GO Blog | EF Blog Sverige
Läs det senaste om resor, språk och kultur från EF Education First
MenuGratis broschyr

8 saker att göra i London i vinter

8 saker att göra i London i vinter

I all sin hektiska, ikoniska landmärkesstänkta ära är London en förtrollande plats året runt. Men i vintertid är staden något alldeles extra. Gatorna glittrar med ljus, butiksfönstren är fulla med glansiga dekorationer och alla har på sig stora stickade halsdukar. Doften av glögg sprider sig från pubarna i varje hörn. Om du är i London runt jul (plus eller minus ett par veckor), här kommer din ultimata vintertour guide.

  1. Upplev Winter Wonderland i Hyde Park

Varje vinter förvandlas det sydöstra hörnet av Hyde Park från en enkel, vacker park till totalt firande av allt som är juligt. Sätt på dig en stickad tröja och förbered dig på bländade ljus och liveband som spelar klassiska jullåtar. Drick glögg runt brasor eller spana in fler karuseller än du kan åka på en dag.

  1. Åk skridskor vid Somerset House

Somerset House är ett ståtligt klassiskt engelskt hus som, om det inte vore för att det ligger mitt i London, ser ut att vara hämtat från Downton Abbey. De pelarförsedda flyglarna har utsikt över en massiv gård från 1700-talet som blir en enorm skridskobana på vintern – komplett med gnistrande ljus och eftermiddagste av Fotnum & Mason. Vintern i London blir inte mer brittisk än såhär.

  1. Åk ännu mer skridskor vid Natural History Museum

Om du vill ha en Instagram fylld av perfekt juliga bilder ska du åka till skridskobanan vid Natural History Museum (Londonborna får uppenbarligen inte nog av skridskoåkning). Den här skridskobanan är mindre och mer intim än Somerset House. Den är inramad av träd som är fyllda med gyllene ljusslingor, mot en bakgrund av utsmyckad arkitektur och en enorm julgran – hallå där sagovärld.

  1. Beundra julbelysningen på Oxford Street

Helt ärligt, när du än besöker London så kommer du vilja gå till Oxford Street och spendera lite pengar. Men i december så förändras Londons ikoniska shoppingdistrikt – tack vare några hundra tusen glödlampor som lyser upp gatan likt jättestora lysande snöbollar. Även Bond Street och Regent Street brukar ha fantastiska dekorationer.

  1. Skäm bort dig själv och besök Southbank Winter Festival

Om du letar efter något coolt att göra i London så pågår det alltid något vid Southbank och vinterfestivalen där är fantastisk. Pop-up barer och restauranger längs med kanten av Thames fyller luften med oemotståndliga dofter. Här kan du testa välsmakande korvar, goda köttfärspajer och dricka glögg. Glöm inte att handla sista minuten klappar på marknadens hantverksstånd. Du kan också mysa vid brasan i stugan med inspiration från Skandinavien eller lyssna på Philharmonic orkestern som spelar julklassiker.

  1. Spana in julgranen vid Trafalgar Square

Vid Trafalgar Square kan du titta på Londons största julgran, den är över 20 meter hög och en lyftkran måste användas när man ska dekorera den. Denna gigantiska norska gran kommer varje år, sedan 1947 som en gåva från Oslo och är ett ”tack” från Norge för Storbritanniens stöd under andra världskriget. Folket häpnas över trädet och firandet av vänskap och är definitivt den största julgran du kommer se denna säsong.

  1. Besök Riverside på nyår

Vintern handlar ju inte bara om jul, nyår är i antåg och i London firar man inte halvdant. Försöka att komma iväg från partyt och titta på fyrverkerierna längs Thames vid midnatt. Till och med London Eye deltar i firandet med fyrverkerier i alla möjliga färger som sprutar från varje bubbla.

  1. Håll dig inomhus

Om du vill ha en paus från vädret och alla utomhusaktiviteter, kom ihåg att London är fullt av inomhusaktiviteter också. Besök Natural History Museum och spana in dinosaurier eller kolla på konstiga och underbara utställningar på Tate Modern Art Gallery.  Eller varför inte hoppa in i en bubbla i London Eye för en makalös utsikt över staden.

Bild av Uri Baruchin, Flickr / Creative Commons

Upptäck London med ossLäs mer här
Bli uppdaterad inom resor, språk och kultur i GOs nyhetsbrevRegistrera dig