GO Blog | EF Blog Sverige
Läs det senaste om resor, språk och kultur från EF Education First
MenuGratis broschyr

8 podcasts som förbättrar din engelska

8 podcasts som förbättrar din engelska

Idag lever vi i en digital era; med en dator eller mobil med uppkoppling kan vi beställa mat online, prata med vänner från hela världen och till och med lära oss ett nytt språk på ett bekvämt sätt. I denna artikel vill vi fokusera på det sistnämnda – språkinlärning. I dagens samhälle är det nämligen lättare än någonsin att förbättra dina språkkunskaper. Gratis podcasts är ett ypperligt sätt att boosta språkkunskaperna – under joggingturen, i soffan eller när du pendlar. Vi har samlat 8 podcasts som förbättrar din engelska – oavsett språknivå:

Podcasts för dig med nybörjarengelska

Learn English

Låt oss börja med Learn English – en fantastisk podcast skapad av British Council. Avsnitten är diskussionsbaserade och belyser vardagliga fraser och situationer. Learn English erbjuder dessutom en mängd gratismaterial. Du kan exempelvis ladda ner alla avsnittens transkript samt göra kortare språktest för att snabbt se din språknivå. En perfekt podd för dig som vill göra snabba framsteg.

Voice of America

Vill du förbättra din engelska samtidigt som du tar del av aktuella ämnen? Då är Voice of America: Learning English helt rätt för dig! Varje avsnitt tar upp olika ämnen – allt från popkulturen i USA och nylanserade filmer, till amerikansk historia. När du lyssnar på denna podcast slår du alltså två flugor i en smäll – blir både bättre på engelska och mer allmänbildad.

Espresso English

Denna podcast erbjuder enkla, tydliga och praktiska lektioner, men på ett roligt sätt! Med Espresso English snappar du upp nya engelska ord och fraser varje dag, när det passar dig. Avsnitten är bara 5-10 minuter långa, men du lär dig mycket på kort tid.

Podcasts för dig som har relativt goda engelskkunskaper

6 Minute English

Denna podcast är skapad av BBC och de har verkligen lyckats skapa ett roligt sätt att lära sig engelska på. Varje avsnitt av 6 Minute English är baserat på vardagliga (men ganska annorlunda) situationer. Du får lyssna på en diskussion mellan två personer – Nick och Alice. Två av avsnitten tar exempelvis upp ”Are bears back to stay?” och ”How much is your spouse worth?” Varje avsnitt har dessutom ett transkript som du kan ta del av, inklusive en ordlista med definitioner.

Podcasts in English

Podcasts in English är unik i sin variation, anpassad för alla språknivåer. Avsnitten är ganska korta – vanligen under 5 minuter – och är således perfekt för den som har ont om tid. Varje avsnitt belyser olika ämnen, allt från “10 remarkable facts about the world cup” till “planking”. Dessutom erbjuds en stor variation av stödmaterial.

Culips ESL Podcast

Culips ESL Podcast erbjuder något för alla med över 600 avsnitt. Du kan exempelvis lyssna på “Chatterbox”, vilket är intervjuer med intressanta personer i normal språkhastighet, eller ”Speak Easy”, som lär dig få till den perfekta accenten. Culips erbjuder också nedladdningsbara studieguider utan kostnad.

Podcasts för dig som talar och förstår avancerad engelska

All Ears English Podcast

Skaparna bakom denna podcast, Lindsay och Michelle, har följande inställning till språkinlärning: ”Connection not perfection”. Denna härliga, amerikanska podcast syftar till att hjälpa dig att slappna av, ha roligt och att det ska kännas på riktigt. Varje avsnitt i Ears English Podcast är 10-15 minuter långa erbjuder tips om hur du använder vardaglig, amerikansk engelska. De delar även med sig av amerikansk kultur, seder samt vett och etikett.

Luke’s English Podcast

Vill du lära dig på ett humoristiskt sätt? Då är Luke’s English Podcast något för dig! Luke är utbildad lärare från London med över 18 års erfarenhet av undervisning. Som grädden på moset är han också stand-up komiker! Lukes prisbelönta podcast erbjuder en insiktsfull inlärning med över 600 avsnitt och videos, inklusive en specifik serie om frasverb. Alla avsnitt syftar till att få dig att skratta medan du lär dig. Podden täcker ämnen såsom as “Quintessentially British Things”, “British Comedy” och “British Music” – du kommer alltså lära dig mycket om livet i Storbritannien, inklusive en solid introduktion till klassisk, brittisk humor!

Vi hoppas att du gillade vår guide med 8 podcasts som förbättrar din engelska. Om du vill boosta din engelska ytterligare på ett kreativt sätt, kan jag tipsa om 10 serier på Netflix som hjälper dig att bli bättre på engelska.

Vill du bli flytande i engelska? Spana in våra språkkurser i England, USA, Australien, Malta och Sydafika.Läs mer
Bli uppdaterad inom resor, språk och kultur i GOs nyhetsbrevRegistrera dig