GO Blog | EF Blog Sverige
Läs det senaste om resor, språk och kultur från EF Education First
MenuGratis broschyr

10 dolda pärlor i Boston

10 dolda pärlor i Boston

Boston är förmodligen mest känt för Red Sox, Harvard University och Mark Wahlberg. Om du vill utforska Boston på riktigt och undvika de klassiska turistfällorna, såsom Freedom Trail, bör du besöka några av de dolda pärlor som staden har att erbjuda. Vi har samlat 10 av dem nedan.

1. Bodega

Du har säkerligen hört talas om hemliga barer och restauranger, men har du någonsin besökt en hemlig butik? På baksidan av en rörig hörnbutik på Clearway Street finns en gammal Snapple-automat, vilken agerar som dörr till en hemlig butik. Här hittar du Bostons coolaste klädes- och skobutik, Bodega.

2. Caffe Vittoria

I Boston finns ett enormt italiensk-amerikanskt samhälle – och Caffe Vittoria var det första italienska caféet som grundades i staden år 1929. Här finner du coola vintageespressomaskiner och väggarna pryds med kaffemuggar och affischer. Det är hemtrevligt och mysigt. Både espressomartinin eller cappuccinon blir här rena rama kulturupplevelsen.

3. Brattle Book Shop

Detta är ingen vanlig bokhandel. Det här är en av de äldsta och största bokhandlarna i USA. Här blandas Bostons historia med det moderna stadslivet. Brattle Book Shop har böcker i alla kategorier och genrer, från lättlästa pockets för eftermiddagarna vid poolen, till gamla atlaser och historiska läderbundna böcker. Du kan köpa allt från begagnade böcker för $1 till forntida och sällsynta böcker till ett värde av hundratals eller tusentals dollar. Du kan även fynda i deras försäljningslokal utomhus. När du läst klart så köper de också gärna tillbaka dina begagnade böcker!

4. SoWa Open Market

Här samlas nästan 200 tillverkare, artister och konstnärer. Det har mer eller mindre blivit ett måste att besöka SoWa Open Market på söndagar. Varje vecka under sommarmånaderna är  marknaden öppen för att beskåda och njuta av vacker konst från gallerier, vintagekläder samt handgjorda smycken och keramik. Som om det inte vore nog, kan du även njuta av en mumsbit eller två från stadens många food trucks, ölbryggerier och livsmedel från närliggande gårdar.

5. Kelleher Rose Garden

Undangömt bakom Back Bay Fens kan du i Kelleher Rose Garden, Bostons mest kända trädgård, beskåda när de 200 olika typer av rosor slår ut. Trädgården omfamnas av välskötta gräsmattor, orörda blomsterbäddar och elegenta rosenbuskar vilket gör det till en lugn oas när man önskar fly från det livliga stadslivet. Som grädden på moset kan du fylla instagramflödet med vackert innehåll.

6. Harvard Film Archive

Du behöver inte vara student vid Harvard University för att få ut det mesta av Harvard Library, i synnerhet om du är filmfantast. Harvard Film Archive (HFA) har en samling med över 36 000 filmer av alla genrer, inklusive klassiska och historiska titlar, från hela världen. Fredag-måndag finns biljetter tillgängliga för visningarna på den toppmoderna biografen – det finns inget bättre sätt att få ditt film fix i Boston.

7. Wink & Nod

Denna bar och restaurang är en favorit bland lokalbefolkningen som vet var de hittar den. Säsongens cocktails och deras matmeny (som förändras efter säsong) är fantastiska! Det roterande pop-up-restaurangschemat på Wink & Nod gör det möjligt för lokala, oupptäckta och begåvade kockar att visa upp sina färdigheter och kreativitet med experimentella nya rätter.

8. Fenway Farms

Bostoniter älskar att delta i basebollspel och är superstolta över Red Sox. På Fenway Farms kan du njuta av stadens basebollarv, samtidigt som du får en kulinarisk upplevelse. På ett av hustaken på Fenway Park, Bostons primära basebollarena och en av Amerikas äldsta, finns en fungerande gård med färska och ekologiska grönsakerna som odlas serveras i restaurangen på Fenway Park.

9. Blackbird Doughnuts

För att tillfredställa sötsuget bör du gå till Blackbird Donuts för att prova några av deras hantverk. Här njuter du av nybakade munkar som är kärleksfullt utformade som rena rama konstverken. Välj mellan de klassiska smakerna eller de experimentella, såsom pink lemonade och hot chocholate. Det finns två butiker i staden och noll ursäkter för att inte besöka dem.

10. Corey Hill Outlook Park

Det finns gott om byggnader i staden där du kan betala för att njuta av utsikten från deras takterrasser, men det finns en mindre trång plats där du kan titta på stadens silhuett, helt gratis. Som namnet antyder ligger Corey Hill Outlook Park ovanpå en kulle för att njuta av fantastisk utsikt över Boston. Med sina härliga gräsmattor och träd som erbjuder skugga så är detta en fantastisk plats för en picknick.

Intresserad av att uppleva Boston?Läs mer
Bli uppdaterad inom resor, språk och kultur i GOs nyhetsbrevRegistrera dig