GO Blog | EF Blog Sverige
Läs det senaste om resor, språk och kultur från EF Education First
MenuGratis broschyr

10 bloggar som du kan förbättra din engelska med

10 bloggar som du kan förbättra din engelska med

Nu när vi delat med oss av våra bästa tips på podcasts, tv-serier och låtar som kan hjälpa dig bli bättre på engelska kanske du undrar- vad vi har att komma med härnäst? Bloggar! Allt från livsstilsbloggar till resebloggar och även bloggar om grammatik kan hjälpa dig att träna upp dina språkkunskaper. Här ger vi dig de bästa bloggarna som hjälper dig på traven!

The Londoner

The Londoner är en en av storbritanniens mest lästa bloggar. Rosie, som driver bloggen,  skriver om sitt liv i London där hon delar med sig av recept, stiltips och livet med sin hund (som vi älskar). Hon är duktig på att engagera sina läsare och fångar dem genom sitt målande sätt att skriva och sina detaljerade texter. Med andra ord är det suverän läsning för dig som vill utmana din engelska. Förebered dig dock på att du kommer att bli rejält avundsjuk på alla hennes bilder med snygga kläder och insta-måltider.

Deliciously Ella

Om du inte har hört talas om Deliciously Ella, var har du hållit hus? Ellas blogg är en inspirationskälla med fantastiska idéer på hur man kan exprimentera med växtbaserade livsmedel i sin matlagning och i bakning. Hon har inspirerat miljontals läsare till att laga mat som är bättre för hälsan och vet du vad det absolut bästa är? Att det inte betyder att man bara måste äta grönt. På Ellas blogg kan du hitta en salig blanding av godsaker och mer avanccerade rätter.

BBC Learning English

De som jobbar på BBC TV och radio talar alltid perfekt brittisk engelska och BBC-artiklar känneteckas av sin felfria grammatik. Så vad kan va bättre om man vill öva på grammatiken? BBC:s Learning English-blogg har hundratals videoklipp, artiklar och gratis övningar för att hjälpa både nybörjare och de som har engelska modersmål för att finslipa sina kunskaper.

World of Wanderlust

Den här bloggen kommer få dig att vilja packa en väska och åka iväg på en gång, tack vare alla fantastiska bilder. Här får du tips på de bästa ställena att äta på och hemliga platser som du bara måste besöka. World of Wanderlust är full av insider tips för att hjälpa dig att planera din nästa resa. Bloggen ger tips på upplevelser i allt från USA till Costa Rica och Japan. Om du älskar att ta del av ett lands kultur på riktigt är det är en blogg för dig. Engelskalektionen kommer på köpet då man lätt fastnar och kan läsa i timmar.

Hannah Gale

Denna livsstilsblogg som drivs av Hannah Gale hjälper dig att underhålla den vardagliga engelskan alldeles utmärkt. Hananh är en föredetta journalist med mycket energi och på bloggen skriver hon om relationer, favoritböcker och kläder. Genom att läsa hennes blogg kommer du automatiskt lära dig nya fraser och roliga slangord, som du kanske inte fått lära dig i skolan.

Perfect English Grammar

Denna fantastiska blogg är ett uppslagsverk av kortare grammatiska övningar där du kan testa dig på allt från oregelbunda verb till tempus. Bloggen lyckas göra att svåra grammatikregler blir roligare att lära sig. Men för att se till att det verkligen sätter sig är det nog bäst att avsluta varje övning med en chokladbit som belöning.

Hand Luggage Only

I denna exlusiva reseblogg får man följa två bästa vänner från Cambridge University som skriver om sina resor de gör över hela världen. Yaya och Lloyd är riktiga glädjespridare och upptäcker världen med sina kamreror i högsta hugg. Efter att ha läst några inlägg kommer du förstå vad vi menar, du kommer förmodligen vilja starta en egen reseblogg.

English Grammar Revolution

Meningsuppbyggnader.. kanske inte låter så roligt. Elizabeth som driver bloggen English Grammar Revolution vill göra det enklare och roligare att förstå sig på svår grammatik. Förmodligen kommer du inte spendera en hel kväll med att scrolla igenom flödet, men Elizabeths passion för språk lyser verkligen igenom och smittar av sig. Även om du bara läser några inlägg kommer du märka att du lärt dig en sak eller två som du kan ha använding av.

The Young Adventuress

Bloggen The Young Adventuress är full av ärliga bekännelser och knäppa historier, som  lätt gör att man kan fastna framför datorn i timmar. Men det är inte bara därför vi älskar den här bloggen. Den handlar även om hur tjejen bakom den tog steget att våga flytta utomlands! Hon kallar numera Nya Zeeland sitt hem, så är du nyfiken på att flytta utomlands delar hon med sig av mycket bra tips och råd. För dig som redan bestämt dig att åka iväg och behöver inspiration rekomenderar vi att kika in på hennes blogg!

The EF GO Blog

(Vi är inte alls partiska, nej nej) Vår blogg är fylld med praktiska tips och förslag på allt från nyhetssidor du kan besöka dagligen och enkla förklaringar på svåra engelska dialekter. Vi på EF backar dig!

Förbättra dina språkkunskaper med EF!Läs mer
Bli uppdaterad inom resor, språk och kultur i GOs nyhetsbrevRegistrera dig