GO Blog | EF Blog Sverige
Läs det senaste om resor, språk och kultur från EF Education First
MenuGratis broschyr

Hitta ditt livs kärlek utomlands – en kärlekshistoria

Hitta ditt livs kärlek utomlands – en kärlekshistoria

Inför alla hjärtans dag så tänker vi att det är passande att berätta om en riktig kärlekshistoria. Möt Rocio och Maurice, två före detta EF studenter som träffades under en språkkurs i Brighton 2003. De hittade kärlek utomlands, och ja, they’re still going strong. De blev kära, gifte sig och (spoiler!) flyttade så småningom till Tulum i Mexico för att leva lyckliga för all framtid. Vi träffade Rocio, som driver parets kite- och paddleboardingcenter, för att ta reda på mer om deras kärlekshistoria.

När var ni i Brighton?

Jag bodde på EF:s boende i Hove från september 2003 till april 2004. Då var Mauricio redan klar med sitt EF program och jobbade i Brightons marina.

Vad fick dig att vilja studera med EF?

En av mina bästa vänner rekommenderade EF efter att själv ha studerat utomlands. Mauricio var tidigare i Santa Barbara med EF och had the time of his life!

Berätta om hur ni träffades och om er första date!

Vi träffades faktiskt på en kompis fest, och boom! Det var kärlek vid första ögonkastet. På vår första riktiga dejt var vi på bio, då vi båda är filmnördar.

Var gifte ni er?

Efter Brighton flyttade vi runt lite och bosatte oss sedan i Barcelona, och där gifte vi oss 2006. Mauricio pluggade sin master i Spanien och jag jobbade på kontor. 2011 sa vi upp oss, lämnade stadslivet och valde istället att påbörja vårt nya liv på stranden. Så då flyttade vi till Tulum i Mexico.

Wow! Vad spännande. Hur är livet i Tulum?

Vi startade vårt egna företag, ett kite- och paddleboardingcenter, besök gärna vår hemsida. Och för två år sedan föddes vår dotter Maria!

Hur ser en vanlig dag ut för er?

En vanlig dag för oss börjar med att vi vaknar och går en promenad med våra hundar Pancho och Rosita. Efter det äter vi frukost med vår dotter Maria och går sedan till jobbet, på en av världens absolut bästa stränder. Det låter nästan overkligt. Men vi är lyckligt lottade som lever vårt drömliv!

Vilka råd vill du ge till andra som vill resa med EF?

Gör det bara! Res iväg, bli inspirerad, studera, bli kär. Ibland kan det fungera trots avståndet och kulturella skillnader. Tiden då jag reste med EF var en av de bästa tiderna i mitt liv, och att resa iväg på en språkkurs är absolut ett av mina bästa beslut. Jag och Mauricio har varit ihop i mer än 13 år, och det har varit och är ett helt fantastiskt äventyr. Hade jag inte åkt till Brighton hade jag inte levt det liv jag lever idag.

Om du inte åkt till Brighton, vad hade du gjort istället?

Jag tror jag hade bott kvar i Barcelona och jobbat som skattejurist på någon stor advokatbyrå. Ett klassiskt stressigt cityliv, inte det enkla Karibiska liv jag lever idag.

Sista frågan. Vad fick du ut av din språkkurs i Brighton?

Det var utan tvekan ett av de absolut BÄSTA besluten jag någonsin tagit. Vi lärde oss engelska, fick möta otroliga människor och fann kärlek utomlands. Jag tror knappast vi kan be om mer.

Hitta kärleken under din nästa språkkurs (tro mig, det kan hända dig också!)Läs mer
Bli uppdaterad inom resor, språk och kultur i GOs nyhetsbrevRegistrera dig