare dagar, mörkare kvälar och kallare temperaturer finns dock ingenting som säger att vintern inte kan vara fantastisk den också. Jag har samlat de 10 bästa bästa vinterdestinationerna som definitivt är värda ett besök – och inte endast under sommaren.

De 10 bästa vinterdestinationerna:

1. New York, USA

Vissa människor hävdar att New York blir vackrare i takt med att vinterhalvåret kommer krypandes. Och jag kan inte annat än hålla med! Julstämningen i staden som aldrig sover är obeskrivlig – bege dig till en av stadens många skridskobanor för den ultimata julkänslan eller bege dig upp i Empire State Building för att beskåda ett snötäckt New York. Under vinterhalvåret är det dessutom lågsäsong i The Big Apple, bortsett från veckorna precis innan jul, så antalet turister på gatorna är färre och vanliga turistattraktioner är inte lika ockuperade.

2. Berlin, Tyskland

Sugen på glögg, fina pepparkakshus, delikata tyska korvar eller vackert julpynt? I Berlin kan du strosa runt på en (eller flera) av de många julmarknaderna. Även efter December är den tyska huvudstaden ett perfekt resmål för dig som är sugen på att resa under vinterhalvåret. När himlen öppnar sig och snön faller från skyn förvandlas Tiergarten Park till ett sagolikt vinterland där det till och med arrangeras enorma snöbollskrig. Inte helt fel va?

3. London, Storbritannien

Det är något magiskt med att få strosa omkring i Hyde Park under vintertid – frosten på det annars gröna gräset knarrar under fötterna och andedräkten förvandlas till vit rök i den kalla luften när du pratar. London är en extraordinär destination året runt med sina ikoniska sevärdheter och shopping i världsklass. Det är dock något speciellt med staden under vinterhalvåret – det lyser svagt från stadens mysiga kaféer, de små pubarna juldekoreras och människor syns på gator iklädda i varma halsdukar. London är definitivt en utav flera vinterdestinationerna du inte får missa.

4. Sydney, Australien

Om du inte kan få nog utav sommaren, eller om du helt enkelt avskyr vinterkylan, behöver du ju faktiskt inte stanna i Sverige under vinterhalvåret. Fly snön och kylan genom att hoppa på första bästa flyg mot varmare bräddgrader, närmare bestämt mot Sydney. Här skiner solen i princip varje dag och medeltemperaturen ligger på omkring 27 grader. Koppla av i en solstol på Bondi Beach, lära dig surfa, strosa omkring i shorts på julafton eller varför inte klappa en koala på Sydney zoo?

5. Chamonix, Frankrike

För många hänger vintern ihop med skidåkning, liksom sol hör ihop med att bada. Men låt oss vara helt ärliga, finns det något bättre än att få sätta på sig skidorna och åka ner för en helt nypistad backe för att sedan värma sig i en stuga med en kopp varm choklad? Det finns få platser som är så vackra som utsikten från toppen av Chamonix, det är just därför denna plats hamnar på toppen av de bästa vinterdestinationerna i världen.

6. Prag, Tjeckien

Här gäller det att packa ner dina några av dina varma koftor eftersom Prag inte är en stad som är speciellt känd för sitt varma klimat. Men staden är definitivt känd för sin charm, sin goda mat och sina traditioner. Här finner du en stad med en fantastisk arkitektur och mysiga julmarknader längst gatorna i December. På nyår ser man här spektakulära fyrverkerier och därefter säger tjeckerna hejdå till vintern under den färgglada festivalen Bohemian Carnival.

7. Reykjavik, Island

Till denna huvudstad behöver du definitivt packa ner mer än bara några koftor. Här behövs nog alla varma kläder i garderoben… Vantar, underställ, varma sockor (som du aldrig erkänner att du äger, men som du vet är helt fantastiska), mössa, jacka, boots, ja allt som du kan tänka dig! Men, glöm inte din baddräkt! Förvånad? När du väl är ute och utforskar Islands fantastiska vulkaner får du nämligen inte missa att hoppa ner i en naturlig varm källa.

8. Havanna, Kuba

Att ta ett dopp någonstans i Europa låter kanske inte så lockande. Nej, trivs du som fisken i vattnet måste du bege dig mot sydligare breddgrader – kanske till den tropiska kusten av Karibien. Utforska Havannas pittoreska kullerstensgator, häftiga vintage-bilar, matmarknader med fisk och skaldjur – och givetvis stadens palmkantade stränder. Du får heller inte missa att snorkla längst Kubas kust – jag lovar; du kommer beskåda ett liv under vattnet som du inte trodde fanns!

9. Dublin, irland

Låt oss erkänna –  Irland kommer aldrig vara känt för ett varmt klimat eller soldränkta dagar. Däremot är vintern helt fantastisk. Den krispiga temperaturen förvandlar stadens krogar och pubar till mötesplatser för folkets invånare.

10. San Diego, USA

Ditt vanliga julfirande kanske rimmar med att stosa längs en sandstrand med en surfingbräda under armen eller att börja dagen med en runda golf? Kanske dags för nya traditioner i San Diego? Här får du definitivt plats på stranden när lokalbefolkningen åker upp till bergen för att åka skidor. Lämna de varma kläderna hemma, njut av solen och koppla av!

Bilden är tagen av neiljs , Flickr / Creative Commons

Utforska världen med oss, oavsett årstid!Läs mer
Bli uppdaterad inom resor, språk och kultur i GOs nyhetsbrevRegistrera dig