GO Blog | EF Blog Sverige
Läs det senaste om resor, språk och kultur från EF Education First
MenuGratis broschyr

10 serier på Netflix som hjälper dig att bli bättre på engelska

10 serier på Netflix som hjälper dig att bli bättre på engelska

Vem visste att vår favorit streamingtjänst Netflix också kunde vara ett verktyg för att träna upp dina engelskakunskaper? Om du är den som gärna sträcktittar på serier, varför inte ändra till engelsk text, beställa pizza, poppa popcorn och göra dig redo för en annorlunda engelska lektion. Här är mina bästa serier på Netflix att höja din engelsknivå med!

House of Cards

Har du sett den här serien? DEN ÄR SÅ BRA! Språket är överlag lätt att förstå men kan också vara rätt komplext i perioder. Det är en blandning mellan svåra politiska ord och uttryck och mer vardaglig engelska. Om du inte redan har sett den här serien så handlar den om en maktgalen politiker som genom korruption försöker bli USA:s nästa president. Den är riktigt spännande!

Orange Is the New Black

En kvinna vid namn Piper åker in i fängelse för ett mindre allvarligt brott och under serien får vi följa hennes liv inne i fängelset. De använder många amerikanska slangord och en del svärord också. Men vi rekomenderar de första snarare än det andra.

Stranger Things

Här är en serie för alla er sci-fi fans därute. Netflix egen serie Stranger Things är en övernaturlig skräckkomedi (låter kanske konstigt, men de har lyckats) som utspelar sig på 80-talet. En mystisk tjej blir kompis med ett gäng ute på den amerikanska landsbygden och därefter sker många obehagliga händelser som kan få dig att hoppa till. Om du inte har hört så många amerikanska slangord från 80-talet, är detta en bra intro lektion.

Homeland

Homeland är en riktigt spännande och lärorik serie som handlar om terrorbekämpning i USA. I serien får man följa CIA-agenten Carries hektiska och emitionella liv både på arbetet och privat. Språket i serien är både komplext och vardagligt och du kommer garanterat lära dig många nya ord och fraser. Jag kan verkligen rekomendera denna serie och varnar för att du antagligen inte kommer att få mycket annat gjort när du väl börjat titta!

13 Reasons Why

Okej, den här serien kan uppfattas som lite kontroversiell eftersom den främst handlar om självmord bland tonåringar. Men den har snabbt blivit en av de populäraste serierna på Netflix. Den handlar om Hannah, en ung tjej som tar sitt liv och lämnar efter sig en låda med kasettband där hon förklarar vilka hon anser vara skyldiga till hennes död. Den är rätt tung, men fortsätt titta för den innehåller många moderna uttryck och slangord som ungdomar i USA använder sig av.

Once Upon a Time

Gillar du Disney ska du defintivt ge denna serie en chans! I serien får man följa Emma Swan och en okänd liten pojke som vill att hon ska flytta till småstaden Storybrook. Den lilla pojken visar sig vara Emmas son som hon adopterade bort för 10 år sedan. I staden bor det sagofigurer som snövit, törnrosa, lilla rödluvan och massa andra karaktärer som glömt bort sina tidigare liv. Den enda som kan bryta förbannelsen är Emma, eftersom det visar sig att hon är Snövits dotter. Denna serie innehåller mycket romantik, spänning, drama och äventyr. Den är perfekt för dig som gillar sagor fast med en liten twist. Vad som helst kan hända i Storybrook och medan du uppslukas av serien kommer du även omedvetet öva på din engelska.

Girlboss

Precis som med serien Girls kommer du känna riktig girlpower när du kollar på denna serie! Den är baserad på grundaren av Nasty Gal, vilket är en känd klädbutik online. I serien får man följa Sophia som bor i San Franciso. Hon är en tuff tjej som inte bryr sig vad andra tycker om henne eller det hon gör. Det hela börjar med att Sophia handlar billiga kläder secondhand som är värda mycket mer än vad butikerna trodde och hon börjar då att sälja dem vidare på Ebay. Sophia är en rolig och frispråkig karaktär och har riktig mycket girlpower. Jag kan verkligen rekomendera denna serie och ett stort plus är att du kommer att utveckla dina engelskakunskaper under tiden.

Master of None

Har du inte sett denna serie redan tycker jag definitivt du ska ge den en chans! Den handlar om Aziz Ansari, som kämpar för att bli skådespelerska samtidigt som hon försöker få ordning på sitt liv i New York. Serien innehåller många riktigt roliga scener med fokus på mat och det moderna språket kommer få dig att börja använda ord som” Yass” och ”Bro” inann du ens hunnit stänga av TV:n.

Åk på en språkkurs med EF och bli bättre på engelska!Läs mer
Bli uppdaterad inom resor, språk och kultur i GOs nyhetsbrevRegistrera dig