GO Blog | EF Blog Sverige
Läs det senaste om resor, språk och kultur från EF Education First
MenuGratis broschyr

Netflix 10 bästa serier på franska

Netflix 10 bästa serier på franska

Avskyr du också känslan och tomheten efter ett långt Netflix-maraton? Vi har alla varit där, även jag. Nästa gång du ger dig in på en beroendeframkallande serie kan jag dock tipsa dig om att se någon av de fantastiska franskproducerade serierna på Netflix. Efter att ha plöjt igenom någon av dessa har du en perfekt ursäkt till trötta ögon på måndagsmorgonen – du har ju kombinerat nytta (en härlig stund i soffan) med nöje (språkinlärning). När du tittar på en serie på franska anammar du nämligen omedvetet det franska uttalet och lär dig nya ord och uttryck. Win-win, eller hur? Jag har samlat Netflix 10 bästa serier på franska nedan:

(Är du inte intresserad av att lära dig franska? Då kan jag tipsa om de bästa serierna på Netflix på engelska, tyska och spanska.)

Le Chalet

Föreställ dig en reunion med gamla vänner i en stuga i franska Alperna – det låter som en perfekt sammanstrålning, eller hur? Men när en mörk hemlighet uppdagas förvandlas sommarsemestern till en dödlig fälla. Utan tillgång till omvärlden får man i Le Chalet följa en kamp för överlevnad. Hemligheter, spänning och tumult. Denna miniserie med totalt sex avsnitt är extremt spännande.

Ring min agent

”Dix Pour Cent”, eller ”Ring min agent” som serien heter på svenska, följer ett gäng agenter med starka personligheter på en av Paris främsta talangfirmor. Denna lättsamma komediserie ger dig en inblick i hur det är att arbeta inom medieindustrin i Frankrike och hur de kämpar för att hålla sina kunder nöjda, samtidigt som du tar din franska till en ny nivå. Du kommer även lära känna några av Frankrikes celebriteter, då en känd skådespelare medverkar i varje avsnitt.

Osmosis

Om du gillar den brittisk sci-fi, exempelvis ”Black Mirror”, kommer du fastna för Osmosis. Serien skildrar en alternativ värld i framtidens Paris och en ny dejtingapp som garanterar alla användare att finna sitt livs kärlek. Men det kostar att hitta sann kärlek – man måste svälja ett piller som hämtar data från hjärnan för att hitta sin själsfrände. De första testerna leder dock till oväntade överraskningar…

Marseille

Även om Marseille har fått några tuffa recensioner av franska kritiker, tycker jag ändå att denna serie är ett måste! Serien präglas av ett politiskt brottsdrama och om borgmästaren Robert Taro, som ska lämna över makten till sin protegé Lucas Barrès. Allt går dock inte enligt plan och det politiska tjuv- och rackarspelet kan börja!

Vad hjärtat vill

Plan Cœur, eller ”Vad hjärtat vill”, var Netflix andra franskspråkiga serie. Här får vi i en humoristiskt romantisk komedi följa Elsa, en ung dam som försöker komma över sitt ex. Hennes bästa kompisar anlitar en manlig eskort för att få henne på andra tankar, men deras plan går lite för bra…

Skogen

Om du letar efter en franskspråkig kriminalserie, men inte övertalades av Marseille, hoppas jag att Skogen faller dig i smaken. Detta är en fransk-belgisk serie som skildrar försvinnandet av en ung tonårsflicka. I serien får vi följa den lokala polisstyrkan och en bekymrad lärare som tillsammans nystar upp en härva av obehagliga hemligheter.

Les Témoins

Här kommer ytterligare ett tips på en fransk kriminalserie! I första säsongen av Les Témoins, eller vittnena, får man följa en polisutredning kring sex manliga lik har grävts upp och placerats i deras forna hem. I säsong två får polisen ta itu med en buss som hittas med femton manliga frysta människokroppar. Parallellt vaknar en kvinna upp i en bil och minns ingenting av sitt tidigare liv. Hur är de alla sammankopplade? Serien är relativt enkel att följa om du besitter nybörjarfranska, men spännande nog att hålla dig som fastklistrad!

Les Grandes Grandes Vacances

Den här animerade serien består endast av fem avsnitt och handlar om en semester i Normandie som förlängs av den nazistiska ockupationen av Frankrike. Serien rekommenderas för barn över 7 år, men det utmanande språket kommer utan tvekan att sätta dina franskakunskaper på prov!

Le Bureau des Légendes

Denna serie, som baseras på verkliga händelser är en politisk thriller. I Le Burau des Légendes får man följa agenter på den hemligaste avdelningen inom den franska underrättelsetjänsten samt faran som följer med dem.

Glacé

Glacé är en tolkning av en roman med samma namn skriven av Bernard Miller (läs den gärna om du vill boosta dina franskakunskaper ytterligare!). Denna blodisade thriller skiljer sig från många andra och startar med ett ohyggligt fynd på en bergstopp i franska Pyrenéerna. I serien får man följa utredaren Martin Servaz i jakten på en seriemördare.

Så, släng dig i soffan, bunkra med popcorn, stäng av telefonen och slå på Netflix! Jag hoppas att mina tips med Netflix 10 bästa serier på franska kommer att ge dig en härlig stund i soffan, samtidigt som du tar din franska till nya höjder.

Vill du bli flytande i franska? Spana in EFs språkkurser i franska!Läs mer
Bli uppdaterad inom resor, språk och kultur i GOs nyhetsbrevRegistrera dig