GO Blog | EF Blog Sverige
Läs det senaste om resor, språk och kultur från EF Education First
MenuGratis broschyr

11 Youtube-kanaler som förbättrar din engelska hemifrån

11 Youtube-kanaler som förbättrar din engelska hemifrån

Varje dag använder sig människor av Youtube för att lära sig nya saker hemifrån. Youtube är en fantastisk plattform för att skapa, dela och lära sig nya saker – och det är till och med gratis. Allt du behöver är internet med bra uppkoppling! Vi har samlat 11 Youtube-kanaler förbättrar din engelska hemifrån, inklusive några kanaler som är utformade för barn.

Youtube är en av anledningarna till att det är så enkelt att lära sig ett nytt språk. Du kan praktiskt taget vara med i en ”sit-in-lektion” när som helst – och du kan pausa, stoppa och spela om hur många gånger du vill.

För dig med grundläggande språkkunskaper

Speak English with Mr. Duncan

Den engagerade Mr. Duncan brinner för det engelska språket. I sin YouTube-kanal ”Speak English with Mr. Duncan” lär han hela världen att prata engelska från sitt hem i England. Du kommer att få ut mycket av hans lektioner. De är roliga, enkla att följa och håller bra fokus på hur språket talas, istället för att prata om perfekt grammatik. Hans lektioner belyser olika ämnen varje vecka – allt från natur, slang, nyheter och mode till överlevnadsinstinkt. En av de bästa inlärningskanalerna för nybörjare.

Easy English

Påminner kanske inte om klassiska språklektioner, men Easy English är trots det en av de mest användbara kanalerna för dig som vill lära dig engelska.

I varje avsnitt spelas ett verkligt samtal mellan engelsktalande personer upp. Det kan exempelvis vara människor som blir intervjuade på gatan och får frågor om sin dag eller sitt liv. Genom att lyssna på olika människors konversationer anammar du uttal och olika dialekter, utan att du tänker på det.

BBC Learning English

BBC (British Broadcasting Corporation) är en brittisk institution. Du kommer snabbt inse att det kommer vara svårare att ett bättre sätt att lära sig brittisk engelska. Varje dag publiceras en ny lektion på BBC Learning English Channel, vilka är utformade för att hjälpa dig att förbättra dina engelskkunskaper effektivt.

Det finns också en fantastisk informationsvideo, BBC New Review, där reportrar diskuterar aktuella ämnen samt visar dig hur du använder språket på bästa sätt i vardagen. På BBC Learning English hemsida finner du dessutom många bra andra inlärningsresurser för elever i olika åldrar, inklusive barn.

Jennifer ESL

Jennifer är engelskläraren du önskar att du hade; hon är tålmodig, tydlig och mycket kunnig inom sitt område. Hon lär ut amerikansk engelska och publicerar regelbundet lektioner och hjälpmedel som är enkla att använda.

Lektionerna täcker alla grundläggande delar av språkinlärning. Hörförståelse, läsförståelse, grammatik, ordförråd, uttal och den amerikanska kulturen. Du lär dig tillsammans med hennes elever vilket bidrar till en riktig klassrumskänsla.

För dig med goda språkkunskaper

EnglishClass101.com

Du kommer snabbt att avancera dina språkkunskaper med EnglischClass101. Det finns hundratals videolektioner att välja mellan. Varje lektion täcker ämnen som boostar din språkinlärning. Lektionrna är ganska korta och passar dig som har goda språkkunskaper sedan tidigare.

On the GO with EF

EFs egna Youtube-kanal har en något annorlunda, men mycket underhållande, strategi för språkinlärning – du lär dig under en virtuell resa. EFs youtubers vloggar om sina resor världen över och visar dig några av världens coolaste städer samt diskuterar språket och kulturen de möter under resans gång. Du kommer att upptäcka Los Angeles med Angelina, Cape Town med Maria och Vancouver med Asia, samtidigt som du lär dig nyckelfraser som används i filmerna.

VOA Learning English

Detta är en fantastisk idé startad av det internationella nyhetsbolaget, Voice of America. I deras YouTube-kanal ”VOA Learning English” uppmuntras du att att lära dig amerikansk engelska genom nyhetsinslag. De använder sig av ett enklare språk med undertexter. Du lär dig om aktuella händelser och blir bekant med engelsktalande nyheter, samtidigt som du förbättrar dina språkkunskaper.

För dig med avancerade språkkunskaper

Rachel’s English

Om du vill förbättra ditt uttal så att det låter autentiskt är Rachel’s English något för dig. Rachel är utbildad operasångare och expert på engelskt uttal. Hennes passion är att hjälpa studenter att få förtroende i sitt uttal. Du kommer att älska hennes lektioner!

Business English Pod

Vad händer om du helt plötsligt behöver prata engelska på jobbet? Affärsengelskan skiljer sig mycket från den vardagliga engelskan. I Business English Pod kan du delta i lektioner som täcker komplexa språksituationer, exempelvis ”How to disagree with ideas”, ”How to make an offer” och ämnen inom finans och juridik.

Youtube-kanaler för barn

Brittish Council Learn English kids

Learn English från Brittish Council har en rolig och informativ approach till språkinlärning anpassat för barn. Det finns flera olika typer videos och alla hålls av barn; allt från ”Hur gör man..”-videos (exempelvis ”Hur gör man popcorn”) till visor, sånger och berättelser. Oavsett hur gammalt ditt barn är kommer ditt barn att lära sig språket genom att lyssna och sjunga med till visor.

Fun Kids English

Fun Kids English är en brilliant och engagerande YouTube-kanal för barn i alla åldrar. Kanalen är skapad av profesionella lärare, musiker och barnförfattare och präglas av animerade videos och ljuvliga visor. Varje vecka publiceras nya videos, vilka är utformade för att hjälpa barn att lära sig allt om alfabetet, ljud, djur, mat, färger, jobb och mycket mer!

Vi hoppas att du uppskattade dessa Youtube-kanaler som förbättrar din engelska. Om du redan hunnit kolla på alla Youtube-kanaler som förbättrar din engelska, kan du spana in 10 serier på Netflix som också kan förbättra din engelska.

Lär dig engelska flytande utomlands med EFBeställ gratis broschyr
Bli uppdaterad inom resor, språk och kultur i GOs nyhetsbrevRegistrera dig