GO Blog | EF Blog Sverige
Läs det senaste om resor, språk och kultur från EF Education First
MenuGratis broschyr

#TrashTag Challenge – bidra till miljön

#TrashTag Challenge – bidra till miljön

#TrashTag challenge startade som ett initiativ för öka medvetenheten om allt plastskräp som produceras samt uppmana om en mer ekologisk och miljövänlig livsstil. Utmaningen går ut på att fotografera en skräpig plats, städa och sedan fotograferar och publicera de uppstädade soporna i sociala medier. Efter lanseringen av #TrashTag Challenge syntes städade stränder, parker, vägkanter och skogsområden på Instagram, Twitter och Facebook världen över.

EFs skolor har sedan länge bidragit till #TrashTag challenge. Tusentals internationella EF-studenter visade intresse för att också spela en aktiv roll för miljön, och vi gav dem en utmaning och blev mycket imponerade av resultatet!

Vi har samlat några av de #TrashTag-insatser som våra skolor runt om i världen gjorde. De har själva fått beskriva sina insatser i bildtexterna nedan:

EF Bristol

”I Bristol ville vi visa våra studenter att vi verkligen uppskattar omgivningarna runt skolan skolan. Vi åkte därför till Queen Square och The Riverside för att plocka skräp. Det var verkligen en teaminsats! Många passerande stannade och tittade på oss i våra reflexjackor och EF-hoodies. Förhoppningsvis visade det hela skolan och lokalbefolkningen att en liten gemensam insats kan påverka mycket!”

EF San Diego

”Vi älskar att göra San Diego rent! Vi gjorde vår första årliga strandstädning idag på Ocean Beach och Dog Beach. Tack till alla 100 studenter och personal som hjälpte oss under denna speciella dag!

EF Rom

”Vi på EF i Rom åkte till Villa Borghese, en av stadens offentliga parker, för att dra vårt strå i stacken. Vi uppskattade verkligen att så många EF-studenter ville vara med. De var så engagerade. De hjälte till med allt från planering till genomförande. Även om det endast var en tvåtimmarsaktivitet, fick detta initiativ våra studenter att känna ansvar för vår planet. Vi valde Villa Borghese för att det är ganska nära skolan och det är således en naturlig plats för våra studenter att spendera tid i. Vi städade som om det vore vår egen privata trädgård.”

EF Santa Barbara

”I Santa Barbara är Earth Hour viktigt, och något som vi belyser årligen. Vi valde därför att i år gå ut tidigare på morgonen och städa stränderna, så att alla kunde vara med delta i Earth Hour. EF San Diego och EF Honolulu inspirerades av vår strandstädning i år och förhoppningsvis kommer fler att delta framöver.”


[

](https://www.ef.se/blog/wp-content/uploads/sites/11/2020/03/4.jpg)

EF Washington D.C.

”Våra studenter städade Takoma, samtidigt som de lärde sig om vikten av rensa upp döda växter och rötter. Så mycket att lära och att göra!”

Playa Tamarindo

”Costa Rica målsättning är att under 2021 vara det första landet fritt från plast. Så ser det däremot inte ut just nu. Vi måste vidta åtgärder och utbilda oss. EF Playa Tamarindo och alla studenter är en del av samhället och vi valde att ta ansvar genom att städa våra stränder. Det var en otrolig erfarenhet, men i ärlighetens namn finns det så mycket mer att göra!”

EF Bournemouth

”Det finns ingen ”planet B”. Vi alla måste vara en del av utveckling och lösning, inte förorening. Vi ser fram mot en grönare planet!”

EF Madrid

”Under vår utflykt till Alicante bestämde vi oss för att delta i #TrashTag Challenge. Vi var på MuchaVisa-stranden i San Juan, 10 km från Alicante. Där städade vi 100 meter av stranden på endast 15 minuter. Vi hittade så mycket skräp att vi knappt kunde tro våra egna ögon. Under insamlingen förstod vi och våra studenter hur nödvändiga dessa initiativ faktiskt är.”

EF Berlin

”Vi var väldigt stolta över att bidra till #TrashTag challenge tillsammans med alla våra studenter. Vi städade skolans campusområde och närliggande parker. Stort tack till alla studenter som deltog”

EF London

”Om du vill påverka jorden behöver du ta ansvar nu!”

EF Toronto

”Städar omgivningarna runt skolan!”

EF Seattle

”I Seattle hjälpte våra studenter till att städa skolans campusområde.”

EF Malta

”#TrashTag challenge betyder mycket för vår skola och våra studenter. Många studenter valde i år att städa upp en strand efter en stor storm som sköljde upp sopor från vatten till land. Vi samlade allt ifrån sugrör till bildäck och det var helt fantastiskt att se hur mycket vi kunde ge tillbaka till miljön och hur mycket vi samlade in på kort tid”

EF Nice

”EF Nice kämpar för vår planet!”

EF New York

”Vi åkte till Tarrytown för att städa i parker och grönområden. Det är viktigt att ge tillbaka till samhället och värna om vår vackra planet.”

EF Vancouver Island

”En fantastisk strandrensning! Vi plockade över 20 kilo avfall från en av Victorias mest populära stränder. Våra studenter älskar havet och ville såklart hjälpa till. Enastående sammanslutning – tack alla inblandade och låt oss fortsätta detta fantastiska arbete!”

EF Boston

”Äntligen vår! Det är fantastiskt att se vad man kan åstadkomma på 30 minuter när man arbetar som ett team. Tack till alla studenter och personal som hjälpte oss att städa vårt campus och närliggande områden. Låt oss fortsätta hålla Boston rent!”

EF Oxford

“Vi började veckan med #TrashTag Challenge. Det finns inget bättre än att ge tillbaka till miljön”

EF Perth

”Våra studenter följde med Sea Shepherd Perth för att städa en av stränderna som de brukar besöka.”

EF Miami

”Dags för strandstädnig!”

EF Malaga

”Vi var givetvis med i #TrashTag Challenge. Vi städade hela Pedregalejo-stranden”.

EF Auckland

”Glens klass åkte till Mission Bay för att bidra till #trashtagchallenge. Det är facinerande att se hur rent Auckland ändå är, men med små initiativ som dessa kan vi göra staden ännu renare. Denna roliga och lärorika eftermiddag har också bidragit till skapandet av vår nya ”Trash Collection Club”. Ni alla gör oss stolta!”

EF Eastbourne

”Eastbourne hängde med Plastic Free Eastbourne ut förra veckan för att samla skräp på stränderna. Det är en del av ett större miljöprojekt som pågår på skolan just nu.”

[

](https://www.ef.se/blog/wp-content/uploads/sites/11/2020/03/23_Eastbourne_2.jpg)

EF Paris

”Låt oss hålla ”the City of Lights” rent”

Utforska EFs skolorLäs mer
Bli uppdaterad inom resor, språk och kultur i GOs nyhetsbrevRegistrera dig