GO Blog | EF Blog Sverige
Läs det senaste om resor, språk och kultur från EF Education First
MenuGratis broschyr

Upplev Paris som en parisare: 9 insidertips inför sommaren

Upplev Paris som en parisare: 9 insidertips inför sommaren

Varje årstid i Paris har sin charm och sommaren är inget undantag. Sommarmånaderna är perfekta för att utforska gator och underbara uteserveringar. Vad du än är ute efter i Parisväg – jag har insidertipsen till dig.

1. De bästa uteserveringarna

Sommar i Paris betyder avkoppling på caféterrasser. Vem känner inte till den klyschiga bilden av grönvita parisiska bistrostolar tätt placerade framför vartenda café? Här är några charmiga platser där du kan spana på folk och avnjuta välförtjänta förfriskningar.
Gården vid Musée de la Vie Romantique – gömt på en bakgata från vibrerande Pigalleområdet.
Lena & Mimile’s – terrassen som ligger på en stenmur.
Rosa Bonheur’s – terrass där du kan ställa upp en solstol.
Chez Prune en klassiker på Canal Saint-Martin.

2. Välj parken som är rätt för dig

När temperaturen stiger flockas parisarna till stadens parker. Sätt dig i skuggan av Eiffeltornet i Camps de Mars. Ha picknick på Louvrens baksida i Jardin Des Tuileries. Njut av utsikten i upphöjda Buttes Chaumont i 20e arrondissementet. Slappa i Parc de Bercy i östra delen av staden eller strosa i de färggranna gränderna i Jardin des Plandes botaniska trädgård i 5e arrondissementet.

3. Bli mästare på pétaque

Se till att bli en mästare i pétanque. Pétanque, eller boules, är den franska versionen av bowling. Du rullar eller en kastar en stålboll, som är ungefär lika stor som en tennisboll, mot målet som kallas cochonnet. Spelaren eller laget som landar närmast målet vinner. Sporten kommer ifrån södra Frankrike men är väldigt populär i Paris. Det spelas i parker eller speciella ”boulesdromes”. Den kanske mest imponerande platsen att spela pétanque på är Arènes de Lutèce_,_ en gammal utomhusteater från Gallo-Romaneran. Arènes de Lutèce ligger i det 5e arrondissementet. Närmaste tunnelbanestationen är Place Monge.

4. Bli förälskar i Berges de Seine

Berges de Seine är ett av de häftigaste nyskapade stadsprojekten i Paris. Sedan invigningen 2013 har den här 2,3 kilometer långa gågatan från Pont de l’Alma till Musée d’Orsay utvecklats till en plats med massor av aktiviteter och offentliga platser som alla kan njuta av – en stor lekpark för alla åldrar. Hyr en cykel, spela pingis, delta i gratis yogaklasser, boka din egen relaxstation i en omgjord fraktcontainer, lämna ditt avtryck på en gigantisk krittavla eller läs en bra bok på en flytande ”trådgård” bara ett stenkast från Eiffeltornet.

5. Ta ett dopp**!**

Om hettan blir olidlig och en flaska iskall Perrier inte hjälper kan du svalka dig på någon av Paris badplatser. Nyrenoverade Piscine Molitor (Pi från Life of Pi döptes efter den här poolen) i det lyxiga 16e arrondissementet kommer att ta dig tillbaka till 30-talet. Här kan du njuta av både inom- och utomhuspooler. Ta ett dopp i La Piscine Josephine Baker flytande pool vid floden Seine eller gå till stranden vid Paris Plages, eller någon tillfällig artificiell strand vid floden Seine och Bassin de la Villette_.
_Vem sa att man inte kan hänga på kingsize solsängar eller spela beach volleyball i Paris hjärta?

6. Inte bara glass – Berthillon

Sommaren är inte fulländad utan glass. Den bästa hemmagjorda glassen hittar du på BerthillonÎle Saint-Louis. Île Saint-Louis är en av Paris två naturliga öar och har fler glassbutiker på sin huvudgatan än någon annan gata i världen. Du kommer glömma bort de långa köerna när du kan få en glims av Notre-Dame innan du når glasshimmelriket.

7. Lämna staden för en dag

Ibland vill du bara komma bort från allt, åka någonstans där ljudet av vågor eller fiskmåsar dränker bullret från staden. Inga problem – det finns gott om dagsturer nära Paris. Kilometerlånga stränder väntar dig vid den eleganta badorten Deauville. Strosa ner för den berömda strandpromenaden eller spela en runda minigolf. Res tillbaka i tiden och ta en guidad tur av Monets landställe och trädgård i Giverny där han målade den kända Näckrosmålning. Eller varför inte åka till Versailles för att se ett häpnadsväckande château. Eller till Fontainebleau_,_ ett kungligt hem med fantastisk trädgård.

8. Utomhusdagar och nätter

Sommaren handlar om att spendera tid ute och du kommer att upptäcka att Paris gör det bra. Det finns gott om kulturella, musikaliska och sportaktiviteter som hålls på vackra platser utomhus hela tiden, alla tider på dygnet. Njut av lång- eller kortfilmer på Open Air Cinema Festivalen i Parc de la Villette_,_ från mitten av juli till slutet av augusti. Du kan dansa på Solidays och Rock en Seine – musikfestivaler som spelar både fransk och internationell musik. Om du känner dig äventyrlig kan du gå med hundratals parisare på Paris à la Nage mystiska kanalövergång. Ett event som hållits i över 100 år varje sommar.

9. Var där det händer!

Det händer alltid något i Paris, men det finns några saker du absolut inte vill missa. Missa inte paraden och fyrverkerierna den 28 juli, även känt som Bastille-dagen eller Frankrikes nationaldag. Tour de Frans är det största årliga sporteventet och förmodligen det mest sedda på TV. Upplev spänningen och adrenalinrushen den 24 juli på Champs-Elysées när cyklisterna kommer in på slutet av det 5319 kilometer långa racet.

Upplev Paris med ossLäs mer
Bli uppdaterad inom resor, språk och kultur i GOs nyhetsbrevRegistrera dig