GO Blog | EF Blog Sverige
Läs det senaste om resor, språk och kultur från EF Education First
MenuGratis broschyr

10 dolda pärlor i Vancouver som du borde uppleva

10 dolda pärlor i Vancouver som du borde uppleva

Här finns det mycket som du kan uppleva. Du kan vandra, åka skidor och segla för att se en lokal grupp av orkahvalar – alla vet vad Vancouver är känt för!
Om du vill undvika stora folkmassor så finns det många olika alternativ. Här är några av de saker du förmodligen inte visste att du kunde göra, men definitivt borde lägga till i din att göra-lista i Vancouver.

1. Climbing Tree

Ja, ett klättringsträd. Nära Cambie och King Edward kombinerar detta otroliga träd kraften i moderns natur, med en enorm stark stam och dussintals tjocka, jämnt fördelade träd och mänsklighetens kreativitet. Här har folk prydligt anpassat trädet med hängmattor, däcksvängningar och repklättringsnät för att göra just detta exemplar till legenden.

2. The Shameful Tiki Room

En av Vancouver’s coolaste barer, Shameful Tiki Room, är verkligen en “dold” pärla. Den är medvetet förklädd och dold från utsidan så att endast medvetna lokalbor och välutforskade turister vet var den befinner sig. Om du hittar det lilla skylten som markerar entrén, är du ute efter en natt med vintage tiki-dekor, utsökt mat, cocktails och ofta till och med levande musik.

3. VanDusen Botanical Garden Hedge Maze§

I hjärtat av det livliga Vancouver är VanDusen Botanical Garden en fridfull oas som är full av vackra botaniska exemplar och olika växtarter från alla fyra hörn av världen. Det är ett utmärkt ställe att fly till från det livliga stadslivet. I trädgården så finner du Elizabethan Hedge Maze, som är omgiven av apapusselträd och erbjuder en rolig samt ovanlig utmaning för dig att ta itu med tillsammans med dina vänner.

4. The Naam

Denna växtbaserade restaurang är en populär plats bland lokala ungdomar och studenter. Inte alltför många turister känner Naam. Därför är fortfarande möjligt att få ett bord och äta en rad läckra veganska och vegetariska rätter utan folkmassan. Restaurangen har 50 års erfarenhet av att förvandla lokala råvaror och färska produkter – inklusive tofu, ekologiska blåbär och frittgående ägg – till läckra rätter till frukost, brunch och middag.

5. Southlands

För att uppleva en annan sida av Vancouver, gå till grannskapet Southlands. Det här är en plats där den trendiga stadsmiljön möter lantlig jordbruksmark och landsbygd. Här betar hästar runt en mängd vackra hus och Instagram-värda traditionella herrgårdar, och gamla träd kantar gatorna.
Det känns som världar bort men Southland ligger bara ett stenkast ifrån city, här kan du köpa lokala råvaror varje vecka under hela sommaren.

6. Greenheart TreeWalk

En av höjdpunkterna på varje resa till UBC Botanical Gardens är hängande trädgången. Greenheart Tree Walk tar dig med på en rundtur och erbjuder ett unikt sätt att komma nära några av de gamla Douglasgranarna, cedrarna och granarna som är infödda i regionens tempererade regnskog. För den bästa fågelperspektivet i stan, följ de hängande gångvägarna upp till 20 meter över skogsbotten.

7. Fraser River Park

När du är i Vancouver så kan du inte undvika vattnet – tricket är att veta vart man ska gå för att njuta av en del av vattnet utan folkmassorna. Gå till Fraser River Park för att hitta en lugnare sträcka vid vattnet. Detta fridfulla gröna utrymme längs floden erbjuder en naturskön väg med enkla strandpromenader. Fraser är inte lika populär som Kitsilano Beach eller English Bay-områdena som tenderar att bli ganska trånga.

8. Pink Alley

I centrala Vancouver kan du uppleva en gränd gjorts om och uppfunnits på nytt. Den har till och med vunnit en internationell utmärkelse för exceptionella offentliga utrymmen. Väggarna och golvet i Pink Alley har målats i olika nyanser av – ja, du gissade det – rosa och även några andra glada färger. Som en ljus gömd tillvaro firar denna undangömda väg graffiti, gatukonst och visuellt berättande.

9. The Rennie Museum

Ett privat konstmuseum med gratis inträde finns i Chinatown. Trots att det bara varit öppnet sen 2009, så har det redan blivit en stor hit med kultur-gamar och konst-entusiaster. Rennie Museum har tagit en imponerande samling av samtida konst till Vancouver Samlingen innehåller målningar, fotografier och film från över 370 artister. Det är också hem för en vacker takterrass som erbjuder en dold oas över staden.

10. Habitat Island

Du behöver inte lämna staden för att njuta av en del av den storslagna kanadensiska naturen. Medan vandringsleder korsar landsbygden, ligger Habitat Island precis vid Vancouver Hinge Park. Denna vilda halvö är konstgjord och utformad för att föra naturen in i en del av stadslandskapet. Korsa den lilla bron för att nå den och du kommer att belönas med små stränder, buskar, en skog och en lugn tillvaro där naturen – inklusive fågellivet – har uppmuntrats att blomstra.

Jag lovar att Vancouver är en stad du vill uppleva!

Upplev Vancouver tillsammans med oss på EFMer information
Bli uppdaterad inom resor, språk och kultur i GOs nyhetsbrevRegistrera dig