Läs det senaste om resor, språk och kultur från EF Education First
Menu

De 10 bästa böckerna att lära sig engelska med

De

Alla är kanske dagligen på sina smartphones nu för tiden, men det är någonting unikt och charmigt med att sitta ner och läsa en riktig bok. Det är också någonting väldigt effektivt om man vill lära sig engelska!

Jag är spansktalare till födseln men har länge tyckt om engelska. Mitt hemliga tips för att göra snabbare framsteg i språket är att läsa massor av engelska noveller och sedan läsa lite till. När det kommer till att hitta böcker som både är pedagogiska med tanke på språknivån men även intressant till innehållet, insåg jag att jag behövde gå bakom de uppenbara valen och bestämde mig för att göra en egen lista.

Glad läsning och glad inlärning!

1. 40 RULES OF LOVE (Av Elif Safak)

“Every true love and friendship is a story of unexpected transformation. If we are the same person before and after we loved, that means we haven’t loved enough.”

Denna novell kommer inte bara att förvandla din engelska, utan även ditt liv; detta är just nu min favoritbok. Den är vackert skriven och pingvinutgåvan säkerställer även att relativa nybörjare får en bra förståelse av handlingen och vad den vill förmedla. Om du är nyfiken på andliga saker så är dett ditt val!

2. HOW TO BE A WOMAN (Av Caitlin Moran)

“Why on earth have I, because I’m a woman, got to be nice to everyone?”

Detta är inte din aktuella feministiska manifest. Caitlin Moran är en kraftfull, övertygande författare som inte dämpar sina ord. Denna boken är perfekt om du vill lära dig amerikanska slang, krossa patriarkatet (som vilken bra feminist som helst skulle!) och skratta medan du läser!

3. THE PERKS OF BEING A WALLFLOWER (Av STEPHEN CHBOSKY)

“So, this is my life. And I want you to know that I am both happy and sad and I’m still trying to figure out how that could be.”

Denna boken är en historia om en smart och social speciell tonåring som kämpar med en psykisk sjukdom och försöker hitta sin plats i världen. Om du känner att du hoppar tillbaka till dina gymnasiedagar medan du finslipar dina tonårsslag så är denna boken något för dig!

4. DEAL BREAKER (Av Harlan Coben)

“Acceptance of the inevitable, a sign of a wise man.”

Detta är min favorit brottsfiction-serie. Myron Bolitar, en pensionerad proffs basketbollspelare, löser brott tillsammans med sin excentriska bästa vän, Windsor “win” Horne Lockwood III. Denna boken är fylld av mysterier – det är en brottsroman. Varning: om du är en av de personer som inte kan sluta läsa en bok när du väl börjat, var försiktig med denna bok.

5. TREASURE ISLAND (Av Robert Louis Stevenson)

“Yo ho ho and a bottle of rum”

Denna boken behöver egentligen inte någon introduktion – det är en riktig klassiker, fylld av pirate, sjömän och äventyr. Den är perfekt om du vill utveckla ditt ordförråd, speciellt om du älskar att resa.

6. A THOUSAND SPLENDID SUNS (Av Khaled Khosseini)

“Marriage can wait, education cannot.”

Den är boken ger dig en historia som ingen annan. Fördjupa dig i Miriam och Lailas vardagliga och påfrestande liv där de kämpat för att hitta en framtid i Kabul. Engelskan är enkel nog för de flesta men fortfarande vacker och utmanande. Och boken innehåller karaktärer som du aldrig kommer att glömma.

7. PRIDE & PREJUDICE (Av Jane Austen)

“I could easily forgive his pride, if he had not mortified mine.”

Jane Austen’s Pride & Prejudice (Stolthet och fördom) är en annan klassiker. Trots att ordförrådet är ganska komplicerat så om du gillar utmaningar så är denna det perfekta valet. Åh, och jag utmanar dig att att inte bli kär i någon av karaktärerna, speciellt i Mr. Darcy.

8. TO KILL A MOCKINGBIRD (Av Harper Lee)

“You never really understand a person until you consider things from his point of view… Until you climb inside of his skin and walk around in it.”

Ett mästerverk av amerikansk litteratur som kommer att hjälpa dig att förstå USAs historia. Det sägs att man bara kan förstå en kultur genom språket, ge det ett ett försök?

9. ORIENTALISM (Av Edward Said)

“From the beginning of Western speculation about the Orient, the one thing the orient could not do was to represent itself.”

Till den intellektuella där ute, intresserad av att se bortom stereotyper. Om du har en avancerad engelsknivå är den här boken en ovärderlig resurs för att förstå världen och sättet hur vi ser varandra. Den är också en bra samtalsstartare när du reser, särskilt i Mellanöstsern.

10. TWILIGHT (Av Stephenie Meyer)

“And so the lion fell in love with the lamb…”

Kanske inte vad du antog skulle vara den 10e, men det är den första boken jag läste på engelska så den har en speciell plats i mitt hjärta. Och jag skulle helhjärtat rekommendera den till alla som lär sig engelska: Den ger en underhållande historia och engelskan är enkel nog. Döm inte en bok efter dess film.

Förbättra din engelska med EF!Läs mer