GO Blog | EF Blog Sverige
Läs det senaste om resor, språk och kultur från EF Education First
MenuGratis broschyr

8 tips till Dubai – staden som har allt

8 tips till Dubai – staden som har allt

Dubai är staden där nya skyskrapor och konstgjorda öar dyker upp titt som tätt. Eftersom Dubai ligger i öknen blir det aldrig kallare än 20 grader på vintern, och upp mot 50 grader på sommaren (!), så det finns alltid en anledning att ta med badkläderna och besöka någon av stadens alla stränder. Om du hellre vill ha lite mer action kan du ta del av allt öknen har att erbjuda som kamelridning och sand boarding. Det är svårt att ha tråkigt i guldets stad, här nedan kommer 8 saker du måste göra.

1. Palm Jumeriah

I Dubai finns många saker du inte hittar på andra ställen i världen. En av dem är de konstgjorda öarna – The Palm Islands – som är formade som palmer. Den första av de tre heter Palm Jumeriah. Hit kan du åka monorail från fastlandet och passa på att bada, shoppa eller äta på någon av öns alla restauranger.

2. Kamelridning

Om du är trött på hästar, eller bara vill prova på något annorlunda, varför inte prova att rida på en kamel. Kameler kallas för ökens äldsta transportmedel, och vad passar bättre än att uppleva öknens massiva sanddynor på ryggen på en av dem.

3. Ökensafari

Om du är lite mer våghalsig, eller inte vill rida på en kamel, kan du ta en biltur bland sanddynorna. Detta är definitivt inte för de rädda då turen kittlar rejält i magen. Oftast avslutas ökensafarin med ett besök i ett beduinläger där det bjuds på mat och underhållning. Kom bara ihåg att ta på dig varma kläder, det blir kallt i öknen när solen går ner.

4. Burj khalifa

Världens högsta byggnad ligger i Dubai, och är med sina 829,8 meter (vilket är fyra Turning Torso på varandra), svår att missa när du är i staden. Om du inte är höjdrädd kan du ta en av de 57 hissarna upp till 148onde våningen och gå ut på observationsdäcket för att få en magisk utsikt över staden. Har du tur kan du en klar dag se ända bort till Iran.

5. Sand boarding

Sand boarding är som snowboarding, fast på sand. Eftersom sanden aldrig smälter kan du åka när du vill, året runt, även om morgonen är att föredra innan solen blir som varmast. Att susa ner för de röda sanddynorna i ett vackert ökenlandskap är verkligen något annorlunda, och något att minnas för livet.

6. Dubai Museum

Dubai blev rikt på olja men innan dess var den största inkomsten pärlfiske. Om du vill veta mer om Dubai innan de hittade olja, besöka den äldsta bevarade byggnaden i staden eller se hur vardagslivet såg ut borde du besöka Dubai Museum. Här finns arkeologiska fynd från 2000-talet f.Kr. Och om inte kan du ju skryta om att du varit kulturell.

7. Al Sufouh Beach

Med sommarvärme året runt måste du besöka en strand. Al sufouh beach ligger i centrala Dubai och har utsikt över Palm Jumeriah. Hit ska du gå om du inte gillar att trängas då det är få som hittat hit. Eftersom det inte finns några restauranger på stranden är det perfekt att ta med sig en picknick och njuta av solen.

8. Ski Dubai

Om du är trött på sanden och värmen kan du alltid åka till Ski Dubai i Mall of Emirates. Här är det alltid 4 grader kallt. I anläggningen finns allt från skidbackar för nybörjare och mer avancerade åkare till snögrottor och pulkabackar. Om snön tröttat ut dig eller du vill ha en lugn stund kan du mysa i alpstugan med en varm choklad eller titta på pingvinernas dagliga marsch.

Vill du åka till Dubai?Läs mer här
Bli uppdaterad inom resor, språk och kultur i GOs nyhetsbrevRegistrera dig