GO Blog | EF Blog Sverige
Läs det senaste om resor, språk och kultur från EF Education First
MenuGratis broschyr

10 bästa städerna i världen för sportfans

10 bästa städerna i världen för sportfans

Sport och idrott har kraften att sammanföra människor från hela världen på ett unikt sätt. Från världens bästa fotboll i Barcelona, till schackboxning (ja du hörde rätt) i Berlin. Här är en snabb guide till de tio bästa städerna i världen för alla sportfans!

1. Boston, USA

Boston är en av de mest talangfulla städerna i Nordamerika när det kommer till sport. Ishockeylaget Boston Bruins har tagit hem 6 Stanley Cup, 4 Conference Championships, 2 President trofeer och 25 divison mästerskap. Att se laget spela är ett måste för någon som är intresserad av ishockey. Är du inte ett så stort ishockey fan? Boston Celtics basketlag har vunnit 17 NBA titlar, medan New England Patriots, ett amerikanskt fotbollslag har endast missat slutspel en gång under 15 säsonger.

2. Washington DC, USA

Washington DC kanske inte når upp till Bostons nivå när det gäller sporthistoria men Washingtons Capitals’ senaste Stanley Cup mästerskap i ishockey har fått sportfansen att jubla. Sug in atmosfären i staden som precis har upptäckt sin glans inom ishockey!

3. Barcelona eller Madrid, Spanien

Spanien är en stolt nation inom sport. Landet har framgångar inom basket, tennis, cykling, handboll och vattensporter och inte minst sagt världsklassig fotboll. Vill du se de bästa spelarna i världen och deras perfekta drag och fintar på planen? Besök Camp Nou i Barcelona, hemmaarenan för FC Barcelona (och Messi, såklart) eller Madrids Bernabeu, hemmaarenan för Real Madrid. Om du har tur och besöker någon av städerna samtidigt som ´El Clasico´ det vill säga en match mellan Real Madrid och FC Barcelona, då kommer du uppleva en fotbollsmatch utöver det vanliga – en sann kamp mellan det bästa av de bästa lagen inom fotboll.

4. Tokyo, Japan

Tänker du på baseball när du tänker på Japan? Kanske inte, men denna ö-nation – till följd av det amerikanska deltagandet efter andra världskriget – gör Japan till en av de bästa och mest oväntade ställena i världen att se baseball på. Inget baseball fan? Upplev den 1,500 år gamla sporten sumobrottning. Turneringar hålls sex gånger per år och pågår under 15 dagar per turnering. Att se två sumobrottare på 205 kg i försök att slå ut den andra brottaren i ringen är en verkligen en sport utöver det vanliga och är något av kryssa av bucketlisten medan du besöker Japan.

5. Dublin, Irland

Vi tar oss tillbaka till 1200-talet och då den irländska sporten hurling reagerade och populariteten sträckte sig även till USA. Hurling är en blandning mellan ishockey, lacrosse samt baseball  och sporten går ut på att slå in bollen i motståndarens mål. Matcherna lockar till sig 80,000 fans vilket är häpnadsväckande för en unik och annorlunda sport och en kulturell upplevelse om du besöker Irland.

6. Berlin, Tyskland

Berlin, en stad som är stor inom fotboll och ishockey men även schackboxning. Schackboxning består av 11 ronder, 3 minuter per rond och är en blandning av schack och boxning. En sport du kanske inte trodde att du skulle välja att gå och se på men så konstigt som det låter är det förmodligen något du aldrig kommer glömma och definitivt något att berätta om på middagen!

7. London, England

Fotboll, boxning, ridning, rodd och cricket är bara några få av alla sporter att uppleva när du är i London. London har inte bara ett utan sex världsledande fotbollslag (Arsenal, Chelsea, Crystal Palace, QPR, Tottenham och West Ham) du kan också kolla på en cricketmatch på den hyllade Lord’s Cricket Ground. NFL från Stateside anordnar regelbundet amerikanska fotbollsmatcher i London vilket ger dig chansen att uppleva de bästa av fotboll på en spännande destination.

8. Melbourne, Australien

Melbourne är hemmanationen för Australian Open, en av de mest prestigefyllda tennisturneringarna i världen och den första Grand Slam turneringen på året. Staden är också värd för Australian Formula 1 Grand Prix och den internationella cricket cupen –  så du är absolut bortskämd med alternativen i denna vackra staden. Känner du hellre för att ligga på stranden istället? Titta på några av världens bästa surfare precis utanför Melbourne.

9. Toronto, Canada

Toronto är huvudstaden av ishockey. Staden har inte bara en NHL Hockey “hall of fame” och ett museum för NHL, ishockey laget, Toronto Maple Leafs, har vunnit totalt tretton Stanley Cups. Trött på ishockey? Basketlaget Toronto Raptors är också en stolthet för staden som planerar att göra playoffs igen detta året precis som Blue Jays, ett baseboll lag och FC Toronto, ett fotbollslag.

10. Sydney, Australien

Tillbaka till Australien och denna gången Sydney, staden som arrangerade OS år 2000, ett imponerande engagemang för sportfans att uppleva. Om du älskar fotboll se då till att du går och ser Sydney FC spela. Du kan också spana in den nationella basketligan medan du är där – de har blivit otroligt populära. Har du någonsin hört om Aussie rule, australisk fotboll? Det är en unik, intensiv sport som uppfanns av australiensare och spelas på Sydney Swans cricketplan. Det är den populäraste sporten i landet och ytterligare något du inte vill missa som sportfan i Australien. När vi ändå pratar om saker du inte får missa – australiensare går all in när det gäller rugbymatcher. Om du har tur och besöker staden under en nationell rugby match, köp en biljett, ta på dig din finaste gula tröja och gå loss med de andra fansen!

Vill du kombinera sport och en språkkurs?Läs mer här!
Bli uppdaterad inom resor, språk och kultur i GOs nyhetsbrevRegistrera dig