Läs det senaste om resor, språk och kultur från EF Education First
Menu

5 filmtips till Alla Hjärtans Dag

5

Alla Hjärtans Dag är en riktig vattendelare. Antingen älskar man dagen eller så är man mer cynisk och anser att man bör sprida kärlek varje dag – och inte endast under en specifik dag. Några går ”all in” och köper choklad och röda rosor till den de håller kär, andra föredrar egentid eller äter tacos och kollar på Netflix med kompisgänget. Oavsett hur du firar – eller inte firar – är en filmkväll aldrig fel. Jag älskar romantiska filmer och gärna sådana som får mig att gråta en smula. Jag har däför samlat några riktigt blödiga filmtips till Alla Hjärtans Dag.

Släck lamporna, bunkra upp med popcorn och kryp upp i soffan. Nu är det filmtajm! Här kommer 5 filmtips till Alla Hjärtans Dag. Se dem med en vän, en dejt, partnern eller mys för dig själv.

(500) Days of Summer (2009)

Detta är en film som passar alla – oavsett om du är en tvättäkta romantiker eller mer cynisk inställd till det hela. Filmen handlar om de 500 dagarna Tom (Joseph Gordon-Levitt) känner Summer (Zooey Deschanel) och om deras romans som har många upp- och nedgångar. Tom och Summer har olika uppfattning om vad kärlek här och det uppstår både sorgliga och romantiska stunder under filmen. En film som är värd att se!

The Notebook (2004)

«If you’re a bird, I’m a bird» – Suck… Alla tjejer känner förmodligen till denna film. Det är en förtrollande, romantisk berättelse om Noah (Ryan Gosling) och Allie (Rachel McAdams) som kommer från mycket olika bakgrunder och möter således mycket motstånd. Ändå dras de till varandra, om och om igen. Romantiken flödar i denna vackra historia. Men, ha en näsduk nära till hands – jag varnade dig!

Bridget Jones dagbok (2001)

En romantisk (och klumpig) komedi som vi alla kan känna igen oss i. Se den tillsammans med dina vänner – ni kommer att skratta och gråta om vartannat. Briget Jones (Renée Zellweger) börjar året med att skriva ned sina nyårslöften i syfte att ordna upp sitt liv. Hon vill sluta röka, gå ner i vikt och hitta sitt livs kärlek. Men i verkliga livet går det inte alltid riktigt som man tänkt sig. Hon möter några utmaningar, såväl som roliga situationer – och Zellweger är fantastisk i rollen som den söta och klumpiga Briget. Denna film kan få även en kärlekstvivlare att dra på smilbanden.

 

Dear John (2010)

Min favoritfilm! Amanda Seyfried spelar Savannah och Channing Tatum spelar John – och de tillsammans är som gjorda för varandra. Filmen är baserad på boken med samma namn, skriven av Nicholas Sparks – mannen bakom flera romantiska mästerverk. Denna film är ett guldkorn för alla som är lika svaga för romantik som jag. Soldaten John möter den vackra Savannah under en en tvåveckors permittering från millitären – och de faller pladask för varandra. John ska snart tillbaka till tjänsten och de bestämmer att de ska brevväxla tills han är tillbaka igen. Utan att avslöja för mycket kan jag nämna att det uppstår några utmaningar under perioden, men John och Savannah (och vi som tittare) ger aldrig upp hoppet om ett lyckligt slut. Skippa näsduken – den kommer ändå vara hopplös. Tårarna kommer rinna, men vad gör det när man ler samtidigt?

Och sist, men inte minst, den sötaste av dem alla:

Valentine’s Day (2010)

En film med flera stjärnskådespelare som äger rum under själva Valentine’s Day i Los Angeles. På skådespelarlistan finner du namn såsom Bradley Cooper, Julia Roberts, Patrick Dempsey (heeeej McDreamy!), Taylor Swift, Kathy Bates, Anne Hathaway, Ashton Kutcher och många, många fler. Älskar du rosa hjärtan, nallebjörnar och söta kort – det vill säga allt denna dagen representar – kommer du att älska denna film. Denna film är nog för blödig för en cyniker, men för oss som älskar denna genre finns det bara en sak att säga: tryck på play!

 

Hoppas du gillade mina filmtips till Alla Hjärtans Dag. Vill du plöja fler filmer är vår blogg fullproppad med tips med olika genre – se dem HÄR.

Besök en av världens mest romantiska städer med EFLäs mer

Utforska världen och studera språk utomlands

Learn more