GO Blog | EF Blog Sverige
Läs det senaste om resor, språk och kultur från EF Education First
MenuGratis broschyr

10 romantiska städer i världen

10 romantiska städer i världen

Letar du efter en romantisk resa för dig och din partner, eller hoppas du träffa någon speciell på till exempel en språkresa utomlands (ja, det kan hända!)? Då hoppas jag att den här listan på romantiska städer där kärleken blomstrar kan hjälpa och inspirera dig.

Här är de mest romantiska städerna i världen. Med allt från klassiska städer till några spännande (och kanske förvånande) nykomlingar:

1. Paris, Frankrike

Känd som kärlekens stad, Paris bjuder på en romantisk vistelse som ingen annan. Nyckeln till romantiken är att utforska alla gömda områden och att promenera överallt. Tänk inte ens tanken på att ta en taxi! Gå in på ett konditori och ät bakelser med din partner, slå läger på en bistro under en eftermiddag, och beundra arkitekturen när du promenerar i Marais i solnedgången. Att höra, och tala, franska kan ge extra fart på den romantiska elden inom dig, franska anses trots allt vara det mest romantiska språket. Om du vill ta dina franska språkkunskaper till nästa nivå borde du och din partner överväga att stanna lite längre och lära er det romantiska språket på en språkkurs.

2. Rom, Italien

Den italienska huvudstaden är en av de mest speciella städerna att besöka med en partner. Väldigt få platser är så historiskt viktiga och charmiga som Rom. Nostalgin som finns i varje hörn av den här vackra staden gör den svår att motstå, särskilt om du gillar romantik. Nämnde jag förresten den fantastiska kulturen och maten? Om du fortfarande inte känner dig riktigt övertygad borde du titta på några klassiska filmer som utspelar sig i Rom som Roman Holiday (1953) och La Dolce Vita (1960).

3. Venedig, Italien

Ingen kan säga emot att det här är en klassiker bland de romantiska städerna. Venedigs magiska charm  är oöverträfflig och är helt omöjlig att tacka nej till. Under åren har staden lyckats omvända de mest övertygade kritikerna, mycket tack vare de vackra kanalerna och mysiga gondolerna. Den enda nackdelen med att resa till den här romantikens huvudstad är att du är inte den enda som har hittat hit. Staden tar emot fler än 20 miljoner turister varje år och jag rekommenderar inte att du åker hit under högsäsongen. För att hålla resan lite mer lugn (och intim) är tidig vår (varför inte fira alla hjärtans dag i Venedig?) och sen höst de bästa tillfällena att resa hit.

4. Berlin, Tyskland

Den snyggaste och mest intressanta staden i Tyskland får ibland ett dåligt rykte och kan ses som tuff och grov. Men Berlin har en hemlighet. Det är nämligen en av de mest öppna och fördomsfria städerna i världen och omfamnar kärlek av alla dess slag. Den här staden låter dig vara den du är och vara tillsammans med vem du vill. Ta med din partner och upptäck alla parker, museum och historia – varför inte slänga in en utekväll eller två (om det är din grej förstås).

5. Budapest, Ungern

Den ungerska huvudstaden börjar bli allt mer populär och det är dags att besöka det lugna kärleksfulla landet innan det blir invaderat av turister. En harmonisk semester långt ifrån stadens brus kan vara precis vad du och din partner behöver. Dela en kyss på Széchenyi-bron eller ta en promenad längst Danubefloden som sprudlar av romans. Budapests gömda smultronställen och underskattade attraktioner kommer aldrig sluta inspirera.

6. Honolulu, USA

Fläckfria stränder, sagolika solnedgångar, extravaganta trädgårdar och utsökt lokal mat. I Honolulu kan du göra en romantisk flykt från vardagen – oavsett ålder. Simma med delfiner, surfa på vågor eller ta en heldag på en vacker vit sandstrand. Honolulu erbjuder alla romantiska och spännande aktivitet du kan föreställa dig. Och vet du vad det bästa är? Du kan åka hit året runt då temperaturen sällan går ner under 20 grader.

7. Vancouver, Kanada

Hur galet är det inte att eleganta Vancouver aldrig hamnar på dessa romantiska listor? Bara en handfull städer kan erbjuda dig allt som den här bubblande staden kan med utmanande vandringar, skidor i världsklass och promenader på avskilda stränder. Oavsett vad du letar efter hittar du det i Vancouver. Det finns till och med en något läskig, om än romantisk, led på en smal bro som kommer få adrenalinet att pumpa.

8. Barcelona, Spanien

Ta med din älskade till en internationell huvudstad som har en strand 10 minuter från stadskärnan. Barcelona är en ovanlig stad då den lyckats blanda storstadsliv med strandhäng. Staden är lika avslappnad som det är laddad med energi. Under en romantisk kväll kan ni göra allt från att smutta på drinkar och äta tapas på en rooftop bar till att ta en promenad ner till stranden för att titta på den fotogeniska solnedgången. Andra romantiska platser ni måste besöka i staden är Barri Gótic, Parc Güell, Antic Teatre och Ciutadella-parken.

9. Udaipur, Indien

Det här är en stad bortom det vanliga men fortfarande en pärla! Staden i västra Indien osar av romans med sin häftiga kultur och vackra vyer. Lake Picholas, är alltid charmig men särskilt under natten. Glid fram längs floden på en båt och ge din partner en av de mest romantiska upplevelserna de kan få. Förutom det har staden flera fantastiska hotell och välsmakande mat. Udaipur har kanske inte särskilt välkänt, än, men kommer snart finnas på allas läppar.

10. Dubrovnik, Kroatien

Letar du efter historia, kultur och romantik i en lite mer intim miljö? Den här kroatiska kuststaden är då precis det du söker! Dubrovnik är med sin stora variation av aktiviteter och vackra vyer en dröm att besöka. Se staden och havet från himmelen från den mysiga linbanan som tar dig till den härliga ön Lokrum. Det finns till och med en bar som ligger längs med ett stup. Den här romantiska staden är lätt att njuta av och svår att glömma.

Åk på en romantisk resa med oss!Lär mer
Bli uppdaterad inom resor, språk och kultur i GOs nyhetsbrevRegistrera dig