Läs det senaste om resor, språk och kultur från EF Education First
Menu

4 Anledningar varför du borde blogga om dina resor

4 Anledningar varför du borde blogga om dina resor

1. Glöm aldrig det där #EFmomentet (eller allt annat för den delen)

Personligen är jag vettskrämd för att glömma saker jag gjort, känslor jag haft, insideskämt, allt som en gång fick mig att le. När jag insåg hur snabbt dessa minnen försvinner för att aldrig tänkas på igen hade jag nästan en emotionellt sammanbrott. Vad kan jag göra för att förhindra denna hemska process? Skriva en journal? För tråkigt. Blogg? Något high-tech och kreativt? Jackpot. Jag startade min första blogg när jag var 16, en onlinerelation som varade i nästan sex år och jag går fortfarande tillbaka för att läsa om mina mode val, hemliga stunder och galna moment (som att smyga in på Köpenhamns Fashion Week bland annat!)

2. Håll dina nära och kära uppdaterade (och konversationen intressant)

Denna anledning är både omtänksam och självisk. Omtänksamt: din familj och vänner vill veta vad du gör på dina äventyr och kommer sitta som fastklistrade vid skärmarna för att få reda på om din dag. Själviskt: inser du vilken plåga det är att svara på frågan: “Så, hur var din resa/fem månader i New York/sommar?” igen och igen? Dina svar kommer tillslut bli tråkiga och vaga: “Åh, det var bra. Du vet. Gjorde roliga saker, mycket festande, sköna människor…” En blogg håller alla uppdaterade och ser till att alla grunderna är täckta så att du kan hoppa direkt till de saftiga detaljerna på din nästa träff (när jag och min systers blogg höjdpunkt, någonstans runt 2010, var meningar som “Läs mer på min blogg” en mycket använd replik av mig!)

3. Håll det lätt tillgängligt (och säkert)

Jag gick old-school, analogt och köpte en sån där 3-års dagbok där du bara skriver några få meningar varje dag. Du vet, för att se hur långt jag kommit (förhoppningsvis) varje år. Jag älskade den! Men efter tre flyttar runtom i världen har jag ingen aning vart den tagit vägen. Läxan jag lärde mig? Digitala dagböcker varken försvinner eller slits. De är bara en wifi-uppkoppling bort (så länge du loggar in någon gång ibland så att den inte avaktiveras.)

4. Var kreativ! (när inget annat är det)

Min blogg är min virtuella lekplats, mitt onlinekungarike där jag härskar och gör vad jag vill. I flera år var det ett sätt att sporra min kreativitet genom att exprimentera med kreativt skrivande, skriva om mode, musik och allt annat som föll mig i smaken, redigera bilder och bara filosofera. Det var faktiskt en riktigt stor del av mitt liv och jag saknar den typen av kreativitet. Men hey, problemet är löst. Nu får jag blogga som en del av mitt jobb! Score!

Studera utomlands och blogga om det!Läs mer

Dela denna artikel

Senaste artiklar av Resor

Guide: Sabbatsår i Asien
10 anledningar att älska Berlin