GO Blog | EF Blog Sverige
Läs det senaste om resor, språk och kultur från EF Education First
MenuGratis broschyr

7 sätt att starta en konversation på flyget

7 sätt att starta en konversation på flyget

Vi har alla varit där: du sitter på ett flyg, påväg att njuta en av en resa genom molnen och även om du har tur nog att det finns underhållningssystem på flygplanet så stängs det av före avresa och landning. Ibland vägrar den till och med att fungera. Om det händer, vad gör du? Du skulle kunna läsa flygplanstidningen eller titta ut genom fönstret, men du skulle även kunna prata med personen bredvid dig.

Även om du inte alltid är på humör att prata med en främling kan det vara väldigt givande att få nya vänner medan du reser. Prata med människor du vanligtvis aldrig skulle ha mött, och varför inte etablera ett nätverk av random bekanta runtom i världen. Tänk dig.. personen som sitter bredvid dig skulle kunna bli din nya bästa vän!

Om småprat med främlingar gör dig lite nervös kan du kika på mina tips på hur man startar en konversation på ett flygplan.

”Helt otroligt! Underhållningssystemet är sönder!”

Detta är ett säkert sätt att börja prata med personen bredvid dig. Vad finns det för bättre sätt att bygga broar än att dela med dig av din frustration på bristen av underhållningsservice. Oroa dig inte – ni kan underhålla varandra med en engagerad konversation istället.

”Ursäkta, skulle jag kunna få gå på toaletten?”

Om du inte har en gångplats kommer du behöva fråga personen som blockerar din väg att flytta på sig när du behöver gå på toa. Detta är ett bra första test på deras karaktär – om de reagerar surt kommer du förmodligen inte vilja försöka prata med dem. Om de istället står upp under tiden du är på din toalettpaus och sätter sig ner när du återvänder vet du att de inte följer andras regler och kommer underhålla dig i timmar.

”Skulle du vilja ha resten av min kyckling curry?”

Vad finns det för bättre sätt att få vänner än att erbjuda dem mat? Väg upp hur mycket du verkligen vill ha huvudrätten (helt ärligt, du var förmodligen mätt på pommes frites innan du gick på planet) och om du inte är så hungrig kan du erbjuda några i närheten. De kommer uppskatta det och dessutom är det din perfekta väg in i en konversation med dem.

”Vad ska du göra när du kommer till [destination]?”

Den här frågan kan vara lite påträngande till en början, men det borde funka bra om personen du frågar är rätt öppen. Det är intressant att få reda på vad andra ska göra när de når destinationen, och om du reser ensam kan det vara det perfekta sättet att träffa en resekompis.

”Tror du det är oförskämt att be om en till apelsinjuice?”

Det är en bra fråga attt fråga då den kräver direkt input från personen du frågar. Det är också ett bra verktyg för att få reda på personens moral och känslomässiga tillstånd i om de håller med om att det är oförskämt kanske det inte är bra läge för en konversation. Om de istället säger att det är helt acceptabelt och uppmuntrat dig till att be om tre glas juice på en gång vet du att de förmodligen kommer underhålla dig resten av resan.

”Om någon erbjöd dig kraften att flyga men du skulle tappa allt ditt hår, skulle du acceptera?”

Förhoppningsvis har personen bredvid dig en hälsosam typ av humor, för de kommer behöva det ifall du planerar på att ställa denna frågan. Det kommer förmodligen funka bra om personen är ung och om de tycker det är kul har du skapat dig en perfekt öppning till en reselång konversation med dem. Konversationen kommer antagligen vara om superkrafter, men lyckligtvis är jag OK med det.

(Även om flygets underhållningssystem fungerar är det ingen ursäkt att inte prata med dina passagerarkamrater. Om du inte sover vill säga – i vilket fall, sov sött!)

Starta en konversation på flyget till din språkresa!Läs mer
Bli uppdaterad inom resor, språk och kultur i GOs nyhetsbrevRegistrera dig