Läs det senaste om resor, språk och kultur från EF Education First
Menu

8 anledningar till att besöka Seoul

8 anledningar till att besöka Seoul

I Seoul flödar kreativiteten fritt. Från mode till mat, arkitektur och konst har staden har blivit en kreativ mötesplats för de som drömmer om framgång. Staden är full av trendiga lokalbor som varit med och skapat denna framtidsstad som har ett förflutet som trots allt nytänkande inte glömts bort. Stadskärnan är uppbyggd av skyskrapor och tempel och etablerade kockar lagar traditionella rätter mixat med nya trendiga smaker i Sydkoreas berömda kök. Det är verkligen en stad som är byggd för dig som är nyfiken och vill uppleva mycket under din resa. Om du inte är övertygad än så har du här åtta anledningar till varför Seoul borde vara ditt nästa resmål!

Är du en mode junkie?

Då är Seoul en staden för dig. Seoul har blivit en av världens mest snabbväxande modestäder. Modeveckan i Seoul visar upp stadens hetaste designers och de senaste trenderna inom streetstyle. Det har blivit ett trendigt event för modeindustrins elit. Det inflytesrika eventet arrangeras två gånger om året i mars och i oktober och är modevärldens främsta event för etablerade designers och nykomlingar inom sydkoreansk design. De samlas för att presentera sina nya kollektioner och visa upp sina plagg för trendsetters från hela världen.

Upptäck det riktiga Gangnam

Världen har börjat uppmärksamma Gangnam tack vare Psy’s K-pop hitlåt som är en av de mest sedda videoklippen på Youtube med miljarder visningar. Det hippa kvarteret har länge varit i framkant för Seouls framväxt och varit en global trendsättare. Om Seoul är Asiens coolaste huvudstad är Gangnam stadens kreativa centrum. Det har blivit ett centrum för den koreanska marknaden och popkultur och globala företag dominerar distriktet. Gangnam bjuder också på det bästa nattlivet i Seoul där lokalbefolkning dansar loss på barerna efter en lång arbetsdag. Barerna ligger uppradade längst de neonupplysta gatorna. Under dagen finns ett brett utbud av aktiviteter som shopping i koreanska småbutiker, Lotte World som är koreanska Disneyland och buddhisttemplet Bongeunsa.

Är du redo för ett äventyr?

I Sydkoreas huvudstad bor 10, 5 miljoner människor, men du kan lätt undvika folkmassorna genom att njuta av stadens stora utbud av utomhusaktiviteter. Se till att göra din resa lite mer äventyrlig genom att åka till Bukhansen nationalpark som ligger 45 minuter med tunnelbana från centrala Seoul. Här finns häftiga vandringdleder för alla nivåer och Bukhansanseong leden som tar dig toppen av Baegundae,Sydkoreas högsta berg. Du kommer också hitta flera idylliska grönområden runt om i hela staden inklusive Seoul Foret som förgyller ditt Instagramflöde under körsbärsblomningen på våren.

Du kommer älska maten

Trots att den koreanska musiken och TV- serier precis blivit en del av den globala popkulturen, har koreansk mat länge varit en favorit för foodies. Även om Koreatowns finns i flera storstäder runt om i världen, är det bästa stället att få en äkta Sydkoreansk smakupplevelse på gatorna i Seoul. Koreanerna gör helt enkelt inte några trista rätter. I Seoul hittar du det bästa utbudet av bulgogi, bibimbap och galbi som är populära koreanska rätter.

Gå tillbaka i tiden

Seouls växande skyline tyder på staden bara blickar framåt, men staden är också full av kulturella ädelstenar som påminner om stadens förflutna. Gå tillbaka i tiden genom att besöka Five Grand Palaces i Jongno och Jung-gu, inklusive Gyeongbokgung slottet från 1400-talet och Changdeokgung-palatset som är med på UNESCO:s världsarvslista. Du kan också besöka bevarade buddhistiska tempel som Jogyesa och Bongeunsa, vilket är populära turistattarktioner.

Se in i framtiden

Seoul är en stad som konstant arbetar med innovation. Staden har blivit lite som ett högteknologiskt sagoland. Seoul har världens snabbaste genomsnittliga internetanslutningshastighet. Det gör Seoul till ett digitalt centrum där många av teknikindustrins största företag finns, till exempel Samsung. Oavsett vart du kommer ifrån, kommer du snabbt inse att Seouls befolkning lever i framtiden. I Seoul älskar inte bara befolkningen ny teknik, de är också med och skapar den.

Just soju know

Seoul har en “work hard, play hard” mentalitet som kan utmana vilken stad som helst i världen. När lokalborna slutar sin jobbdag, går de mot deras favoritställen i Gangnam, Hongdae och Itaewon för att njuta av en flaska soju, vilket är en sydkoreansk dryck som är gjord av ris. Ingen resa till Seoul är komplett förren man besökt en norabang (koreansk karaoke). Dessa populära karaokeanläggningar har legat som grund för koreansk kultur i flera årtionden och finns i hela staden. Leta bara efter “neon microphone” i fönstret när du är redo att släppa lös din inre rockstar.

Sök dig bortom huvudstaden

Seoul är en idealisk utgångspunkt för att utforska allt Sydkorea har att erbjuda. Det tar bara en timme med flyg för att besöka staden Busan, Sydkoreas Miami och Jeju Island, som är känd för sina fantastiska stränder och vulkaniska landskap. Du kommer också märka att transportförbindelserna är utmärkta till den berömda Hwaseong-fästningen, Pocheon Art Valley (ett idylliskt park komplex) och Mangswolsa Mountain Temple (ett gammalt buddhistiskt tempel i Namhansanseong-fästningen).

Studera i Seoul med EF!Las mer

Dela denna artikel

Senaste artiklar av Resor