GO Blog | EF Blog Sverige
Läs det senaste om resor, språk och kultur från EF Education First
MenuGratis broschyr

Är din drömdestination Vancouver eller Vancouver Island?

Är din drömdestination Vancouver eller Vancouver Island?

När du tänker på British Columbia handlar det om vackra landskap, vänliga människor och en livlig historia. Människor från hela världen anser att British Columbia är deras drömresmål och det är inte svårt att förstå varför.

I B.C. är de två mest populära städerna Vancouver och Victoria på Vancouver Island. Vancouver är den livliga metropolen i regionen, hem för teknisk innovation, spelutveckling och filmproduktion. Victoria, å andra sidan, är en pittoresk universitetsstad, hem till provinsens huvudstadsbyggnad och full av äventyr i naturen.

Att välja mellan dessa två drömstäder är svårt så jag har sammanställt en snabb artikel för att du ska kunna bestämma vilken plats som är rätt för dig.

Gillar du vattensporter?

Självklart: Välkommen till Victoria. Victoria är den sydligaste staden på Vancouver Island. Medan ön är en av världens 50 största öar (och hem till cirka 750 000 personer) är den fortfarande väldigt mycket omgiven av vatten. Det betyder att oavsett var du går på ön, är du mindre än en timme från segling, kajakpaddling eller häng på stranden. Du kan även åka iväg på valskådning.
**
Inte riktigt**: Vancouver är din stad. Det fantastiska med Vancouver är att det ligger precis vid vattnet, så det är enkelt att njuta av strandlivet, vattensporter och åka båt om du vill. Men du har också chansen att leva ett coolt stadsliv, så om vattensporter inte är din grej så kan du bara njuta av den vackra bakgrunden av Stillahavskusten.

Hur känner du för cykling?

Jag älskar det: Victoria är där du vill vara. B.C. huvudstad är hem för fler cykelvägar än någon annan kanadensisk stad. Så om du vill se staden med cykel och njuta av alla fördelar med att pendla i friska luften, kan Victoria vara ditt nya hem hemifrån.

Det är okej: Vancouver är också mycket vänligt för cyklister, men det erbjuder också några större transportmöjligheter och flygplatser som flyger dig nonstop till populära amerikanska destinationer som Las Vegas, Los Angeles eller New York City.

Vad sägs om skaldjur?

Kan inte få nog av det: Regionen är särskilt känd för sin lax, som exporteras över hela världen, men om du hellre vill äta sushi i Victoria eller äta skaldjur på en av de trendiga restaurangerna i centrala Vancouver, så är båda städerna ett officiellt skaldjur paradis.

Näh, jag står över:  I båda städerna kan du enkelt hålla fast vid dina kostbehov. Från etablerade #brunchlife alternativ till alternativa vegetariska restauranger, B.C. har en mångfaldig gastronomi landskap.

Gillar du att vara utomhus?

Hela tiden: Om du älskar att vara utomhus är du på rätt ställe oavsett vilken stad du väljer. Från att vandra till att cykla kan du vara mycket utomhus runt om i området. Till skillnad från några av de mer norra delarna av Kanada, i både Vancouver och Victoria, är temperaturen hög nog för året runt äventyr.

Inte alls: Jo, det kan ändras om du flyttar till någon av dessa städer. British columbias lokalbefolkningen är ivirga att hänga utomhus. Regn eller solsken – som de säger i Kanada, “det finns inget sådant som dåliga väder, bara dåliga kläder.” Har du inte rätt kläder? Inga problem, åk förbi Canadas favorit outdoor affär, MEC, och den vänliga personalen kommer hjälpa dig bli redo för naturen.

Gillar du historia?

Naturligtvis: Victoria som är en av de äldsta städerna i norra Nordamerika är staden hem för ett antal otroliga museer och kulturella upplevelser som berättar historien om ursprungsbefolkningen, tidiga bosättare och tillväxten av handeln i regionen.

Inte så mycket: Det är okej, Vancouver har blivit kärleksfullt smeknamnet “Hollywood North.” Det är en av Nordamerikas vanligaste filmproduktionsplatser. Några av de mest kända filmprojekt som skapats här är: Juno, Once Upon a Time, X-Files och Twilight: Breaking Dawn Part 2, men du kan se vad som spelas in i Vancouver när som helst.

Vill du ha fler kulturella upplevelser?

Det är därför jag är här: Jag visste att jag gillade dig! Trots att både Vancouver och Victoria får höga betyg för sin avslappnade livskvalitet, är de också fyllda med mycket kultur.

Victoria är huvudstaden i British Columbia och är hem för ett antal olika samhällen, inklusive den näst äldsta Chinatown i Nordamerika (strax efter San Francisco). Provinsen är värd för ett antal kulturfestivaler och evenemang under hela året och är tillfälligt hem för internationella studenter som kommer från hela världen för att studera på platser som Canadian College of Performing Arts och University of Victoria.

Vancouver är å andra sidan en multikulturell stad. Där får du möjlighet att uppleva en global stad, där mer än 50% av befolkningen talar ett annat språk än engelska som modersmål.

Så, för att sammanfatta, både Vancouver och Vancouver Island är vackra städer i västra British Columbia. Båda bjuder på många aktiviteter utomhus och härlig natur. De erbjuder både kultur, historia och mycket mer. Men vilken stad är rätt för dig? Jo, jag hoppas att min artikel har hjälpt dig bestämma.

Hitta din drömstad!Upptäck våra destinationer!
Bli uppdaterad inom resor, språk och kultur i GOs nyhetsbrevRegistrera dig