GO Blog | EF Blog Sverige
Läs det senaste om resor, språk och kultur från EF Education First
MenuGratis broschyr

KAPSTADEN ÅRETS HETASTE DESTINATION

KAPSTADEN ÅRETS HETASTE DESTINATION

Att åka snowboard på sanddyner, mata vithajar, fri-dyka med sälar, surfa, klättra, fynda souvenirer, ta en linbana upp till berget, sola, bada, hänga med pingviner, åka på safari, besöka historiska och konstnärliga platser och mycket mycket mer. Nej, dessa är inte exempel på aktiviteter du kan göra i olika länder – allt detta och mycket mer är möjliga aktiviteter finns att göra i Kapstaden.

Den här underbara staden, där två hav möts, bjuder på äventyr både över och under ytan. Du kan exempelvis gå på valsafari eller jaga adrenalinkicken när du fri-dyker med sälar. Eller varför inte se staden från ett fågelperspektiv med 15 minuters helikoptertur för under 300 kronor? Det finns massor att göra i Kapstaden och här kan du, utan tvekan, bo som en kung, vare sig om du är där för att plugga, jobba eller unna dig en semester. Dock finns det några platser du definitivt bör besöka innan ditt besök är över.

The Table Mountain

Eller Taffelberget som det heter på svenska är en av de absolut hetaste sevärdigheterna i Kapstaden som numera även är en av världens sju nya underverk. Berget har en höjd på över 1000 meter och erbjuder en hisnande panoramavy som inte går att hitta någon annanstans i Afrika. Det finns olika alternativ till hur du vill ta dig uppför berget. Antingen tar du linbanan eller så kan du välja mellan flertal vandringsleder med olika svårighetsgrad. Efter kl. 18:00 brukar det även vara halva priset på biljetter till linbanan så varför inte åka upp och beskåda den fantastiska solnedgången över Atlanten som kommer att bli ett minne för livet?

Chapman’s Peak

Chapman’s Peak kallas för, med all ära, världens vackraste bilväg. Den 9 kilometer långa bilvägen med 114 kurvor ligger på kanten till en ocean. Det finns många utsiktsplatser att stanna på längs vägen, vilket är nödvändigt då det är svårt att ta blicken från utsikten även för den som kör bilen. Så har du körkort bör du definitivt hyra en bil, som inte alls kostar en förmögenhet, och ta en biltur längs denna oerhört fina bilväg.

Robben Island

Robben Island är en ö som under många år varit ett fängelse. Den otroliga historian bakom har gjort att denna ö idag är en välbesökt turistattraktion. De flesta som satt fångar här var politiska fångar, bland annat Nelson Mandela som satt inspärrad här under 19 år. Fängelset har även lyckats att ta sig in på UNESCO:s världsarvslista.

När du når ön efter 40 minuters båtresa möts du av guider som själva var fångar eller fångvaktare i fängelset under denna tid. Och vem kan ge en bättre inblick i hur det var att sitta fången i detta fängelse än dem själva. Du har dessutom möjlighet att besöka en cell och se vilka levnadsförhållanden Nelson Mandela levde under som fånge på Robben Island. Om du brinner för jämställdhetsfrågor så måste du besöka denna ö.

Marknader i Kapstaden

Stora shoppingcentrum, butikskedjor och mindre butiker. I Kapstaden finns det något för alla. Du kan shoppa loss i exklusiva märkesbutiker eller hitta afrikanskt hantverk till fyndpris som du kan ge som present till nära och kära. Dock finns det några marknader som alla borde besöka oavsett hur ens shoppingvanor brukar se ut. Ett exempel på en av de äldsta marknader är Greenmarket Square där man kan köpa smycken, hantverk, handmålade tyger, glas, kläder och mängder av olika afrikanska souvenirer. En annan berömd marknad är The Red Shed som ligger i Victoria Wharf Shopping Centre. Denna hantverksmarknad har öppet alla dagar i veckan och är full av handgjorda varor. Om du däremot inte hinner besöka några marknader under någon av veckans dagar har du möjlighet till så kallade söndagsmarknader vilket det finns många av i Kapstaden. En av dessa är svenskägda Green Point Flee Market. Där kan du köpa kläder, elektronik, böcker, köksvaror och så vidare. Unna dig även något gott att äta (fish&chips eller Cape Malay delikatesser) när du är där och shoppar loss.

Galileo Open Air Cinema

Sist men inte minst vill vi tipsa om denna upplevelsen som många glömmer att nämna. Efter en lång dag av skola, jobb, utflykter eller shopping kan detta vara ett perfekt avslut på dagen. Denna utomhusbio ligger vid V&A Waterfront och varje torsdag mellan november till april kan du se klassiska filmer här. Det går till och med att köpa mat och dryck på plats. Pizza, popcorn, en god dryck och film under stjärnorna med gott sällskap är ett perfekt avslut på en händelserik dag, skulle detta vara ditt perfekta avslut på dagen i Kapstaden?

DET FINNS NÅGOT ATT GÖRA I KAPSTADEN FÖR ALLA!

Upptäck allt som finns att göra i Kapstaden med EFLäs mer
Bli uppdaterad inom resor, språk och kultur i GOs nyhetsbrevRegistrera dig