GO Blog | EF Blog Sverige
Läs det senaste om resor, språk och kultur från EF Education First
MenuGratis broschyr

10 (fler) Netflix-serier som hjälper dig att bli bättre på engelska

10 (fler) Netflix-serier som hjälper dig att bli bättre på engelska

Jag vet inte hur det är med dig, men när jag lär mig ett nytt språk föredrar jag att det involverar så lite fysisk aktivitet som möjligt. Att kunna sitta hemma i mitt vardagsrum samtidigt som jag förbättrar min grammatik och mitt utal är är fantastiskt. Hur är det då möjligt? Jo, genom streamingsajter såklart! Vår allas favorit, Netflix, dominerar fortfarande bland streamingtjänsterna. Om du också vill bunkra upp med popcorn, stänga av telefonen och lära dig engelska på mest bekväma sätt (i din soffa) har du hittat rätt! Jag har samlat 10 Netflix-serier som hjälper dig att bli bättre på engelska nedan (och 10 till här).

1. Iron fist

Den första säsongen må ha delat tittarna i två läger, men den andra säsongen är verkligen en succé. Bäst av allt är att vi får se mer av Colleen Wing. Den stora “twisten” på slutet banar dessutom väg för en spännande start på säsong tre. Vemodig engelska genomsyrar hela serien.

2. Mindhunter

Den som är ett fan av psykologiska kriminaldraman kommer älska den här serien som utspelar sig i USA under den senare delen av 70-talet. Två FBI-agenter intervjuar dömda mördare som utfört fruktansvärda brott för att försöka förstå varför de gjorde vad de gjorde. Men frågan är vem som tar sig in i vems huvud?

3. Riverdale

Mörka twister på välkända berättelser trendar just nu (Hej DC Superhero Hniverse!). Riverdale erbjuder två säsonger av överdramatiska tonårsmysterier att underhålla dig med. Alla skådespelare ser ut som modeller och de är alla i tjugoårsåldern trots att de spelar tonåringar, men språket är lätt att förstå och mer eller mindre alla tittar på den.

4. GLOW

På 80-talet fanns det en populär serie i USA som hette Gorgeous Ladies of Wrestling (G.L.O.W.), som handlade om kvinnlig wrestling. Den här serien berättar en fiktiv version av hur showen startade. I serien följer du kvinnornas personliga och professionella liv. Engelskan är lätt att förstå och är serien är kul att titta på.

5. The good place

Här är en serie för alla feel good fans. Charmiga Kristen Bell och brittiska tv personligheten/skådespelerskan Jameela Jamil har roller i den här roliga tv serien. Serien följer fyra personer som dör och vaknar i himlen, men som vet att de inte hör hemma där eftersom de var hemska personer när de levde. Detta leder till många komiska situationer. Du måste se slutet på första säsongen – jag kan inte berätta varför, men tror mig, bara gör det.

6. Black mirror

Rädd för framtiden? Då ska du nog inte titta på den här serien. Avsnitten är fristående vilket gör att det är olika handlingar, miljöer och skådespelare varje gång. Du kan välja mellan att se dem i ett sträck eller spara avsnitt till olika kvällar. Den gemensamma nämnaren för alla avsnitt är teknologi och hur den kan förbättra våra liv. Varje avsnitt brukar sluta på ett hemskt sätt, du kommer aldrig se på din mobil på samma sätt igen. Produktionen är brittisk-amerikansk och både brittiska och amerikanska skådespelare brukar vara med i samma avsnitt vilket innebär att du kan influeras av båda dialekterna samtidigt.

7. Disenchantment

Skaparna av Simpson har gjort den här animerade serien. Den utspelar sig i en fantasyvärld där den rebelliska prinsessan Bean flyr från ett arrangerat äktenskap och försöker hitta sig själv ute i världen. Engelskan är lätt att förstå och det är den typen av serie du kan titta på utan att behöva tänka för mycket (om din engelsknivå är väldigt låg kan du behöva koncentrera dig ganska mycket, men det är fortfarande kul att lära sig!).

8. The Innocents

Brittisk-skandinaviska thrillers imponerar alltid. Denna serie handlar om övernaturliga förmågor. Huvudpersonerna June och Harry är på rymmen och deras förflutna följer dem först till London, och sen till Norge. Det är något speciellt med June – men jag ska inte spoila något mer. Om du vill lära dig brittisk engelska, och älskar övernaturliga förmågor, är det här en serie för dig.

9. Fab 5

Om du är lika gammal som jag kommer du kanske ihåg originalet av den här makeover serien från 2000-talet – om inte är det dags att börja titta på den genast! Fem homosexuella killar använder sin glädje och sina kunskaper inom mode, hälsa, träning och förändrar livet för amerikaner. Sätt dina engelskkunskaper på prov – stylish – och gör dig redo för “feel good-tv” med trevlig och lätt engelska.

10. Bojack Horseman

Varning: den här animerade serien är inte för den lättstötta. Bojack är en före detta känd skådespelare (han är också till hälften människa och till hälften häst) som vill återfå sin status i nöjesbranschen. Till hjälp har han sin till hälften människa, till hälften katt exflickvän/agent. Det låter helt vansinnigt, men är förvånansvärt underhållande. Kom bara inte ihåg alla fula ord…

Bonus serie om du vill lära dig tyska: Dark

Om du gillar paranormala storylines med twistar som Stranger Things och vill lära dig tyska är det här en serie för dig. En liten stad upptäcker något skrämmande och mystiskt under det lokala kärnkraftverket och saker blir riktigt (och jag menar RIKTIG) konstiga. Språket kan vara lite krångligt ibland men det är ärligt talat så tyska är.

Hoppas att du gillade mina tips med 10 serier på Netflix som hjälper dig att bli bättre på engelska. Skulle du, mot förmodan, redan ha sträckkollat alla rekommendationerna har jag samlat ytterligare 10 serier på Netflix som hjälper dig att bli bättre på engelska HÄR.

Åk på en språkkurs och bli bättre på engelska!Läs mer
Bli uppdaterad inom resor, språk och kultur i GOs nyhetsbrevRegistrera dig