GO Blog | EF Blog Sverige
Läs det senaste om resor, språk och kultur från EF Education First
MenuGratis broschyr

10 TV-serier att öva upp engelskan med

10 TV-serier att öva upp engelskan med

Att lära sig engelska och bli flytande på språket kan vara en utmaning, och det bekvämaste sättet är att lära sig ett språk är genom att göra det omedvetet! Jag har satt ihop en lista på TV-serier som du borde börja sträckkolla på för att förbättra din engelska!

1. Suits

Om du tycker att det snackas för mycket i Mad Men så är Suits ett coolare alternativ. Den tar plats i New York och följer Mike – en talangfull kille som hoppar av studierna för att börja arbeta på en advokatfirma styrd av Harvey Specter. Twisten är att Mike faktiskt aldrig har pluggat juridik. Kontroversiellt!

Den bästa repliken: ”I refuse to answer that, on the grounds that i don’t want to.”

2. How I Met Your Mother

Du känner säkert redan till den här serien, och det finns goda anledningar till det. Det är en hitserie som går i linje med Vänner och Will & Grace. Den utspelar sig i New York och handlar om en ung kille som heter Ted, och han möter mamman till sina barn – och det är till dem som han berättar allt för (i framtiden). Oroa dig inte, det blir logiskt när du följer serien.

Den bästa repliken: “Legen – wait for it – dary!”

3. The Crown

Om du är nyfiken på vad som händer i den brittiska kungafamiljen, då är denna show något för dig. Den är baserad på faktiska händelser och skådespelarna är så duktiga att till och med den brittiska drottningen trodde att hon såg sig själv på TV (okej, jag kanske hittade på det).

Den bästa repliken: “Yes, I am a queen – but I am also a woman… and a wife.”

4. White Collar

Om du gillar kriminalserier, så är denna ett alternativ för dig. White Collar följer en extremt talangfull (och manipulativ) man som går med på att hjälpa en FBI agent att fånga en kriminell person, eller en ”white collar”, om han i gengäld inte behöver hamna i fängelse.

Den bästa repliken: “We’re not on the same page! We’re not reading the same book! We’re not even in the same library!”

5. Supernatural

En obehagliga drama-serie men en släng av komedi – där har du Supernatural. Serien har funnits i över tio år. Den följer två bröder som jagar spöken och monster, medan de också behöver handskas med sina egna personliga demoner (några av de är faktiska demoner. För att du vet, det är övernaturligt).

6. Line of Duty

Det är en av de bästa brittiska kriminalshowerna genom alla tider (anser jag). Dramat följer ett litet team av hemliga poliser som upptäcker korruption i poisstyrkan. Förhörsscenerna är SÅ bra att de kommer att göra dig osäker på alla dina vänner och familj (kanske). Det är en toppenbra serie för att lära sig teknisk brittisk engelska också.

Den bästa repliken: “You’re under arrest.”

7. Orange Is the New Black

Serien är baserad på en verklig händelse. Den handlar om Piper Chapman som blir dömd till femton månaders fängelsestraff efter att ha blivit fasttagen för att transportera pengar till sin knarklangande, dåvarande, flickvän. Serien består av starka kvinnliga karaktärer som kommer få dig att skratta och gråta (ibland samtidigt). Det är en perfekt serie för dig som vill öva upp din amerikanska engelska.

Den bästa repliken: “This is the loneliest place I’ve ever been and I lived in a tree for eight months.”

8. Jessica Jones/Daredevil/Luka Cage/Iron Fist

Okej så tekniskt sett är det fyra olika serier, men eftersom att de tar plats i samma universum, och det finns en series om heter The Defenders där alla karaktärer är tillsammans, så får de alla dela på en och samma plats på den här listan. Utan att behöva förklara varje serie för dig, historierna handlar om mindre hjältar som har realistiska äventyr i New York. Roligt, läskigt, myckt action och gjord av Marvel. Gå och se de allihopa.

Den bästa repliken: There are too many to choose from!

9. Stranger Things

Många av er levde inte på 80-talet, men man behöver inte ha gjort det för att förstå referenserna i Stranger Things – för att det är en fantastisk serie ändå. Jag ska inte avslöja något för dig, men den inkluderar monster, barn med superkrafter och massvis av 80-tals musik. Den är riktigt underhållande och bra för dina engelskkunskaper.

Den bästa repliken: “Mike! I found the chocolate pudding!”

10. Eastenders

Det här är antagligen den enklaste serien med den mest komplexa engelskan på den här listan. Serien har visats länge och utspelar sig i Londons fattigaste East End distrikt. Grannskapet där lever sina vanliga liv, med mycket roliga och dramatiska inslag. Om du planerar att åka till London och vill låta som en londoner, då är det här helt rätt serie för dig.

Den bästa repliken: “Get out of my pub!”

Jobba på din engelska genom att läsa språk utomlands!Läs mer
Bli uppdaterad inom resor, språk och kultur i GOs nyhetsbrevRegistrera dig