GO Blog | EF Blog Sverige
Läs det senaste om resor, språk och kultur från EF Education First
MenuGratis broschyr

10 bästa julfilmerna på Netflix som finslipar din engelska

10 bästa julfilmerna på Netflix som finslipar din engelska

Är säsongen för Netflix och… lärande här? Ja, det är den! Om du behöver fler anledningar till att sträckkolla Netflix-serier utan att få dåligt samvete, så kommer här en julklapp till dig. Vi har nämligen samlat de bästa julfilmerna på Netflix. Att titta på filmer på det språk du håller på att lära dig kan hjälpa dig till en snabbare inlärningsprocess – så passa på att slå två flugor i en smäll. Lärande och julmys!

Nu kan du kan vässa dina språkkunskaper och få till den perfekta accenten, direkt ifrån soffan. Så – plocka fram julgodis och en kopp varm choklad, luta dig tillbaka i soffan och kika igenom de bästa julfilmerna på Netflix:

  1. The Holidate

Trötta på att vara ensamma under högtider, bestämmer sig två främlingar för att vara varandras kompis-dejter varje högtid under ett helt år. Får de känslor för varandra? Ja, absolut – det gör dem. Är det värt att fortsätta titta trots att vi kan gissa hur slutet blir? Absolut. Dessutom har huvudkaraktärerna både en amerikansk och australisk accent, så du kommer att få möjlighet att studera språkliga skillnader  däremellan.

  1. Bad Moms at Christmas

Samtidigt som det finns risk att du kommer att spotta popcorn ur munnen för att du skrattar så mycket, så kommer du även att plocka upp modern slang och till och med mer komplicerade ord och meningar ifrån denna film, mycket tack vare många humoristiska och fartfyllda konversationer. Dessutom kan det inte slå fel när Mila Kunis är en av skådespelarna. Visste du att hon lärde sig engelska som ett andra språk?

  1. Bridget Jones

Detta är kanske inte en specifik julfilm, men både början och slut utspelar sig på julen – så den förtjänar en plats på listan ändå. Dessutom är den en av de mest brittiska filmerna genom tiderna, vilket är användbart när du ska lära dig engelska. En mycket vältalig Hugh Grant och Colin Firth kommer också hjälpa dig att bemästra din klassiskt brittiska accent. Filmen är ett fantastiskt exempel på Englands obekväma och sarkastiska humor.

4. A Christmas Prince

Det här är filmen som överraskande nog blivit en populär guilty pleasure. Snöbollskrig i ett vinterparadis, forntida slott och kungliga baler; om du söker efter en festlig saga och inte har något emot pinsamma skämt och scener, så är det här filmen för dig. Och den bästa delen av allt är att om du tycker om den, så finns det ytterligare två delar av denna trilogi, som även dem utspelar sig på julen.

5. Dash and Lily

Tekniskt sett klassas denna som en TV-serie, men det betyder också att du kommer att få möjlighet till att lära känna karaktärerna och deras sätt att uttrycka sig. Och att det är jultema gör ju inte saken värre. Det är nyckfullt, det är bra och vem älskar inte när en serie utspelar sig i New York?

6. Let it snow

Följ med i en serie om hur unga brottas med sina känslor samtidigt som deras relationer blomstrar. Variationen av tonårsdraman under juletider är hjärtlig, rolig och ibland lite vacker. Om du är intresserad av att lära dig fraser som inte kommer stå med i skolböckerna, så är det här något för dig. Favoritcitat? “Snow hides a lot, it’s like the spanx of weather.”

7. The Holiday

Julen handlar om tradition, och det går inte att slå en riktig klassiker. Kate Winslet byter sin charmiga stuga på engelska landsbygden mot Cameron Diaz häftiga hus i Kalifornien över julhelgen, och var och en av dem träffar varsin attraktiv man. I den här filmen kan du även jämföra amerikansk och brittisk engelska.

8. Arthur Christmas

Den här charmiga och magiska animerade filmen är full av semesterjubel och garanterar att det värmer hörnen i alla kalla, mörka hjärtan. Det mycket lätt att följa språket och berättelsen (tomtens son Arthur måste leverera paket till det enda barnet som tomten missat att leverera paket till) är bra för nybörjare som lär sig engelska.

9. Christmas In the Wild

Uppfriskande nog är denna film nästan helt utan snö. Även om filmen är fullproppad av en hel del klichéer, så får du följa en svindlande kärlekshistoria som utspelar i vackra zambiska landskap – med bedårande bebis-elefanter i bakgrunden.

10. The Holiday Calendar

Historien som tar sig an ett ganska förutsägbart format (spoiler alert: barndomsvännerna som återförenas och blir kära under juletider), vilket också gör det enkelt att följa dialogen. Och ja, det finns också en magisk adventskalender som kan förutsäga framtiden. Luta dig tillbaka och njut av en härlig julfilm!

Hoppas du gillade våra tips med de bästa julfilmerna på Netflix (som dessutom finslipar din engelska). God Jul!

Förbättra dina engelskkunskaper utomlandsLäs mer
Bli uppdaterad inom resor, språk och kultur i GOs nyhetsbrevRegistrera dig