Läs det senaste om resor, språk och kultur från EF Education First
Menu

Ät dig runt världen – 5 frukosttips

Ät dig runt världen – 5 frukosttips

Frukost sägs vara den viktigaste måltiden på dagen, ändå är det något många hoppar över för att istället sova några minuter extra. Oavsett var du är i världen äter de flesta ungefär samma sak. Men det finns definitivt olikheter också, och mycket att prova på. Så om du vill börja bli en frukostmänniska, eller prova på något nytt, får du förhoppningsvis inspiration från dessa 5 frukostar från runt om i världen.

En amerikansk frukost – Biscuit

Pannkakor och våfflor i all ära, men det är inte det enda du kan äta på morgonen i USA. Biscuit kanske får dig att tänka på en småkaka, vilket det är i England. I USA däremot ser den mer ut som en scone, även om den inte smakar som en. En biscuit kan ätas med något sött, men det är vanligare att äta den med ägg eller något annat mer matigt.

En stadig frukost – English breakfast

Många har nog hört talas om English breakfast, och kanske till och med testat det någon gång. Men har du provat att tillaga en? Alla delar av Storbritannien, och dess tidigare kolonier, har en variant på den stadiga måltiden. Grunden brukar bestå av bacon, ägg, stekta eller grillade tomater, stekt svamp, rostat bröd och korv. Det är mycket att steka på morgonen och kanske inget för den morgontrötta.

En färgglad frukost – Huevos rancheros

Om någon plockar fram tortillabröd, bönor, ost, ägg och krossade tomater är det inte en konstig taco de ska laga, utan du kan förvänta dig huevos rancheros. Rätten har sitt ursprung i Mexiko, men du kan hitta den runt om i hela Syd- och Centralamerika, där alla länder har sin egen variant.

En måltid till frukost – Traditionell japansk frukost

Om det är första gången du är i Japan och du är ute efter traditionell japansk frukost och får in något som liknar middag, oroa dig inte. I Japan äter de ris, misosoppa, fisk och grönsaker även till frukost, något som kan kännas lite konstigt för oss svenskar. Men du kan inte åka från Japan utan att ha provat det minst en gång!

En snabb frukost – Croissant

Om du någonsin varit i Frankrike och varit ute efter en petit déjeuner – frukost – har du sett att alla caféer erbjuder croissanter, och kaffe. Om du har tid att sitta ner en stund, gör som fransmännen och doppa croissanten i kaffet. Annars är en croissant perfekt att äta på vägen, och om det blåser ute är smulorna snabbt borta.

Var vill du äta frukost nästa gång?Läs mer här

Dela denna artikel

Senaste artiklar av Kultur