GO Blog | EF Blog Sverige
Läs det senaste om resor, språk och kultur från EF Education First
MenuGratis broschyr

De 10 bästa böckerna för att lära sig engelska

De 10 bästa böckerna för att lära sig engelska

Nuförtiden sitter så gott som alla med näsan i sina smartphones, men det är något unikt och charmigt med att sitta ner och läsa en riktigt bra bok. Böcker är dessutom väldigt effektivt om man vill lära sig engelska!

Jag är uppvuxen i ett spansktalande hem, men har sedan många år intresserat mig för det engelska språket. Mitt hemliga knep för att göra snabba framsteg i det engelska språket är att läsa en bra hög med engelska böcker – och sedan några till. När jag var på jakt efter pedagogiska, men intressanta, böcker insåg jag snabbt att jag behövde bortse från de mest uppenbara valen och bestämde mig för att göra en lista.

Hoppas du får en härlig lässtund med dessa 10 böcker att lära sig engelska med!

1. 40 Rules of Love (Av Elif Safak)

“Every true love and friendship is a story of unexpected transformation. If we are the same person before and after we loved, that means we haven’t loved enough.”

Denna novell kommer inte bara att förvandla din engelska, utan även ditt liv. Detta är utan tvekan min absoluta favoritbok! Den är vackert skriven och även de som är nybörjare i språket får en bra förståelse för bokens handling och vad den vill förmedla. Om du är nyfiken på andliga saker så är dett ditt val!

2. How to be a Woman (Av Caitlin Moran)

“Why on earth have I, because I’m a woman, got to be nice to everyone?”

Detta är inte en vanlig feministisk manifest. Caitlin Moran är en kraftfull och övertygande författare som inte lämnar något osagt. Boken är perfekt för dig som vill lära dig amerikanska slang, krossa patriarkatet (som alla bra feminister skulle!) och njuta av ett gott skratt!

3. The perks of being a wallflower (Av Stephen Chbosky)

“So, this is my life. And I want you to know that I am both happy and sad and I’m still trying to figure out how that could be.”

Detta är en historia om en smart, social och speciell tonåring som kämpar med en psykisk sjukdom och försöker hitta sin plats på jorden. Perfekt för dig som vill få en tillbakablick till gamla gymnasiedagarna samtidigt som du finslipar din tonårsslang!

4. Deal Breaker (Av Harlan Coben)

“Acceptance of the inevitable, a sign of a wise man.”

Denna bok toppar bland brottsfictionserier. Myron Bolitar, en pensionerad proffsbasketbollspelare, löser brott tillsammans med sin excentriska vän, Windsor “Win” Horne Lockwood III. Boken präglas av mysterier och romantik. Varning: Om du är typen som inte kan sluta läsa en bok när du väl börjat, var försiktig med denna bok!

5. Treasure Island (Av Robert Louis Stevenson)

“Yo ho ho and a bottle of rum”

Denna boken behöver egentligen inte någon introduktion. Där en riktig klassiker om pirater, sjömän och äventyr. Den är perfekt om du vill utveckla ditt ordförråd, i synnerhet om du älskar att resa.

6. A thousand splendid suns (Av Khaled Khosseini)

“Marriage can wait, education cannot.”

Denna bok är ingen annan lik. Bli en del av Miriam och Lailas vardagliga och påfrestande liv där de kämpar för att hitta en framtid i Kabul. Engelskan är enkel nog för de flesta att förstå, men den uppfattas ändå som vacker och utmanande. Bokens karaktärer kommer du aldrig att glömma.

7. Pride & prejudice (Av Jane Austen)

“I could easily forgive his pride, if he had not mortified mine.”

Jane Austen’s Pride & Prejudice (Stolthet och fördom) är en annan klassiker. Bokens text är ganska komplicerad så om du gillar utmaningar bör du ge dig på denna bok. Och, jag utmanar dig att inte bli kär i någon av karaktärerna. Speciellt inte i Mr. Darcy.

8. To kill a mockinbird (Av Harper Lee)

“You never really understand a person until you consider things from his point of view… Until you climb inside of his skin and walk around in it.”

Ett amerikanskt mästerverk som kommer att hjälpa dig att förstå USAs historia. Det sägs att man bara kan förstå en kultur genom språket. Vill du ge det ett försök?

9. Orientalism (Av Edward Said)

“From the beginning of Western speculation about the Orient, the one thing the orient could not do was to represent itself.”

Denna bok passar den intellektuella som vill se bortom stereotyper. Om du besitter en avancerad engelskkunskap är denna bok en ovärderlig resurs för att förstå världen och sättet vi ser varandra. Den är också en bra samtalsstartare när du reser, i synnerhet i Mellanöstern.

10. Twilight (Av Stephenie Meyer)

“And so the lion fell in love with the lamb…”

Otippat val? Nja, detta var faktiskt den första boken på engelska jag läste och den har således en mycket speciell plats i mitt hjärta. Jag kan helhjärtat rekommendera den till alla som vill lära sig engelska. Den är underhållande och engelskan är lättsam. Döm inte en bok efter en film.

Förbättra din engelska med EF!Läs mer
Bli uppdaterad inom resor, språk och kultur i GOs nyhetsbrevRegistrera dig