GO Blog | EF Blog Sverige
Läs det senaste om resor, språk och kultur från EF Education First
MenuGratis broschyr

5 saker du måste äta i New York City

5 saker du måste äta i New York City

Det finns så mycket att älska och uppskatta med New York att det är svårt att välja några få saker. Jag menar, det var här Hip Hop föddes, musikaler uppfanns och tunnelbanorna kör dygnet runt. Det är bokstavligt talat ”staden som aldrig sover” och därför kan du äta precis vad du vill, när du vill. Det är, enligt mig, det som är bäst med NYC. Så – låt mig presentera: 5 saker du måste äta i New York City!

1. Bagels

Gör som en tvättäkta New Yorker och ät en klassisk bagel i kombination med en kaffe. Frukostbageln är helt enkelt det bästa sättet att starta dagen och möta det snabba tempot i staden. I New York är bageln ofta kokt innan den gräddas. Det är därför den är seg på insidan och hård på utsidan. Glöm LCHF – en dag utan kolhydrater är inte värd att leva.

2. En New York slice

Nästa ”New York-delikatess” är den klassiska pizzaslicen. Du kan köpa en slice för runt $2,50 på något av alla 185 000 olika pizzaställen runt Lower Manhattan. Det höga tempot i staden har helt klart influerat matvalen: en pizzaslice kan ätas på stående fot på under 5 minuter. Men var försiktig: tomatsås har en tendens att hamna på din nytvättade skjorta.

3. Arepas

New York är en smältdeg av olika kulturer, språk, branscher och det är inte konstigt att denna mix har satt sina spår på maten. Arepa, ursprungligen från Latinamerika, är numera en New York-delikatess. Det är en macka fylld med vit ost, kött, svarta bönor och söta kokbananer. Den är perfekt att äta – just det – on the go.

4. Adjarian khachapuri

Vi fortsätter på det multikulturella temat. Adjarian khachapuri är en delikatess från Georgien och du hittar den på Cheesboat Brooklyn. Adjarian khachapuri är precis vad namnet på restaurangen indikerar: en ostbåt! Ostbröd toppat med ägg, en smörklick och massa andra godsaker. Varning: fråga inte om antal kalorier – det vill du inte veta.

5. Doughnut med grillad ost

Japp – du läste rätt! Det blir inte mer amerikanskt än så. Den söta doughnuten och den ostiga osten gifter sig i munnen och gör dig till en lyckligare människa. Eftersom den kulturella upplevelsen är en del av din resa måste du testa åtminstone en – eller hur?! Du kan köpa grilled cheese doughnuts på Clinton Hall. Varsågod.

Vill du plugga engelska i New York?Läs mer
Bli uppdaterad inom resor, språk och kultur i GOs nyhetsbrevRegistrera dig