GO Blog | EF Blog Sverige
Läs det senaste om resor, språk och kultur från EF Education First
MenuGratis broschyr

10 bästa sakerna att göra i och runt San Diego

10 bästa sakerna att göra i och runt San Diego

San Diego är känt som “Americas finest city” och det är inte svårt att förstå varför. Två timmars bilresa från Los Angeles och ca 30 minuter från Mexikanska gränsen finner du San Diego. Här får du en klassisk Kalifornisk upplevelse med vackra stränder och landskap, staden har en multikulturell anda och lokalbefolkningen är fantastisk. En snabb sökning på Google av ”saker att göra i Los Angeles” genererar flera sidor av tips men att veta vad du ska hitta på i San Diego kanske inte är lika lätt att veta. Här kommer 10 tips på saker du kan göra när du besöker San Diego.

1. San Diego Zoo & Balboa Park

San Diego Zoo är känt som en av de finaste djurparkerna i världen. Att spendera halva dagen här är en rolig upplevelse för vilken ålder som helst. Andra halvan av dagen kan tillbringas i angränsande Balboa Park, hem till mer än 16 museer, en botanisk trädgård, golfbanor, konstplatser, en konstnärsby och ett mångkulturellt centrum. Balboa Park är praktiskt taget San Diego och ett måste besök i staden.

2. Torrey Pines State Reserve

Upplev södra Kaliforniens vackra landskap genom att upptäcka några av Torrey Pines otroliga vandringar. Utsikten är fantastisk och upplevelsen uppfriskande.

3. Coronado Island

Coronado Island som endast är tillgängligt att nå med bro eller färja (eller simning), är hem för den bästa utsikten över San Diego skyline. Halva delen av ön är en sjöbas och den andra hälften är hem för Hotel Del Coronado, ett av landets äldsta byggnader som är fullt utrustade med elbelysning. Om du kommer på vintern kan du testa på skridskoåkning inom några meter från Stilla havet, skuggad av långa palmer.

4. Cabrillo Monument & Sunset Cliffs

Cabrillo National monument markerar den första besöksplatsen för Juan Cabrillo, den första europe som anses ha stigit i land på vad som nu är dagens Kalifornien. Platsen ger utsikt över Coronado Island, San Diego och även delar av Mexiko. På norra sidan av halvön hittar du Sunset Cliffs, vackra klippor som lyser när solen går ner.

5. La Jolla Cove & Scripps Aquarium

La Jolla (“juvelen” på spanska) är hem för en av Kaliforniens största marina reservatorier. Du kan ta selfies med sjölejoner (kom ihåg att vara respektfull och försiktig), paddla kajak över kelpskogar (en typ av stor tång) och snorkla med garibaldi (Kalifornien statsfisk). Är vattnet lite för kallt? Besök Scripps akvarium strax norr om viken för att komma nära och personligt med några av dessa marina arter i en torrare och bekvämare miljö.

6. North County Brewery Tours

San Diego har det högsta antalet licensierade hantverksbryggerier i USA, inklusive Ballast Point, Stone Brewing, Karl Strauss, Green Flash och Pizza Port … för att nämna några. Medan de flesta av dessa bryggerier har små bryggningsställen och provsmakningsrum spridda över hela staden, är det en unik upplevelse att besöka dessa platser. Om du är över 21 år, kan du besöka dem för att smaka på de färskaste pintarna och uppleva roliga bryggerieturer. Se till att äta på deras restauranger på plats också; I San Diego är en god öl alltid utsökt med en god matbit.

7. Neighborhood Hop: Little Italy, Gas Lamp Quarter, Hillcrest & North Park

En av de bästa sakerna med San Diego är att staden består av många unika stadsdelar. Little Italy är hem till några av stadens finaste restauranger – men inte begränsat till bara italiensk mat. Börja din kväll där innan du går till Gas Lamp Quarter för kvällsdrinkar. Alternativt är Hillcrest hem för mer unik matupplevelse, utan det livliga livet i centrum. Följ University Avenue genom Hillcrest och du kommer befinna dig i North Park, en bra plats för några av San Diegos lokala hantverksöl och en levande musikscen.

8. Whale watching & Mission Beach

Från december till slutet av april är det populärt att se blå och gråhval migrering från det kalla vattnet i Stilla havet till Baja California, där dessa valar föder barn. Valskådningsturer finns på flera ställen i San Diego, Mission Bay är det bästa av dessa ställen. Det är också den perfekta platsen för vattensporter, som kajakpaddling, stand-up paddling boarding eller jet skidåkning. Mission Beach, väster om bukten, erbjuder en oändlig sandstrand och strandpromenad att njuta av om du letar efter en plats för avkoppling istället.

9. Tijuana

Strax över gränsen i Mexiko ligger Tijuana. Korsa gränsen för att träna din spanska och prova lite äkta mexikansk mat. Det finns också många möjligheter att köpa coola lokala hantverk. Om du planerar att besöka, se till att ta med ditt pass och / eller studentvisum. Att besöka Tijuana är mycket roligt, men att återvända till San Diego kan ta upp till några timmar, så planera i enlighet med detta.

10. Temecula

En timme från San Diego finns några av Kaliforniens finaste vingårdar. Temecula är en fantastisk plats att besöka antingen bara för dagen eller för en hel helg. Trettiofem vingårdar ger dig möjlighet för dina smaklökar att åka på en vild åktur. Om du vill göra upplevelsen ännu mer speciell, boka en soluppgång i en varmluftsballongresa innan du åker tillbaka till San Diego.

Studera engelska med oss i San Diego!Läs mer här
Bli uppdaterad inom resor, språk och kultur i GOs nyhetsbrevRegistrera dig