GO Blog | EF Blog Sverige
Läs det senaste om resor, språk och kultur från EF Education First
MenuGratis broschyr

Gör det bästa av din tid hemma – lär dig engelska från soffan

Gör det bästa av din tid hemma – lär dig engelska från soffan

Att vi lever i en digital era har sina fördelar – speciellt när det kommer till utbildning och att ta del av andra språk. Dagarna då vi konkade på tunga grammatikböcker till och från biblioteket är som bortblåsta. Nu kan du lära dig engelska från din soffa hemma – och du väljer själv när och hur. Vi har satt ihop några underhållande och relativt enkla sätt för hur du gör det bästa av din tid hemma – lär dig engelska från soffan:

Lyssna på podcasts

Vad är bättre än att ligga raklång i soffan med din favoritpodcast i lurarna? Du väljer ämne men passa på att lyssna på den på engelska. Här kommer tips på några riktigt bra podcasts för språkträning – våra topp 8 podcasts på engelska.

Lär dig med Netflix

Det mest avkopplande sättet att snappa upp nya uttryck och vokabulär. Här kommer våra favoritserier på engelska. Redan sett dem? Här är ytterligare 10. (Tips: Vi har även listat de bästa Netflix serierna på tyska, spanska och franska om du vill förbättra ett tredje språk).

Läs böcker på originalspråket

De flesta tillbringar timmar med sin mobil nuförtiden men det är otroligt avkopplande att krya upp i soffan men en riktig bok. Det är också ett effektivt sätt att lära sig engelska på. Passa på att damma av de gamla klassikerna som skrivits på engelska. Även om du läst boken tidigare kommer det ge dig mycket att läsa den igen på att annat språk. Ett riktigt bra sätt att bredda ditt ordförråd. Här är våra topp 10 böcker att öva engelskan med.

Vässa dina kunskaper med musik

Det sägs ofta att man kan öva sin engelska genom att sjunga med i låtar. Däremot är det ofta så att de som skriver musik och texter ofta inte använder korrekt engelska. Din låtlista kan därför vara full av vanliga misstag såsom fel böjelser eller grammatiska fel. Om du däremot vill använda låtar på motsatt sätt är det en kanonidé. Här kommer våra exempel på låtar med riktigt dålig text.

Nya ord varje dag

Förutom utmaningar med uttal och grammatik är ordförrådet en stor utmaning när det kommer till att kunna använda sin engelska. Försök bredda ditt vokabulär genom att lära dig nya ord varje dag. Kom igång genom att lära dig orden i våra listor på de vackraste orden på engelska, de ord som flest blandar ihop, eller öva ditt uttal med vår lista på riktigt svåra ord där hemma med dina vänner och familj.

Är du trots allt ute efter mer strukturerade lektioner? Oavsett om du bara vill förfina din engelska, boosta din karriär med nya språkkunskaper eller få godkänt på en examen så har EF English Live interaktiva online lektioner som passar dig. Välj mellan lektioner i grupp eller privatlektioner som hålls av certifierade lärare – och det bästa? Du kan delta från din soffa!

Så, vad väntar du på? Puffa till soffkuddarna, lägg dig bekvämt och lär dig engelska från soffan!

Vill du bli flytande i engelska?Beställ gratis broschyr
Bli uppdaterad inom resor, språk och kultur i GOs nyhetsbrevRegistrera dig